Saç Ve Saçlı Deri Analizi

Güncelleme Tarihi:

Saç Ve Saçlı Deri Analizi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2015 10:47

MEDİKAL ESTETİK HEKİMİ DR. HÜLYA ETTEKİN, SAÇ VE SAÇLI DERİLERDE YAPILAN ANALİZLERİNDE TESPİT EDİLEN SEYRELME VEYA KELLİKLERİN EN DOĞRU TEDAVİSİNİN SAÇ EKİMİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Hülya Ettekin, saç ve saçlı derilerde yapılan analizlerinde tespit edilen seyrelme veya kelliklerin en doğru tedavisinin saç ekimi olduğunu söyledi.
Saç analizinin saç ve saçlı deriye ait şikayetleri olan hastaya uygulanması gereken muayene ve tetkikler toplamının olduğunu belirten FBM Tıp Merkezi Medikal Estetik Hekimi Dr. Hülya Ettekin, "Saç analizi ile hastanın saç ve saçlı deri problemi belirlenir. Hastanın probleminin adının konması, şikayetlerinin ilerlemesinin engellenmesine ve uygun tedavi ile ortadan kaldırılmasına olanak sağlar” dedi.
Saç ve saçlı derisinde şikayeti olan hastadan öncelikle iyi bir öykü alınması gerektiğinin altını çizen Ettekin, “Hasta ile karşılıklı soru cevap şeklinde geçen bu süreçte problemin süresi, devamlılığı ve şiddeti sorgulanır. Bu aşama sorunun saçlara mı, saçlı deriye mi ait olduğu, bölgesel mi yoksa kansızlık, hormon bozukluğu gibi sistemik bir nedene mi dayandığı konusunda bir fikre sahip olmamızı sağlar. Sonrasında saç teli ve saçlı derinin görüntüsü trikoskop adı verilen bir tıbbi cihaz yardımı ile yüz kat zoomlanarak büyütülür. Bu uygulamayla bölge mikroskobik bir analize tabi tutulmuş olur. Saç analizi ile kişinin cilt tipini ve problemini, saç sıklığını, kalınlığını, kalitesini ve varsa kelliğin derecesini belirlemek mümkündür. Yapılan muayene ve analiz sonrasında kişinin sistemik bir problemi olduğu düşünülürse ilave olarak bazı kan testleri istenilebilir. Sorunun saç ve saçlı deri ile doğrudan bağlantılı olduğu düşünülüyorsa akut durum tedavisi uygulanır. Egzema, dermatit, mantar gibi hastalıkların tedavisinde tıbbi solüsyonlar, krem ve şampuanlar kullanılır” diye konuştu.
Saçlarda seyrelme veya kelliklerin en doğru tedavisinin saç ekimi olduğunu ifade eden Ettekin, “Hastanın problemi saçların cansızlaşması, saç dökülmesi, saç kaybı gibi saç teli ve saç köküne ait ise eksikliğin derecesine göre Saç PRP’si-saç mezoterapisi gibi destek tedavileri uygulanır. Bu tedaviler mevcut saçı besler, saç dökülmesini durdurur veya kısmen yatışmasına katkı sağlar. Yapılan analizle saçlı deride kalıcı olduğu tespit edilen seyrelme veya kelliklerin en doğru tedavisinin saç ekimi olduğuna kanaat getirilir. Bu özellikleri ile saç ve saçlı deri analizi, saçlı deri hastalıkları, saç dökülmesi ve saç cansızlığı gibi problemlerin tedavisinde izlenmesi gereken yol tayininde önemli bir yol göstericidir” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!