Saçınıza saygı duyarsanız hayatınız değişir

Milano, Paris ve Londra Moda Haftaları’nda Balmain, Ferragamo, Gucci, Givenchy, Dries van Noten ve Victor&Rolf’un saç tasarımını yapan ünlü saç tasarımcısı Hollandalı Andy Uffels, sezonun saç trendlerini anlattı.

Andy Uffels’ın bu işe başlamasının epey ilginç bir öyküsü var: "Babam Rotterdam’da kuaförlük eğitimi veren bir okulun yöneticisiydi ve aynı zamanda dünya çapında saç tasarımı yarışmaları organize eden komitedeydi. 80’lerin başında yapılan yarışmaya katılan altı kişilik Japon ekip, saçı iyi bir model arıyordu. Bana teklif ettiler ve ’Neden olmasın’ diyerek kabul ettim. 300 yarışmacı arasında saçlarım yapılırken, ekibin profesyonellik ve kararlılığından çok etkilenip, bu işi yapmaya karar verdim. Şikago’da bir eğitim programına katıldım ve bir ay boyunca Amerikan takımıyla çalıştım, şovlarında asistanlık yaptım. Şovlar sırasında muhteşem bir topmodel olan Deborah ile tanışmak hayatımı değiştirdi. Ona alışılmadık bir teklifte bulunup, ’Odana gelip saçlarınla oynayabilir miyim?’ diye sordum. Orta uzunlukta, şekle sokması çok kolay, sapsarı ve yumuşak, inanılmaz güzel saçları vardı. Onun saçlarını yapmak, benim gibi işe yeni başlamış biri için eşsiz bir fırsatı. Deborah’ın odasında saçlarını yaparken, kadın eğitmenim de yatakta oturup beni seyrediyordu. Birdenbire ’Biliyor musun, dünya şampiyonu olabilirsin’ dedi. ’Neden?’ diye sordum. ’Sende sihirli bir dokunuş var’ dedi. Bu bana büyük cesaret verdi ve yarışmalara katılmaya karar verdim. Haftada yedi gün hiç durmadan çalıştım ve iki yıl sonra dünya şampiyonu oldum. Şampiyon olmak harika ama her zaman en son yaptığınız iş kadar iyisinizdir."

Uffels için boşuna "dünyaca ünlü" demiyoruz. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da önümüzdeki sezonunun saç trendlerini tanıtan Uffels, bir gün önce Roma’dan gelmişti, ertesi sabah da Varşova’ya uçarak güzellik editörleri için gözleri kapalı olarak saç kesecekti.

İstanbul’daki tanıtım partisinde marka elçisi olduğu Philips’in saç şekillendirici ürünleriyle Tülin Şahin’in saçlarını yapan Uffels, iyi bir saçın görüntüyü tamamen değiştirebildiğini ve bunun için her zaman kuaföre gitmenin gerekli olmadığını söylüyor. Uffels’a göre saç şekillendirici ürünler sayesinde kadınlar saçlarını kendileri yapıp kuaföre gitmiş gibi görünebilir.

Küçük bir hileyle bile modern modeller yaratabilirsiniz

Andy Uffels’in hazırladığı,yaza damgasını vuracak saç modelleriyse şöyle: Mükemmel at kuyruğu, sıcak kıvrımlar, düzensiz çekicilik, küt saç, yeni Bob kesimi ve firkete... Uffels, sadece saçları yaptıktan sonra değil, öncesinde de sprey kullandıklarını söylüyor:

"Bazen ne yaparsanız yapın, saçınız şekle girmez. Özgüveniniz azalır ve kendinizi kötü hissedersiniz. Eğer fönünüz kötü çekildiyse, muhtemelen kullandığınız alet değil, tekniğiniz kötüdür ve saçınızı kontrol etmekte zorlanıyorsunuzdur. ’Saçlarım kötü görünüyor, kuaföre gitmem ya da yıkamam lazım’ dediğiniz zamanlarda bile birkaç küçük hileyle modern şeyler yaratabilirsiniz. Mesela uygun saç aksesuvarlarıyla güzel topuzlar ve at kuyruklar yapmak her zaman işe yarar. Altın kuralsa iyi bir teknikle yapılmış kesim. Bir de saçınızın göreceği zararı minimuma indirmek için saçınıza saygı gösterin ve her zaman çok iyi nemlendirin."

Milano, Paris ve Londra Moda Haftaları’nda Balmain, Ferragamo, Gucci, Givenchy, Dries van Noten ve Victor&Rolf gibi markaların defilelerindeki saçlardan sorumlu olan Uffels’ın çalışmaktan en çok zevk aldığı top modellerse Liya Kebede, Lara Stone, Natasha Polly ve Raquel Zimmerman.

Podyum saçlarını bire bir günlük hayatta uygulamak güç olsa da, en çok Catherine Denevue’ün "Gündüz Güzeli" filmini anımsatan büyük saçları sevdiğini söylüyor. En büyük ilham kaynağıysa 20 yıldır defilelerde çalışan Küba asıllı Amerikalı saç tasarımcısı (Peter) Orlando... n Yeşim ÇOBANKENT

Başımızın derdi  selülit sorunu

Selülitin başlıca nedenlerinin aşırı kilo ve hareketsizlik, selülite en iyi çözümün ise diyet, spor yapmak ve yağları yakmak olduğunu sanırdık. Meğer yanılıyormuşuz!

Bilinenin aksine selülit bir yağ problemi değil, bir cilt problemidir... Selülite neden olan yağlar ise spor ya da diyet yaparak yakamadığımız derialtı yağlarıdır. Selülitin genç ve zayıf kadınlarda bile görülmesinin ana sebebi işte budur. 

Selülit neden oluşur?

Östrojen hormonunu çok seven selülit problemi, aslında hormonlar ile beraber hem genetiğin hem de zayıf kan dolaşımının bir sonucu olarak, cildin bağ dokusunu oluşturan ve cilde sıkılığını veren kısmın (dermis-bağ doku) zayıflamasıyla oluşuyor.

London Times tarafından dünyanın en iyi dermatoloğu olarak gösterilen ve müşterileri arasında ünlü Hollywood yıldızlarının da yer aldığı, Los Angeles’lı dermatolog Dr. Howard Murad, konuyu bir adım öteye götürüyor. Selülit tedavisi için, dışarıdan kullanılan ürünlerle bu bölgelerdeki kan dolaşımının hızlanmasını sağlayarak, bağ dokunun dolaşımla daha iyi beslenmesini ve güçlenmesini hedefliyor.

Howard Murad’a göre, etkili bir çözüm için, dışarıdan kullanılan ürünlere ek olarak içeriden de cildin bağ dokusunun güçlendirilmesi gerek... Çünkü dışarıdan kullanılan ürünler kan dolaşımını artırmak, cildi gergin ve nemli tutmak için çok önemli olsa da cildin ancak belirli bir tabakasına kadar nüfuz edebiliyorlar. Problemin yer aldığı esas tabakaya ise inemiyorlar. İçeriden kullanılan gıda takviyeleri; kan dolaşımının hızlanmasıyla birlikte bağ dokuyu besleyip güçlendiriyor, bağ dokunun selülit problemi ile başa çıkabilmesi için ihtiyaç duyduğu besinleri taşıyor.

Bunları taze sebze ve meyvelerden, proteinlerden, tahıllı gıdalardan ve faydalı yağlardan almak mümkün olsa da günlük koşuşturmamız içerisinde yeterince faydalı beslenemediğimiz için gıda takviyeleri bu aşamada imdadınıza yetişiyor. 

ÜRÜN MARKET

Hız tutkusunu teninize taşıyın

F1 parfümleri, Formula 1 sevenler ve hız tutkunlarına özel olarak üretildi. Çıkış noktası adrenalin ve dinamizm olan parfüm, sportif ve erkeksi kimliğiyle dikkat çekiyor. Engine start butonlu tasarımıyla da Formula 1’in kontrolünü elinizde hissettiren F1; parfüm, deodorant, roll on ve duş jeli olarak tüketiciye sunuldu.

Hücrelerinizi yenileyin

Hollywood yıldızlarının tercih ettiği, Nobel ödüllü araştırmalardan esinlenilerek geliştirilmiş LifeCell, bu ay Türkiye’de satışa sunuldu. Tamamen doğal maddelerden formüle edilmiş, hücre yenileyici ürün serisi, dünyanın ilk ’hepsi bir arada’ yaşlanmayı geciktirici bakımını sunuyor. LifeCell, botoksa ve ameliyata gerek kalmadan gençleşmenin kapılarını aralıyor. Yüz, göz kenarları, dudak, boyun ve dekolte bölgesine tek ürün kullanmanın kolaylığını da sağlıyor. Ayrıca kırışık giderici, sıkılaştırıcı, 24 saat nemlendirici, yaşa bağlı lekeleri azaltıcı, gözaltı kapatıcı, dudak dolgunlaştırıcı ve makyaj altı etkili...
Yazarın Tüm Yazıları