Saç dökülmesine karşı zeytinyağı ve kekik yağı

Ben 42 yaşında bir bayan okuyucunuzum. Bir sene önce saçlarım birden dökülmeye başladı. Sabahları yataktan avuçla saç topluyordum.

Hep birlikte anlaşıp, yüzer yüzer aşağıya iniyorlardı! Kaşıntı ve kepeklenme de vardı. Dermotoloji bölümüne gittiğimde guatr, kan sayımı ve vitamin testleri yapıldı. Çinko alt sınırda çıktı.

Placenta şampuan ve Pantogar adlı ilaç verdiler. Yedi ay kullanmama rağmen bir değişiklik olmadı. Kel kalmaktan korkuyorum.

Mucize formüllerinizden önerir misiniz?

RUMUZ: BÖRT

Saç dökülmesinin başlıca nedeni hormonal dengelerin bozulmasıdır. Aldığınız bir ilacı en az üç ay kullanmalısınız. Fındık, ceviz, yumurta, tahıl ekmeği, kara buğday, beyaz peynir, kuru üzüm yiyin.

Haftada bir gün bira mayası ile bir tatlı kaşığı meyve suyunu karıştırıp için. İki çorba kaşığı iyi zeytinyağına, eşit miktarda üç damla kekik yağı, biberiye yağı, limon yağı karıştırın. Bir yumurta sarısı ekleyip bu karışımı saç diplerine boya sürer gibi sürün.

Naylon ve eşarp sararak en az bir saat kalsın saçta. Isırganı ve lavantayı, çay gibi demleyerek bu karışımla saçınızı tarayın.

Güzel düşünün, iyileşin.

KILLARI BİR SÜRE JİLETLE ALMALISINIZ

Efendim, yazılarınızı sürekli takip ediyorum. Benim bacaklarımdaki kıllar pek normal uzamıyor. Deri altına doğru çıkıyorlar. Ben de onları oradan kurtarabilmek için çok uğraş veriyorum.

Bunun için bir öneriniz varsa bekliyorum. Teşekkürler.


Şebnem S.

Şebnem Hanım, bu kıllarla oynamayın, tabii leke oluşur. Sizin yapacağınız şey ilk etapta ağdaya bir ay ara verip jilet kullanmak olmalı. Tüyler normal uzadığında ağda kullanın ve kese olun. Bu sorun çok sık karşıma çıkıyor ama en önemlisi ölü derilerden kurtulmaktır, hatırlatırım.

MADEN SUYUNU DONDURUN VE YÜZÜNÜZE SÜRÜN

Suna Hanım, yüzümde yanaklarımda oluşan hafif delikler. Bunları sıkılaştırmak için bana önereceğiniz bir maske var mı? Bir de çenemde ve burnumun üzerinde çok fazla siyah nokta var ve bunları nasıl temizleyebilirim, öğrenmek istiyorum. RUMUZ: E.T.

Bir tatlı kaşığı pakmaya, bir tatlı kaşığı greyfurt suyu, bir çay kaşığı tatlı badem yağı karıştırın ve cildinizde 20 dakika bekletin.

Maden suyunu buzkabına boşaltıp, üzerine yarım limon sıkın. Şu sıcak günlerde bir kapsül buzu cildinizde dolaştırmak da iyi gelecektir. Yatarken temiz cilde limon sürerek yatmayı da deneyin.

SİZİN SORUNUNUZUN ÇÖZÜMÜ DOKTORDA

Merhabalar Suna Hanım, ben 32 yaşında bir bayanım. Kilom basenlerimde toplanmış durumda ve bu beni çok rahatsız ediyor.

Ayrıca metabolizmam çok yavaş çalışıyor. Tuzlu yiyecekler yemediğim ve çok fazla su içtiğim halde vücudum şişiyor. Bu konularda da yardımcı olursanız çok sevinirim.

Aylin ÇOLAK

Aylin hanım, size el masajını tavsiye ederim. Çünkü vücudunuzda ödem oluşuyor.

Bu yüzden bence mutlaka bir doktora görünün.


HAŞLANMIŞ LAHANAYI BACAĞINIZA SARIN

Suna Hanım, 50 yaşında bir öğretmenim. Sorunum bacaklarımdaki kılcal damarların yoğun olması. Yürüsem de çok fazla ayakta kalıyorum. İnce tenli ve açık renkliyim zaten! Kesin çözümü var mıdır? Sevgiler İnci.


Eskiden anneannem bir kova suya bir yemek kaşığı karbonat ve bir yemek kaşığı deniz tuzu katıp, ayaklarımızı 30 dakika içinde beklettirirlerdi. Daha sonra da haşlanmış soğuk lahana yapraklarını sararlardı. Deneyin lütfen.

VİTİLİGO HASTALIĞINA SARMISAK İYİ GELİR

Suna Hanım, ağzım-da çıkan büyük aftlar konuşmamı ve yemek yememi engelliyor ve geçmiyor. Ayrıca vajina bölgemde beyazlamalar oluştu. Göz kapaklarım ve çene çevremde de var. Vitiligo diye bir hastalıkmış. Şenay S.

İlk sorununuz için 25 gram civan perçemini, bir litre kaynar suda çay demler gibi 30 dakika demleyin. Günboyu çayı için. Sumak tozu nemli gazlı bezi batır, gece yatmadan önce aft olan bölgeyi sür ve yat. İkinci sorununa gelince dört diş sarımsak haşlanır, ezilir ve bir yemek kaşığı balı karıştırıp kireç haline getir, sür.

Pozitif düşünün lütfen.
Yazarın Tüm Yazıları