Saç sorunlarına üründen önce ‘uzmanlık’ gerekir

Doğum sonrasında Kate Middleton’ın da saçlarını bakıma alan dünyaca ünlü saç uzmanı Denise Lundie, geçtiğimiz günlerde İstanbul’daydı.

Haberin Devamı

İngiltere’de aralarında Kraliyet Ailesi’nin de bulunduğu pek çok ünlü isme saç sağlığı konusunda danışmanlık yapan trikolog, saç bakımıyla ilgili son gelişmeleri bizimle paylaştı.

Öncelikle bize trikolog ile dermotolog arasındaki farkı anlatır mısınız?
- Dünyada dermatoloji ve trikoloji birbirini tamamlayan iki dal olarak tanımlanıyor. Dermatolog ciltteki tümörler, hastalıklar gibi çok daha hayati konuları ele alıyor. Saçtaki kırılmaya, cansızlığa çözüm üreten bir uzman değil. Dermotolog, aslında bunlara zaman ayıramayacağı için saç sorunu yaşayan hastalarını trikologlara yönlendiriyor. Yurtdışında trikologlar, dermatologların referansıyla hasta kabul ediyor.
-Sizin uzmanlık alanınıza giren başka hangi sorunlarla geliyorlar?
- Psikolojik sorunları olan bir kişinin saçlarını koparmasından dolayı yaşanan saç kaybında, bir dermatoloğun hastasına “saçını koparma” demesi yeterli değildir. Bu kişilerin saçının özel bir ilgiye ihtiyacı vardır. Yapılan masaj ve terapiler sonunda hasta kişisel bir tatmin yaşar. Kaldı ki bu durum psikolojik bir tedavi de gerektirir. Beraberinde saça uygulanan işlemlerle de saç tedaviye daha hızlı cevap verir. Trikoloji aslında daha spesifik saç sorunlarına odaklanıyor.
-Peki, saç rengini sıkça değiştirmekten dolayı saç kaybı yaşayan kişiler de sizin uzmanlık alanınıza mı giriyor?
- Normalde bir doktora gidip “saçımın rengini değiştirmek istiyorum, ama zarar görmesini istemiyorum” diyemezsiniz.
Trikoloji aslında bu konuda da söz sahibi. Kuaförün saç boyasının içine hangi oranlarda renk açıcı koyması gerektiğini, onların hangi oranlarda kullanıldığında saça zarar vermeyeceğini bilir.
Dolayısıyla kuaförleri de yönlendirebilen bir uzmanlık alanı bizimkisi... Trikologlara başvuranlar aslında sorunlarının sebebini tam olarak bilmiyor.
Uzmanlar görüşmede detaylı sorular sorarak kişiyi yönlendiriyor. Akne sorunu, regl düzensizliği, doğum kontrol hapı, menopoz, diyabet, dişte apse, doğum ve ateşli bir hastalık da saç dökülmelerine neden olabiliyor çünkü...
Yazının devamı
www.guzellikhalleri.com’da

Haberin Devamı

Yanlış tedaviler uygulanılıyor

Haberin Devamı


Nişantaşı’nda hizmet veren Akademi Saç Terapi Merkezi’nden Evrim Bayraktar, Türkiye’de saç dökülmelerini önlemek üzere uygulanan birtakım yöntemler olduğunu, ama aslında bunlardan bazılarının yanlış amaçlı kullanıldığını belirtiyor: “Her saç kaybı yaşayan kişiye, neden saç kaybettiği araştırılmadan şampuan ya da daha güçlü ilaçlar veriliyor. Oysa bir saç tedavisine başlandıktan ancak 4 ay sonra sonuç alınabilir. Bu çok önemli bir kriter. Vücudun bir metabolik hızı ve değişim süreci var. Bunun da saça yansıması zaman alıyor.”

Seksi bir aura

Kadına özgünlük hissi yaşatan Aura Loewe, eşsiz notaları sayesinde tenle mükemmel bir uyum sağlıyor.

Anti-aging kahramanları...

Haberin Devamı

Yeşilçay ve C vitamini

Daima zinde hissetmek ve genç bir cilde sahip olmak hepimizin hayali. Zaman içinde kırışıklıklar, lekeler oluşuyor, yaş ilerledikçe cilt parlak, gergin ve dolgun görünümünü kaybediyor. Cildi yaşlanma sürecine girmeden desteklemek, yaşlanmayı geciktirmek için yeşilçay ve C vitamini öne çıkıyor.

Çoğu içerik cildi değiştirebileceğini iddia ediyor ancak yaşlanma belirtilerine karşı etkisi ispatlanmış olan anti-aging içerikler arasında yeşilçay, ciddi biçimde öne çıkıyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Elif Ebru Güner’e yeşilçay ve C vitaminiyle ilgili merak ettiklerimizi sorduk.

Sayısız faydası var

Yeşilçay içinde patent antioksidanlar bulunur ve bunlar “primer” yaşlanma belirtileri olan kırışıklıklar, güneş lekeleri, renk eşitsizlikleri ve elastikiyet kaybı ile oksidatif hasarı nötralize ederek savaşıyor.
Yeşilçay güçlü anti-aging etkilerinin dışında, çok sayıda tıbbi amaç için de kullanılıyor: Örneğin kan şekeri kontrolünde, yara iyileşmesinde, beyin fonksiyonlarının düzenlenmesinde, yorgunluğun azalmasında ve sağlıklı bir sindirim sisteminde...
Güner, çalışmaların alınan tüm elementlerin deride faydalı etkiler göstermediğine dikkat çekiyor: “Yeşilçay faydalı etkiler gösterdiğinden, en iyisi topikal kullanıma ek olarak çay biçiminde tüketmektir.”

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Gençlik koruma altında

La Colline’in yaşlanma belirtileriyle savaşan bakımı “Skin-Ology”, La Colline enstitülerinde kullanılan tekniklerden yola çıkılarak hazırlandı. Skin-Ology, yüzün doğal güzelliğini ve gençliğini korumak, yaşlanmayı önlemeye yardımcı olmak için 3 aşamalı, haftada bir uygulanan aylık bir bakım sunuyor.

Tırnaklar renkleniyor

Profesyonel makyaj artistlerinin taleplerini karşılamak için yaratılan TCA Studio Make-up, yüksek kaliteyi uygun fiyata sunan profesyonel bir makyaj markası... Bu markanın koleksiyonundaki TCA Studio Make Up Nail Color, elegan renk seçenekleriyle dikkat çekiyor. 64 tonluk bir renk yelpazesine sahip olan, parlak bir görünüm sunan oje serisi, uzun süre kalıcı olma özelliğiyle de beğeniliyor. Fiyatları 9.90 TL...

Haberin Devamı

En güzel bayram

Tekin Acar Cosmetics, binlerce ürün seçeneğiyle bayramda kendini ve sevdiklerini şımartmak isteyen kozmetik tutkunlarına güzel bir sürpriz hazırladı. 04-20 Ekim tarihleri arasında yapacağınız her 250 TL’lik alışverişe 50 TL hediye çeki hediye ediyor...

Denizden gelen güzellik

Collistar’ın aromaterapik etkili ürünü “Anti Water–Talasso Scrub”, içeriğindeki deniz tuzu, şeker kamışı, baharat ve esansiyel yağlar sayesinde hem cildi canlandırıyor, hem selülitle savaşıyor. Anti-water özelliği vücuttaki ödemin atılmasına da yardımcı oluyor.

Yazarın Tüm Yazıları