Saç yağları mucizeler yaratıyor

Son dönemin belki de en gözde ürünleri, saç yağları...

Haberin Devamı

Bu ürünler, saçı besliyor ve bakım yapıyor. Değerli içerikleri ve moleküler yapıları sayesinde saça kolaylıkla da nüfuz edebiliyor. Böylelikle kurumuş ve uçları kırılmış saçlar yeniden nemleniyor, eski parlaklığına kavuşuyor. Size düşen ise sadece saçlarınızı taramak ve fön çekmek...

Yağlar nasıl uygulanıyor

Avucunuzun içinde bir fındık tanesi kadar yağı ayıp ellerinizi birbirine sürterek iyice eritin ve ürünü havluyla nemini aldığınız saçların uçlarına yedirin. Saç diplerine ürün uygulamayın, çünkü bu yağlanmayı hızlandırır.
Ürünü kullandığınızda saçlarınızın çok daha kolay düzleştiğini ve fön ısısından minimum düzeyde etkilendiğini göreceksiniz. Ancak saç yağları, ince telli saçlarda pek önerilmiyor.

Saç fırçalarının bakımı

Saç fırçası deyip geçmeyin, bakımı ihmal etmeyin. Nasıl derseniz... Düzenli kullanım sonrasında, fırçanızı temizler-
ken tek bir saç telinin bile fır-çada kalmamasına özen gösterin. Ardından ılık su yardımıyla fırça yüzeyindeki şampan, köpük ya da sprey gibi şekillendirici ürün kalıntılarını arındırın. Son olarak fırçanızı iyice kurutmayı ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ

- Bakımını iyi yaptı-ğınız sürece saç fırçasını yıllarca kullanabilirsiniz.
- Fırçanızı eşiniz ya da ailenizin diğer fertleriyle palaşmanız, herhangi bir sorun yaratmaz.
- Yanlış fırça seçimi
yaptığınızı, saçlarınızda sıkça oluşan düğümlen-melerden, elektriklenmeden ve parlaklığın kaybolmasından anlayabilirsiniz. Ayrıca kuaförünüzde yaptıracağınız bir saç ve saç derisi analizi de kullandığınız fırçanın doğru olup olmadığını anlamanızda yardımcı olacaktır.

Ultrashape’le bölgesel fazlalıklardan kurtulun

Yıllarca odaklı ultrason ve radyofrekansla böbrek taşlarımızı parçalayan teknoloji, sonunda bölgesel fazlalıkları ortadan kaldırmak için de kullanılmaya başlandı.

Stresli ve hareketsiz yaşam, düzensiz beslenme, fast food tüketimi gibi nedenler, kilo alımını hızlandırıyor. Bilim dünyası da bu soruna çözüm bulmak için yüksek teknoloji ürünü sistemler geliştirmeye devam ediyor. Son dönemde gündemde olan bölgesel zayıflama yönteminin adı ise ultrashape...
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Esteworld Plastik Cerrahi Hastanesi Medikal Direktörü Dr. Servet Terziler; ultrashape ile hedeflenen bölgede ani, seçici ve kalıcı olarak yağ hücrelerinin parçalandığını, bu yöntemin kan damarlarına, sinirlere ya da deriye zarar vermediğini belirtti.
Dr. Terziler, uzun yıllardır başta böbrek taşlarının kırılması amacıyla olmak üzere tıbbi uygulamalarda kullanılan bu yöntemle ilgili şunları da söyledi: “Ultrashape, güvenli, etkili ve tıbbi girişim gerektirmeyen bir yağ azaltımı seçeneği... Bu uygulama istenmeyen bölgesel yağ depolarını (diyet ve egzersizle bile inceltilmesi zor olan bölgeler) azaltarak, muntazam bir vücut şekli oluşturmaya yardımcı oluyor.”

Haberin Devamı

NASIL UYGULANIYOR

- Bir seans sonrasında bile sonuçları görülebilen uygulama, bölgesel incelmede farklı alternatifler arayan kişiler için ideal.
- Ultrashape, müdahalesiz yağ kırma işlemi... İstenmeyen bölgesel yağları sıvılaştırarak, vücut tarafından kullanılmasını sağlıyor.
- Ultrason dalgası, istenen vücut bölgesindeki yağ hücrelerini hedefliyor ve kan damarı, sinirler gibi çevre dokulara zarar vermeden yağ hücrelerini kırıyor.
- Tedavi sırasında yağ hücre zarları parçalanıyor. Trigliserit olarak bilinen yağ hücresi içeriği hücreler arası mesafeye geçiyor ve lenfatik sistem yoluyla karaciğere taşınıyor.
- Ultrashape’in kırdığı yağlar, besinlerden gelen yağ gibi karaciğer tarafından işleniyor.

Haberin Devamı

Anti-aging bakımı ve ciltteki etkisi

Olgun ciltlerin en büyük sorunu, aminoasitler ve üre gibi doğal nemlendirme faktörlerinin yıllar içinde azalması... Ama eksiklikler uzman eller tarafından uygulanan iyi bir anti-aging bakımı ile giderilebiliyor.

Anti-aging uygulamalarında, ihtiyaç duyduğu ajanlar cilde geri kazandırılıyor. Özel içerikler, cilde yeniden hayat verip ışıldamasını sağlıyor.
Örneğin gliserin, ciltteki nemi saatler boyunca tutma özelliğine sahip. Bu özelliğiyle de pürüzsüz bir görünüm kazandırıyor. Lipidler (yağlar) ve nem deposu görevi gören ajanlar ise cilt hücrelerindeki su kaybını engelliyor, cildin bariyer fonksiyonunu güçlendiriyor.
Ürünlerin içeriğindeki A vitamini (retinol), anti-aging bakımları arasında en uzun süre dayanıklılığını koruyan maddelerden. Tüm A vitamini türevleri, bağ dokusunun önemli bir yapıtaşı olan kolajen sentezini harekete geçiriyor, böylelikle cilt kontürleri yeniden gerginlinleşiyor. Mineraller de cildin doğal beslenme sürecinde etkili...
Anti-aging bakımında önemli bir yere sahip magnezyum ise cilt hücrelerine giden oksijenden sorumlu... Kalsiyum, hücrelerin yenilenme sürecinde cildin kalınlaşmasında ve pürüzsüzlüğünde etkili rol oynuyon. Fosfor da ona benzer bir etki gösteriyor.
Folikasit; hücre çekir-değinin zarar görmesini engelliyor. B2 vitamini, yağın korunmasına yardımcı olurken, karbonhidrat ve potasyum üretimiyle cilt yapılanmasını sağlıyor.
Seramid ise cildin doğal bariyerini oluşturmasında görev almanın yanı sıra cildin dolgun görünümünü ve parlaklığını korumasını sağlıyor.

EDİTÖRDEN

Haberin Devamı

Kaşlarınız hayata dönsün

Kaş şekli yüz ifadesini değiştirir. Yanlış kaş şekillerinin düzeltilmesi, uzun ve sıkıntılı bir süreçtir. M2Brows, bu sorunun çözümünü kaş yenileyici serumla hızlandırıyor. Ürün, kaşların şekillenmesine yardımcı oluyor. Siyah deniz mercanı ile güçlendirilmiş formül, gelişme sürecini hızlandırırken, Biotin kaşları kuvvetlendiriyor.

Arı sütünün gücü

Arı sütü içeriğiyle daha genç görünümlü bir cilt vaat eden Burt’s Bees Radiance Night Cream with Jelly-Cilde Aydınlık Veren Gece Kremi, gece boyu cildinize bakım yapıyor. Düzenli kullanıldığında cildi aydınlatmaya ve ince çizgilerin görünümünü azaltmaya destek oluyor. İçeriğindeki biberiye ve çam ağacı özleri, yoğun bir gece bakımı sağlıyor.

Haberin Devamı

Profesyonellere taş çıkarın

Make Up Forever, İstanbul Bahçeşehir’de açtığı merkezinde, Hollywood yıldızlarının en çok tercih ettiği makyaj ürünlerini sunmakla kalmıyor. Mağaza, müşterilerine makyaj yapmayı öğreten mağaza içi okuluyla da ilgi çekiyor.

Yazarın Tüm Yazıları