Sabrın sonu Semih

Güncelleme Tarihi:

Sabrın sonu Semih
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2005 00:00

8 resmi maçta 7 gol atıp 1 asist yapan sarı lacivertli futbolcu, en parlak dönemini yaşıyor. Yıllardır sabırla bekleyen Semih, kiralık gitmesine izin vermeyen Daum’un kurtarıcısı oldu.

BURSA’da oynanan Türkiye- Yugoslavya genç milli maçında attığı 5 gol Semih Şentürk’ün Fenerbahçe’ye ilk adımı atmasına yetmişti. PAF Takımı Teknik Direktörü İrfan Saraloğlu’nun isteği üzerine 1999 yılında sarı lacivertli takıma transfer olan Semih, 28 gol atarak PAF Ligi’nde Gol Kralı oldu. 16 yaşında keşfedilen genç oyuncu daha sonra Mustafa Denizli döneminde A takımın kadrosuna çağrıldı. İlk yılında bir maç oynadıktan sonra İzmirspor’a kiralık verilen Semih, 20 maçta 6 gol atarak geri döndü.

Werner Lorant, Oğuz Çetin ve Tamer Güney ile tamamlanan 2002-03 sezonunda 13 maç görev yapan ve 3 gol atan Semih, Daum’un ilk sezonunda genellikle sonradan oyuna giren iyi bir yedek durumundaydı. Alman teknik adam her transfer döneminde Anadolu kulüplerinin gözdesi olan Semih’i bırakmamak için inat ediyordu. Buna karşılık çok fazla da şans bulamıyordu genç oyuncu.

Herkes onun için ‘Genç’ yorumunu yapıyordu ama Semih, Rüştü Reçber’den sonra takımın en kıdemlisiydi. Sabırlı kişiliği ve çalışkanlığı ile hocasına güven veren golcü futbolcu, Anelka ve Nobre’nin yokluğunda Zafer Biryol’un da sakatlığı nedeniyle forma giyme şansı buldu.

Erciyesspor maçındaki iyi futbolunu golle süsleyememiş, Kadıköy’deki Denizlispor maçında takımın gol umudu olarak sahaya sürülmüştü. Herkes gol bekliyordu ama 4 gol Semih için bile hayaldi. İşte o hayal gerçekleşti. Semih artık tartışmasız bir golcü olduğunu kanıtladı. 8 maçta 7 gol attı, ortalama 38 dakikada bir tabelayı değiştirdi.

Karın tokluğuna oynadı

Mütevazı bir ailenin çocuğuydu. İlk yıllarında neredeyse karın tokluğuna oynadı. İlk transferiyle babasına araba aldı. Ardından ailesine ev aldı. Evlendi ve sıcak bir yuva sahibi oldu. Uzun süre arkadaşlarının arabasıyla antrenmana gitti. Mini Cooper’den inip BMW’ye bindi. Gollerini de sıralamaya başladı.

Semih sabrederek, istediği noktaya geldi. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Milyon dolarlık Anelka ile Nobre’nin attığı golleri yakaladı. Önünü açtı ve ikinci yarı için ‘Ben de varım’ mesajını verdi. Kimler geldi, kimler geçti. Nice yıldızlarla antrenmana çıktı. Yılmadan, usanmadan çalışıp formayı sırtına geçirdi. O artık bir yıldız.


SEMİH şentürk’ÜN KARNESİ

SEZON MAÇ GOL ASİST

2000-01 1 - -

2001-02 - - -

2002-03 13 3 2

2003-04 13 1 2

2004-05 2 - -

2005-06 8 7 1


NOT: Genç Milli Takımda 68 maçta 55, Ümit Milli Takımı’nda ise 18 maçta 7 gol attı. Şampiyonlar Ligi’nde sadece PSV maçında forma giydi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!