Sağlık

Gündüz TEZMEN
Haberin Devamı

Meme başından akıntı geliyor

T. Özdemir / İstanbul

Bir süreden beri kendinize meme kontrolü yaptığınız sırada meme başından akıntı geldiğinden bahsediyorsunuz. Bunun üzerine yaptırdığınız mamografi ve mamasonografi tetkiklerinden herşeyin normal olduğu söylenmiş.

Mektubunuzda anlattıklarınız olayın, süt salgılatıcı hormon olan prolaktinin fazla salgılanmasına bağlı olduğunu düşündürüyor. Bunun doğrulanması çok kolay. Bir laboratuvara başvurarak kandaki prolaktin düzeyinin tahlil edilmesini isteyin. Tahlil sonucunda bu hormonun yüksek olduğu anlaşılırsa, normal düzeye indirilmesi için ilaç tedavisine başlanır. Prolaktin hormonunun yüksek olması, genellikle adet kanamalarının aksamasına da neden olabilir.

Eğer prolaktin düzeyi normal bulunursa, bu akıntının tahlil edilmesi ile de kesin teşhise varılabilir.

Kilo almak istiyorum

Çiğdem / İstanbul

Özellikle genç kızlar arasında kilo almak isteyenlere çok rastlıyorum.

Bir insanın kilo durumu, öncelikle kalıtım yapısına bağlı bir olaydır. Bazı kişiler ne kadar yemek yeseler de istedikleri kadar kilo alamazlar, bazıları da tam tersi...

Eğer beslenmenizde ya da sağlığınızda bir sorun yoksa, ben size kilo alma çabanızdan vazgeçmenizini tavsiye edeceğim. 20 yaş gelişmenin en hızlı olduğu bir dönem. Metabolizma hızlı olduğu için alınan gıdalar yakılıyor. Yıllar geçtikçe gelişme duracak, metabolizma yavaşlayacak. İşte bundan sonra sürekli kilo alma dönemi gelecek.

Sizin bu yaşlarda zayıf olmanız bir avantaj.

Şu anda normal kilolu olan arkadaşlarınız ileride zayıflama için yoğun çabalar harcarken siz normal kilolu bir insan olarak hayatınızda kısıtlamalar yapma ihtiyacınız olmayacak.

Spastik kolit teşhisi koydular

B. Argüden / Kıbrıs

Yapılan tetkikte kalbinizin mitral kapağından prolapsus ve kalın bağırsağınızda spastik kolit teşhis edilmiş. Bu şikayetlerinize antibiyotiklerin iyi geldiğinden bahsediyorsunuz.

Eğer başkaca bir sağlık sorununuz yoksa ve antibiyotiklerle de şikayetleriniz gerçekten geçiyorsa, etkinin psikolojik olduğu düşünülür.

Eğer İstanbul’a yolunuz düşüyorsa, tüm tetkiklerinizle birlikte gelin ve benimle 231 30 66 numaralı telefondan bağlantı kurun. Durumunuzu ayrıntılı olarak inceleyip neler yapılması gerektiğini birlikte belirleyelim.






 








Yazarın Tüm Yazıları