Sağlık

Gündüz TEZMEN
Haberin Devamı

Gece idrar kaçırıyor

Y. Özer / Sivas

Daha önce böyle bir sorunu yokken gece idrar kaçırmaya başlaması, 6 yaşında olan çocuğunuzun, yeni kardeşini kıskanmaya başlamasıyla açıklanabilir. Ancak çocuklarda oluşabilen idrar yolu iltihaplanmaları da, idrar kaçırma ile kendini gösterebileceği için çocuğunuzun idrarını tahlil ettirmeniz yararlı olacaktır. Eğer tahlil sonucunda, idrar yolunda bir hastalık olmadığı ortaya çıkarsa, olayın kıskançlığa bağlı olması ihtimali kuvvetlenir. Bu durumda, çocuklarınız arasında dengeli bir tutum gösterirseniz, sorun kendiliğinden düzelecektir.

Böyle durumlarda yapılacak en büyük hataların başında, çocuğunuzu azarlamak, cezalandırmak ve hatta dövmek gelmektedir. Çocuğunuz bu davranış karşısında ailesinin artık kendini hiç sevmediğini düşünecek ve sorun kökleşecektir. Diğer bir hatalı davranış da çocuğunuza karşı olağanüstü bir ilgi göstermenizdir. Bu durumda çocuk, ilgiyi kendi üzerinde toplamak istediği zamanlarda, işemeye başlayacaktır.

Acil muayene gerekir

Baki Cumalı / İzmir

Şikayetleriniz ciddi bazı hastalıkların ilk belirtileri olabilir. Bir nöroloji uzmanına en kısa zamanda başvurmanız gereklidir.

Spiral çıkarılabilir

M. E. / İstanbul

Adetleriniz sırasında aşırı kanama ve ağrı olması, doğum kontrolu amacıyla rahim içi araç (spiral) takıldıktan sonra başladığına göre burada bir sorun olduğu anlaşılıyor. Tavsiyem kadın hastalıkları uzmanı bir doktora başvurmanızdır. Rahim içi aracı çıkaracağı ve doğum kontrolu yöntemlerinden bir diğerini tavsiye edeceği kanısındayım.

Frengi değilsiniz

H. K. / İstanbul

Mektuptaki tariflerinize bakılırsa, cinsel organınızdaki belirti frengi değil. Ancak kesin teşhis için, deri hastalıkları uzmanı bir doktora başvurmanız yararlıdır. Cinsellikle bulaşan hastalıklar da deri hastalıkları uzmanlarının uğraşı alanları içindedir. Özellikle eski demirperde ülkelerinden gelen kadınların fuhuş yapmaları ile eski adıyla zührevi hastalıklar, yani cinsellikle bulaşan hastalıklar son yıllarda ülkemizde de çok sık görülmeye başlandı. Hastalıklar bir kez yayılmaya başladıktan sonra, kimden bulaşıp kimden bulaşmayacağını önceden kestirmek mümkün değil. Bu nedenle, çok dikkatli olmak gerektiğini hatırdan çıkartmamalısınız.

Yazarın Tüm Yazıları