Sağını solunu şaşıranlar cumhuriyeti

Sağ elinizle sol kulağınıza dokunun dediğimde birkaç saniye dahi olsa nereniz sağ nereniz sol diye düşünüyorsanız hiç utanmayın, yalnız değilsiniz!

Haberin Devamı

Dünyada yaşı, eğitim seviyesi veya mesleği ne olursa olsun hala sağını solunu bilmeyen milyonlarca insan var. Hatta Drexel Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre bu sayı popülasyonun yüzde 15’ini geçmiş durumda.

Uzmanlar sağını solunu karıştıranların genelde öğrenme bozukluğuna sahip olabileceğini söylüyor. Ama bu durumun IQ veya zeka ile hiçbir alakası yok. Düşünün bir; Okan Bayülgen, Orlando Bloom hatta Leonardo DaVinci’nin bile sağını solunu karıştırdığı söyleniyor.Sağını solunu şaşıranlar cumhuriyeti



İnsan araştırmaları inceledikçe bu insanlara üzülüyor. Halbuki üzülecek hiçbir şey yok. Çünkü sağını solunu şaşıranlar için hayat daha zor filan değil. Zor olan bir şey varsa o da onlarla yaşamak!

Haberin Devamı

Bir düşünsenize insanı 180 derece yanlış yönlendiren, “Buradan sağa dön. Yok yok öbür sağa” gibi komik cümlelere maruz bırakan bu tatlı insanların etraflarındakine neler yapıyor?

Mesela onlardan birinin karşısında yüzüne kirpiği düşen kişi olduğunu hayal et. O “Sol gözünde kirpik var. Yok bana göre sol. Pardon senin sağın. Hayır hayır, benim sağım. Karıştı dur, ben alıyım en iyisi” derken sen ufak çaplı bir ruh hastası gibi yüzünde hayali kirpik avcılığı oynarken bulursun kendini.

Yol tarifi mi istedin? Gözünü bağlayıp kendi etrafında 50 kez dönsen, sağını solunu karıştıran birinin tarifinden daha kolay bulursun yolunu!



Onlardan biriyle taksiye binmek mi?! Aman olmaz olsun. O “Buradan sola. Sola dedim beyefendi! Dolaştırıyor musunuz bizi! Sol kardeşim sol” naraları atarken taksicinin “Hanımefendi “SOLA” dönüş yok” isyanından tırsarak daha gideceğin yere bir kilometre olmasına rağmen zor atarsın kendini arabadan!

Bir de pişkinlerdir ki sorma! “Soldan. Aman sağdan. Yahuu sen benim dediğime ne bakıyorsun elime bak elime!” diye azarlarken seni, yanlış söylediği için ters yola girersen de suçlu sen olursun, benden söylemesi.

Haberin Devamı

En komiği de kendilerine sorsan sağlarını da sollarını da iyi bilirler. Arada bir karıştırıyor olabilirler (ne de olsa yüzde 50 şansları var) ama kendilerine göre iyi bilirler! Sorun anlatmada…

Sonuç itibariyle zordur sağını solunu bilmeyenle yaşamak ama sağı solu belli olmayanla yaşamaktan bin kat iyidir yine de! Hem zaten bu devirde korkulması gerekenler sağını solunu karıştıranlar değil, sağı solu belli olmayanlardır! Hani öyle bir anda parlayıp nano saniyede ağlayan, hiç beklemediğin anda kahkahayı basanlar var ya işte onlar! Ha tabii bir de siyasetteki gibi işine gelince sağda işine gelmeyince solda olanlar, o konuya hiç girmeyelim!


Hadi şimdi aynı fikirde olanlar sağ elini kaldırsın! Sağ sağ… Sağım sarımsak, solum soğan! Aman vazgeçtim, hangisini isterseniz onu kaldırın…





Haberin Devamı

https://twitter.com/Sabanur



Yazarın son yazıları



#03 Ekim 2013 Neden daha çirkin ve daha aptal kadınlara gidiyorlar
#30 Eylül 2013 Ele güne karşı yapayalnız, böyle de olmaz ki!
#26 Eylül 2013 Ayrılamadığı için evlenenler
#19 Eylül 2013 Bir erkeğe hiçbir koşulda söylememeniz gereken 10 şey
#16 Eylül 2013 “Sevdiğim kız bana abi dedi!”
#12 Eylül 2013 Ölüm hapishanesinde tutukluyuz
#09 Eylül 2013 İlişkilerde olimpiyat şampiyonuyuz!(Kesin Bilgi!)
#05 Eylül 2013 Boşuna direnme seninle evleneceğim!


YAZARIN TÜM YAZILARI İÇİN >>


Yazarın Tüm Yazıları