Sağlık

Gündüz TEZMEN
Haberin Devamı

Omuz lifiniz kopmuş

Rumuz: Sinan

Mektuptaki tariflerinize göre 5 yıl önce futbol oynarken düştüğünüzde, omuz ekleminizi oluşturan bağlardan birinin koptuğu sonucu ortaya çıkıyor. Bunun sonucunda kolunuz, ters bir harekette, yarı çıkık hale giriyor. Yaptığınız uygulama ile eklem yeniden yerine oturuyor, ama bu da çok ağrı veriyor.

Durumun aydınlığa çıkması için röntgen çektirmeniz yeterli değil. Çünkü röntgen, özellikle kemik yapısını gösterir, oysa sizin olayınız yumuşak dokuyu ilgilendiriyor. Eğer bir ortopedi uzmanına muayene olursanız, kesin teşhis olanağına kavuşursunuz.

Arkadaşlarınızın belirttiği gibi, halter ya da yayla çalışarak kolu güçlendirmek bir çözüm olabilir. Ancak bu sırada yapacağınız ters bir hareketin, sorunu daha da büyütmesi ihtimali de var. Bu nedenle hangi hareketleri yapacağınız ya da ne kadar ağırlıkla çalışabileceğinizi sizi muayene edecek ortopedi uzmanı belirlemelidir.

Guatr hastası mıyım?

M. Engin / Ankara

Mektuptaki tarifler, çarpıntılarınızın kaynağının sinir sisteminiz olduğunu düşündürüyor. Bu açıdan bakınca, doktorunuzun söylediği teşhis ve uyguladığı tedavi uygun gözüküyor.

Ancak, mektubunuzda bir de ‘hipotiroid guatr’ teşhisi var. Bu tiroid bezinin az çalışmasını ifade ediyor. Gerçi çarpıntı nedeni olmaz ama, ciddi olarak ele alınıp tedavi edilmesi gereken bir durumdur.






 








Yazarın Tüm Yazıları