'Sadece pilav yiyerek canavar gibi onuyorlar'

Güncelleme Tarihi:

Sadece pilav yiyerek canavar gibi onuyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2007 10:54

Gana Premier Ligi'ndeki All Stars takımını çalıştıran teknik direktör Mehmet Tayfun Türkmen, görevinden ayrılarak Türkiye'ye döndü.

Mayıs ayında Gana'da premier ligde mücadele eden All Stars takımında görev yapan Mehmet Tayfun Türkmen, All Stars takımının, Gana'nın en uç kentlerinden Wa'nın takımı olduğunu, başkente 800 kilometre mesafedeki kentin, futbol altyapısından çok uzak olduğunu belirtti.

Göreve başladığında takımın kulüp binasının dahi olmadığını belirten Türkmen, “İnsanların çok zor şartlarda yaşadığı bir kentin takımına teknik direktör olarak gittim. Takımın kulüp binası bile yoktu. Futbolcular barakalarda kalırken, ben otelde kalamazdım. Takımın biraz maddi desteği olsaydı, ömür boyu çalışabilirdim. İlk kez bir takımdan bu kadar üzülerek ayrıldım” dedi.

"100 DOLARA FUTBOL OYNUYORLAR"

Ganalıların kendisini çok sevdiğini ve bütün isteklerini maddi imkanları doğrultusunda yerine getirmeye çalıştıklarını anlatan Türkmen, Ganalı futbolculardaki hırsın ve inancın, dünyada ender görüleceğini belirterek, şunları kaydetti:
“Gana'da 100 dolar aylıkla, iki hafta sadece pilav yiyerek canavar gibi futbol oynayan çocuklar var. Türkiye'de futbolcuları binlerce dolar para ödediğimiz halde idmana çıkaramıyoruz. Gana'da 50 bin dolara Appiah gibi genç ve kaliteli futbolcuları almanız mümkün. Futbolun bu kadar sevildiği, insanların çok özverili olduğu bir ülkede maddi imkansızlıklar, beni takımdan ayırmaya zorladı. Bir kente maça gittiğimizde yönetim beni ağırlayabilecekleri en lüks yerde ağırlıyorlar ama ben futbolcumla kalmak istedim. Çocuklar barakalarda yatarken, ben nasıl otelde kalayım? Bir kaç kez onlarla aynı şartlarda kaldım, sıtma hastalığına yakalandım. Hala ilaç kullanıyorum.”

Gana'da, Feyenoord ve Arsenal gibi Avrupa'nın önde gelen futbol kulüplerinin alt takımlarının bulunduğunu belirten Türkmen, All Stars'ın da, Türkiye'den Gençlerbirliği ile bazı anlaşmalar yapmasını sağlamaya çalıştığını ancak takımın başkente çok uzak olması nedeniyle bunun gerçekleşemediğini bildirdi.

Türkmen, All Stars takımının halen fahri teknik sorumlusu olduğunu, Gana'da amatör kulüplerden bulduğu 15 yaşındaki 2 futbolcunun, İngiltere ve Portekiz'deki kulüpler tarafından transfer edilmek istendiğini belirtti.

ALL STARS KULÜP BAŞKANI KWESI NYANTAKYI

Öte yandan Gana Futbol Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda All Stars Kulüp Başkanı avukat Kwesi Nyantakyi, Mehmet Tayfun Türkmen'in takımdan ayrılmasının ardından kulüp sitesinde bir yazı yayınladı. Nyantakyi yazısında, “Mehmet Tayfun Türker, Gana'ya bugüne kadar gelen en profesyonel teknik direktördü. Gana futboluna çok kısa sürede inanılmaz farklılıklar getirdi. Kendisi bundan sonra daimi fahri hocamızdır” ifadelerini kullandı.

Gana Milli Takımı Teknik Direktörü Fransız Claude Le Roy ise, Gana'daki gazetelere verdiği demeçte, Tayfun Mehmet Türkmen'in Gana'daki genç futbolculara büyük önem verdiğini ve kendisinin All Stars takımından ayrılmasına üzüldüğünü belirttiği öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!