Saçlarda ‘organik’ renkler

Güzellik dünyasını kasıp kavuran “organik” trendi artık saçlara da yansıyor. Bundan böyle saçlarda doğallık hüküm sürecek özetle...

Haberin Devamı

ıster kuaför salonunda boyatsın, ister evde; kadınlar saç boyasında da doğal olana yönelme eğilimi gösteriyor artık... Özellikle amonyaksız boyalara rağbet edenlerin sayısı hızla artıyor. Çünkü amonyak, saçın yapısını ve sağlığını olumsuz etkiliyor, uzun vadede solunum yolları rahatsızlıklarına bile sebep olabiliyor.
Ne olursa olsun, kadınların saç güzelliğinden vazgeçmeye niyetleri yok, olamaz da... ışte bu noktada tıpkı gıda ve tekstilde olduğu gibi, içeriğinde organik tarımla yetiştirilen bitki ve meyvelerin bulunduğu saç boyaları devreye giriyor. Uzun vadede sağlığını korumak isteyenlerin tercihi onlar oluyor.

SAÇ BOYALARINA DıKKAT!

Bir saç boyasının “organik içerikli” olması, içeriğinde organik tarımla yetiştirilmiş hammaddelerin bulunması anlamına geliyor. Çünkü bitkilerin yetiştirilme aşamasında kullanılan kimyasallar bitkiden boyaya, oradan da saça geçebiliyor ve sağlığı olumsuz etkiliyor. ışte organik saç boyaları hakkında bilmeniz gerekenler:
? Organik sertifikalı hammaddeler içerirler. Organik içerikler, saça gerekli olan nem ve proteini geri kazandırır.
? Boyanızı kokladığınızda amonyak ve resorsinol içermediğini fark edersiniz, çünkü rahatsız edici bir kokusu yoktur. Organik içeriklerinden dolayı genellikle meyve kokusuna sahiptirler.
? Yüzde 100 beyaz kapatma özellikleri vardır.
? Düşük pH değerine sahip olması, saç üzerindeki pul tabakasının daha iyi kapanmasını ve rengin saçta daha uzun süre kalmasını sağlar.

SAÇLARIMIZI BOYAMAYACAK MIYIZ

Haberin Devamı

Kimyasal saç boyalarının sık kullanımı, bir bakıma sigara tiryakiliğini andırıyor. Zararlı olduğu söylendiği halde bir alışkanlıktan vazgeçmemek, kısa vadede olumsuz bir etki yaratmadığı için gelecekte yaşanabilecek sağlık sorunlarını göz ardı etmek ise bilinçli tüketiciye yakışmıyor.Ancak bir noktada saç boyasını sigaradan ayırmak gerek elbette. Kadınların güzellik ihtiyacı ilk çağlardan beri mevcut! Güzellik ihtiyacının bir ömür boyu sürecek olması nedeniyle saç boyatmaktan vazgeçilmesi söz konusu değil. Dolayısıyla nispeten daha sağlıklı alternatiflerin aranıyor. Ve organik içerikli boyalar, bu sıkıntıyı yaşayan tüketicinin imdadına yetişiyor.

Haberin Devamı

LOTUS: SAFLIğIN VE GÜZELLığıN SEMBOLÜ

Güneydoğu Asya’nın sembolü lotusun, çamurlu suların içinden filizlenen zarif çiçekleri çok uzun zamandan bu yana parfüm        dünyasının vazgeçilmezi.

Lotus çiçeği, Uzakdoğu’da saflığı ve güzelliği sembolize ediyor. Ama aynı zamanda Budizm inanışında dünyadaki kirlilik ve kaos içinde aydınlanmış duyguları tasvir ediyor.
Lotus, Çin ve Hint mutfağında da önemli bir yere sahip. Gevrek kökleri, yaprakları ve tohumlarından lezzetli yemekler yapılıyor. ıçeriğindeki mineraller, vitaminler ve oligo elementler zihinsel rahatlamaya yardımcı oluyor, stres hormonu seviyesini düşürerek anti-stres hormon salgılanmasını artırıyor.
Shiseido’nun erkekler için yarattığı yeni parfümü Zen for Men, işte bu koku elementinin etkilerini yaşıyor.

Vücudumuzun enerji hırsızları

Haberin Devamı

Zaman zaman kendinizi bitkin, neredeyse kollarınızı bacaklarınızı kıpırdatamayacak kadar yorgun hissediyor musunuz? Cevabınız “evet” ise bunun en büyük nedenlerinden birinin mevsim geçişi olduğunu aklınızda bulundurun.

STRES
? Uykusuzluk ? Depresyon
? Motivasyon eksikliği                      ? Kasılmalar
BESLENME
? Yağlı, vitamin ve mineral fakiri beslenme ? Öğünler arasında kısıtlı zaman ?  Düzensiz ya da atlanılan öğünler ? Tek taraflı beslenme ? Fazla şeker ve tatlı alımı
İŞ YAŞAMI
? Gürültü, ? Az oksijen, ? Yanlış zaman yönetimi ? Bedensel ve duygusal baskı ? Sorunlu ilişki

KATILIN, KAZANIN

“Shiseido Zen for Men parfümünde koku yoluyla stres azaltıcı etki gösteren iki bitki özünden birinin adını yazın.” Doğru cevabı 22 Kasım’a kadar
www.tekinacar.com.tr
adresine ad, soyad ve adresinizle yollayın, hediyeleri kapın. Doğru cevap veren 50 kişiden ilk 10’u Shiseido Zen For Men 50ml parfüm, ikinci 10’u Shiseido Zen For Men 30ml parfüm, üçüncü 10’u Zen for Men siyah omuz çantası kazanacak.

EDıTÖRDEN...

Scarlett’in    1001 yüzü

Haberin Devamı

O, hiç şüphesiz yaşayan en seksi kadınlardan... Hollywood’un ödüllü genç yıldızı Scarlett Johansson, saçlarını renkten renge sokmaya bayılıyor. Ona kah seksi sarışın, kah masum kumral ya da romantik esmer güzeli olarak rastlayabiliyoruz. Ben Scarlett’i en çok sarışın haliyle beğeniyorum. Ama dürüst olmak gerekirse, büründüğü her karakter ona çok yakışıyor.

Enerjik ipuçları

? Kısa bir öğle uykusu: Sadece 10 dakika bile enerji sağlayacaktır.
? Toksinlerden kurtulun; hem bedensel hem de zihinsel olarak...
? Enerjinizin düştüğünü hissettiğinizde; vitamin ve enerji zengini besinler tercih edin.
? Kendinizi şımartın; bakım yağlarıyla sıcak bir banyo iyi  gelir.
? Yemekten sonra bir parça çikolata ruhunuza da iyi gelir.
? Boş zamanınızı etkili kullanın. Örneğin, saunaya gidin. Sıcakla toksinlerinizden arınabilirsiniz.
? Yürüyen merdivenlerden vazgeçin! Merdiven çıkmak metabolizmayı hızlandırır ve düşünme yeteneğini artırır.
? Yaratıcılık sabahları olur. Zaman yönetiminizi biyolojik saatinize göre ayarlayın.
? Sabahları güne çay ya da kahveyle başlamayın.
? Pozitif düşünün!

Servet’e çağrı

Haberin Devamı

Galatasaraylı futbolcu Servet Çetin, Tanyeli’nin kına gecesinde takmış da takıştırmış. Kafasında tacı, kulağında iri taşlı küpeleri ve -şu anda özellikle kadınlar arasında çok popüler olan- başparmağındaki yüzükle sizce de biraz abartılı görünmüyor mu? Buradan Servet’e tüm kadınlar adına bir çağrı yapmak istiyorum: Servet, takılarımızı lüfen geri ver...

Tekin Acar Cosmetics Forum ıstanbul’da

ıstanbul’un, hatta Türkiye’nin yoğun şekilde dikkatini çekecek olan Forum ıstanbul’da Tekin Acar Cosmetics de yerini aldı. Yeni mağaza konseptiyle hizmet verecek olan mağazada tüm selektif kozmetik markalarını bulabilirsiniz. Bir cilt bakım kabininin de bulunduğu mağazada isteyen müşteriler cilt bakımı da yaptırabilecek.

Mevsim geçişlerinde...

Kışa geçiş dönem ruhsal ve bedensel olarak etkiliyor. Bu değişimden en olumsuz etkilenen bölgelerden biri de cildimiz. Neyse ki bu kırmızı alarm döneminde cildimizdeki stresi alacak, onu rahatlatacak bir bakım serisi var. Darphin’in “Stimulskin Plus”ı yılda 3-4 kez kullanılabilecek bir yoğun bakım kürü içeriyor. Kür, cildinde elastikiyet kaybı, derin çizgilenme, kırışıklık, kuruluk ve donukluktan şikayet edenler için birebir...

Yazarın Tüm Yazıları