GeriSpor Sabaha karşı kebap
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sabaha karşı kebap

Abone Olgoogle-news

Havanın durumu belirsiz olabilir; hatta hala güney sahillerinde aniden bastıran sıcaklardan faydalananlar da bulunabilir. Malumunuz zaten bugün 29 Ekim'dir ve tatil sebebiyle herkes bir yerlerdedir. Şehri terk etmeyenlerse gece trafiğini takip etmektedir...

Buddha Kasım'da açılıyor

Ancak tüm takip haline rağmen aslında gecenin trafiğinde ‘‘en havalı mekanlar’’ olarak kabul edilecek yerler açılış vakitlerini Kasım'a bırakmış durumdalar. Kışlık Havana 2 Kasım'da kapılarını aralarken, Buddha Bar 9 Kasım'da muhteşem bir açılışla hayatımıza girecek.

Diğer taraftan kışın kokusunun sindiği İstanbul'un tüm mekanları dolup taşmaya devam ediyor. Etiler'de ‘‘klasik mekanlar’’, Nişantaşı'nda Touchdown'dan Downtown'a uzanan rota, Beyoğlu'nda tüm İstiklal ve tabii ki Safran'da hareket hız kaybetmeden sürüyor...

Sıraserviler’de eğlence hayatı

Ara sokaklara girmek gelirse, ‘‘yoğunlaşan’’ bir rotaya bakmak lazım: İstanbul'da Sıraserviler kendine özgü tek sokaklık eğlence hayatını çoktan yaratmış durumda. Lezzetli İtalyan yemekleriyle T-Square, Andon'da açılan Şarap Evi, devamında Babylon, sonrasında da geceyi tamamlamak için Roxy caddeyi mesken tutan mekanlar...

Babylon ise bu mekanların son zamanlarda en revaçta olanı. Özellikle cuma akşamları Panik Atak Grubu sahne aldığı vakitlerde İstanbullu oraya akın ediyor. Cumartesileri sahne sırası Teoman'a geliyor. Her iki gecede de rock ve pop müziğin en yeni takipçileri orada buluşuyor. Kıyafetlerde ne ararsanız var: ‘‘Hip-top’’ hallerden tutun da, Lewis reklamını anımsatanlar, Londra'da bit pazarından alınmış kazak, pantolon ve paltolardan ‘‘karizması yoğun’’ göz kamaştıran kreasyonlar yaratanlar, saçlarına kaynak yapıp kızıl-siyah ışıltısıyla dikkat çekenlere kadar kimi ararsanız Babylon’da rastlayabilirsiniz.

Peki başka neler oluyor? Mekanlardan öte, yiyecek trendinde bu kış bir değişim gözleniyor: Akşam saatlerinde carpaccio, spagetti ve içeriğinde ‘‘suşi’’ bulundurduğu söylenen Japon lokantaları tercih ediliyor. Kebapçılara gelince onların en moda olduğu saatler sabahı bulan vakte ayrılmış sanki...

Şayan vakası

Bunun en belirgin örneği Şayan'lar. ‘‘Lar’’ diyorum çünkü kendileri hem Etiler'de, hem de Gayrettepe'de mevcutlar. Yani şubeli ve en sosyetik işkembecimiz Şayan.

Ancak... Özellikle, vakit gece yarısını geçip, 03.00 ile 04.00 arasına gelen zaman dilimine rast geldiğinde, sakın Gayrettepe Şayan'a gitmeyin. Üstelik haftanın hangi günü olursa olsun. Çünkü içerisi mutlaka doludur ve mutlaka ayakta sıra bekleyenler vardır. Sanki tüm İstanbul gece yatağından fırlamış, giyinmiş, süslenmiş ve oraya gelmiştir!

Diyelim ki sözümü dinlemediniz ve trende uygun olarak oraya gittiniz; peki ne yiyeceksiniz? O zaman önceki söylediklerimi uygulanız gerekir ki, ‘‘gecenin modasında’’ uyumsuz kalmayın: Önce bol acılı ve sarmısaklı işkembe çorbası, ardından yoğurtlu İskender Kebap.

Bu durumda midenin hali nedir diye sormayın.Onu bilmiyorum.... S.D.



False
Haber Yorumlarını Göster
Haber Yorumlarını Gizle