Saçlarınızı seviyorsanız bunları yapmayın

Saçlarınızı seviyorsanız, sık düşülen hataları tekrarlamaktan vazgeçin! İşte, saçlarınıza zarar vermesi kuvvetle muhtemel 5 zararlı uygulama...

Haberin Devamı

1-ESKİ SAÇ FIRÇALARI

Fırça ve tarakların her daim temiz olmaları önemli. Çünkü tarakların sivri uçları arasında kalan artıkların, saçlara ve saç derisine verebileceği zarar hiç de az değil.
Şekillendirici ürünler fırça ya da tarakta artık bırakıyor. Bunu saçlarınızın daha çabuk yağlanmasından ve dolgunluğunun gün içinde hızlıca sönmesinden anlamak mümkün. Bu yüzden saçlarınızı şekillendirirken yardım aldığınız malzemeleri, iki haftada bir, içine bir miktar şampuan katığınız ılık suda yıkamalısınız.
Sivri uçları kırılmış ya da yamulmuş eski yuvarlak fırçaların da saçlarınız için riskli olabileceğini hatırlatmakta fayda var: Kırılmalarına neden olabiliyor.

2-ISLAK FIRÇALAMA

Yıkadıktan sonra saçlarınızın nemini bir havlu yardımıyla almalısınız. Çünkü ıslak saçlar dış etkenlere karşı son derece hassastır. Bu yüzden banyo sonrası saçlarınızın fazla nemini havluyla ovuşturmak yerine bastırarak almalısınız.
Saçlarınızı keçeleştiğini hissediyorsanız, parmaklarınızla ya da saç fırçasıyla çözün. Biraz zahmetli olsa da kesinlikle saçlarınızın kırılmasını önleyen bir yöntem. Önemli bir nokta daha; asla ıslak saçla yatmayın. Banyo sonrasında mutlaka kurutun.

Haberin Devamı

3-METAL UÇLU LASTİKLER

Her ne kadar 90’lı yılların kalın kadife saç lastiklerini geride bırakmış olsak bile, bu aksesuvarların saçları koruma konusunda oldukça hassas olduğunu itiraf etmeliyim. Siz yine de pratik topuzunuz için kalın lastikleri tercih edin.
Kullandığınız saç lastiği ne kadar inceyse, saça vereceği zararın o kadar fazla olduğunu hesaba katın.
Özellikle de sıkı toplanmış balerin topuzlarında...
Bir de mutlaka metalsiz onlarını tercih edin. Sizin de bildiğiniz gibi saç telleri her seferinde bu metallere sıkışır ve lastiği saçınızdan çıkarmaya çalışırken kırılmalarına neden olur.

4-ABARTILI BAKIMLAR

Maalesef özel kürler ve bakım ürünleriyle doğallığını bozduğunuz saçlarımız, bu yüzden bir süre sonra canlılığını yitirebiliyor. Peki, bunun nedeni ne? Ürünlerin içeriğinde bulunan silikon ve diğer yumuşatıcılar, saç liflerini düzleştiriyor ve bir süre sonra saçların mat görünmesine neden oluyor.
Bu yüzden saç bakım ürünü alışverişlerinizde, ürünlerin içeriklerinde özellikle dimethicone ya da polysiloxane maddelerinin bulunup bulunmadığını kontrol edin.
Ayrıca haftada bir kez arındırıcı bir şampuanla saçlarınızı ürün artıklarından temizleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

5-FAZLA UZUN SAÇLAR

Hangi kadın Rapunzel gibi saçlara sahip olmak istemez? En azından pek çok kadın hayatının bir döneminde uzun saçlar hayal etmiştir. Bu yüzden hiç kestirmemeyi yeğleyen ve kuaförün yolunu unutanların yüzdesi fazladır.
Ama saç tasarımcıları bunun hiç de iyi bir fikir olmadığında hemfikir. Çünkü ne kadar özenli olursanız olun, saçlarınızın uçları bir süre sonra kırılmaya başlayacaktır. Dolayısıyla saçlarınız yavaş uzuyor da olsa iki ayda bir, yıpranmış uçlarını kestirmenizde fayda var.

İspanyol karakteri

Hafif ama ateşli, cesur ama eğlenceli, yaratıcı, enerjik, tahmin edilemez, baştan çıkarıcı... İspanyol tutkusu şimdi lüks duygusuyla bir araya geliyor ve ortaya zıt kokuların mükemmel ve dengeli uyumu ortaya çıkıyor. Denizden gelen meltemin tazeliği, saf lavanta ve siyah çayda birleşiyor, Solo Loewe’nin üst notalarını oluşturuyor. Alt notalardaki karabiber, muskat ve kekik de tüm duyulara hitap ediyor.

Sıkı ve fit

Haberin Devamı

Önümüz yaz; yani güneş ve bikini mevsimi... Ve bu mevsimde haliyle kalçalar ön planda; bu yüzden de sıkı ve fit görünmeleri önemli. İşte, yaza girerken her açıdan kusursuz bir görünümün ipuçları...

Fazla büyük, fazla düz, fazla selülitli... Her iki kadından biri kalça şeklinden dolayı mutsuz. Üstelik yaz aylarında bu mutsuzluk ikiye katlanıyor.
60’ların Twiggy stili dar kalçaları çoktandır yerini daha belirgin kalçalara bırakmış durumda. Öncülüğünü de Jennifer Lopez ya da Beyonce gibi ünlü yıldızlar yapıyor. Ve iri kalçalarla da güzel görünmenin mümkün olduğunu gözler önüne seriyorlar. Dolayısıyla kalçaların iri, dar, elma ya da armut tipinde olmasından çok formda olması önem taşıyor.
1. ADIM BAKIM: Pürüzsüz, sıkı ve kadife gibi bir cilde sahip olması için kremlerle düzenli olarak bakımını yapmak şart.
2. ADIM SPOR: Her ne kadar kadınlar zayıf bir bağ dokusuna ve fazla yağ hücresine sahip olsalar da, aynı zamanda son derece güçlü kaslara sahipler. Üstelik egzersizle çok daha güçlü olmalarını sağlayabiliyorlar.

Haberin Devamı

MÜKEMMEL POZİSYON

- Egzersiz 1: Yere yatın ve elleri omuz genişliğinde iki yana açın. Bir bacağınızı yere 90 derece açı yapacak şekilde göğsünüze doğru kaldırın. Diğerini ise yerde gergin bir şekilde tutun. Sonra o bacağı yere gergin biçimde uzatıp aynı hareketi diğer bacakla tekrarlayın. Bu hareketi 10 kez tekrarlayın.
- Egzersiz 2: Ayaklarınızı omuz hizasında açın. Ayak parmaklarınız yanlara baksın. Ağırlığınızı topuklara verin. Dizler iki yana açılacak şekilde çömelin. 25 kez tekrarlayın.
- Egzersiz 3: Ayaklarınızı omuz hizasında açın. Elleriniz belinizde olsun. Sol bacağı çapraz şekilde sağ bacağın önüne koyun, bu sırada dizlerinizi bükün. Kısa süre bu pozisyonda kalın. Aynı hareketi sağ bacağınızla tekrarlayın. Tüm hareketi her bacak için 25 kez tekrarlayın.

Haberin Devamı

Met Gala’da gözler üzerindeydi

‘Kedi gözlü’ Gwen Stefani

Bu yıl düzenlenen Met Gala’da, ünlü isimler yine sıra dışı stilleriyle boy gösterdi. Gwen Stefani, “kedi gözü” makyajıyla en çok konuşulan kadınlar arasındaydı.

Gwen Stefani, göz makyajıyla New York’ta düzenlenen Met Gala’nın yıldızı oldu. İşte bu etkileyici makyajın uygulama tekniği...
1-Cildinize uygulayacağınız baz ürün, bu kez doğal cilt tonunuzdan bir ton daha açık olmalı. Böylece kırmızı rujunuz ve gözünüzdeki siyah eyeliner daha da öne çıkacaktır.
2-Göz çevrenizi bir concealer yardımıyla aydınlatın. Ardından gözlere ten renginde bir far uygulayın.
3-Sıvı siyah eyeliner’ınızla kirpik diplerine kalın bir çizgi çekin. Çizginin dışa doğru biraz taşmasına izin verin.
4-Son olarak kırmızı rujunuzu sürmeyi unutmayın.

‘Haute-couture’ makyaj

Makyajı seviyoruz ama ne kadar doğru yapıyoruz?
Türkiye’de kadınların yüzde 94’ünün yanlış tonda fondöten kullandığını biliyor muydunuz? Ya da değişen yüz tipine göre makyaj uygulamalarının çok değiştiğini...

Serap Saydam 25 yılı aşkın profesyonel hayatında tüm bunları tecrübe etmiş çok başarılı bir makyaj artisti. Kendisi yıllar boyunca pek çok ünlü ismin makyözlüğünü yapmış, 400’den fazla reklam filminde, 15’i aşkın dizide baş makyaj artistliği görevini üstlenmiş.
Sektörün en deneyimli ve en başarılı makyaj artistlerinden olan Serap Saydam, Estee Lauder ile yaptığı işbirliğiyle kişiye özel makyaj sanatının kapılarını sizler için aralıyor.
proMAKE ile kişisel makyaj modası
Makyada her kadının dönem modasının dışında aslında kendi modası ile en vurucu güzelliği yakalayabileceğine inanan Estee Lauder, kadınlara fırsat sunuyor. Nasıl mı? Ünlülerin makyözü Serap Saydam’ın kişiye özel makyaj uygulaması ile...
”Renklerden korkmayın. Dilediğiniz renkleri dilediğiniz şekilde kullanmayı deneyin. Yüzünüz en güzel tual ve siz de bir ressamsınız. Bu sizin sanatınız” diyor Serap Saydam.
Size en çok yakışan ve doğal güzelliğinizi en çok öne çıkaran makyaj aslında en güzel makyajdır fikrinden yola çıkan Estee Lauder, kadınlar için bir sahne arkası yaratıyor ve sizleri de modelleri olmaya çağırıyor. Serap Saydam’ın ve Estee Lauder’ın uzman makyaj artistlerinin dokunuşlarıyla en doğru makyajı yaptırabileceğiniz, uygulamanın adımlarını öğrenebileceğiniz ve daha sonra kendinize de uygulayabileceğiniz eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz.
Siz de bu etkinliğin bir parçası olmak isterseniz çok geç kalmadınız. Bugün Tekin Acar Cosmetics Gordion Mağazası’nda bu muhteşem etkinliğe katılabilirsiniz.
Randevu için:
0 312 467 28 90

Yazarın Tüm Yazıları