Saat 10'da Kordon'da buluşalım

Salı ve perşembe günleri sizden ayrı kaldığım için kahroluyordum. Bir yer olsa da yazsam diyordum. Allah’ın sopası yok tabii: ‘Kelebek var ne duruyorsun?’ Kabul ettim. Demek istiyorum ki, benden kurtuluşunuz yok. Aslında sizin için üzülüyorum. Pazartesi çarşamba Hürriyet’te gözlük yazıyorum, cumartesi pazar da hafta sonu ilavelerinde. Pazar günleri ayrıca röportaj yapıyorum, pazartesileri de seyahat yazıyorum.

Yok deve değil mi? Hayır değil. Bundan böyle salı ve perşembeleri de Kelebek’te buluşuyoruz. Aslında siz birbirinizle buluşuyorsunuz. Saat 10’da Kordon’da. Evet, başıma iş aldım. Ama interaktif gazeteciliğe inanıyorum. Meşakkatli iş ama keyif alıyorum. Bir de ben oyun seviyorum. Bu da bir oyun. Fazla ciddiye alınacak bir tarafı yok. Ama biraz eğlenmenin de bir mahzuru yok...

1 CİNSİYET...
2 YAŞ...
3 İŞ...
4 BENİ TANIMALISIN ÇÜNKÜ...
5 NASIL BİRİNİ ARADIĞIMI ANLAMAN İÇİN ...
6 VAZGEÇEMEYECEĞİM 5 ŞEY...
7 EN SEVDİĞİM AŞK FİLMİ SAHNESİ...
8 EN SEVDİĞİM ALBÜM/ ŞARKI/ ŞARKICI...
9 BUGÜNE KADAR SÖYLEDİĞİM EN BERBAT YALAN...
10 EN BEĞENDİĞİM ÜNLÜ...
11 EN SEVDİĞİM KİTAP...
12 YATAK ODAMDA ... VAR...
13 EN RAHATSIZ OLDUĞUM AN...


Dikkat, dikkat! Bu oyunu oynamak istiyorsanız...
Kendinize bir internet adresi edineceksiniz, bir rumuz icat edeceksiniz, yukarıdaki sorulara cevap vereceksiniz ve saat10kordon@hurriyet.com.tr adresine bana göndereceksiniz. Anlaştık mı?

ERKEK


avgzh@yahoo.co.uk

RUMUZ: HORASİO

Yaş:
32.İş: Avukat. Beni tanımalısın: Çünkü dış görünüşü soğuk ve ukala fakat tanıyanların vazgeçemediği, verici, beraber olduğu insanı yaşatan(!), duygularını saklayamayan, karmaşık olmayan, sade ve basit, evde oturmayı sevmeyen, makul, mantıklı, orta seviyede zekaya sahip, ‘mümeyyiz’ bir adamım! Vazgeçemeyeceğım 5 şey: Motorsikletim, müzik setim, CD’lerim, bir saatlik yüzme egzersizim, her türlü deniz mahsülü ve işten sonra içtiğim 1-2 kadeh Gordon cin vişnem. En sevdiğim aşk/ seks filmi sahnesi: ‘Wild At Heart’ En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Guano Apes, Limp Bizkit, A soul to Soul: ‘Back to life’ ve ‘Get a life.’ Bir de sonra Red Hot Chillie Peppers. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Çok sarhoş olduğum bir gece, yeni tanıştığım bir kızı kandırmak için, namazında niyazındaki babamın alkolik olduğunu söylemiştim! Böyle hikayeler etkiliyor ya kadınları. Ama onu kandıramadım. En beğendiğim ünlü: Denise Richardas, Halle Berry, Charlize Theron, Angelina Jolie. En sevdiğim kitap: ‘Dorian Gray’in Portresi’ Oscar Wilde, Umberto Eco, Orhan Pamuk ve Amin Maaluf’un bütün kitaplarını severim.


the_as1985@yahoo.com

RUMUZ: AS

Yaş:
18. İş: Öğrenci (Bilgisiyar Mühendisliği) Beni tanımalısın: Çünkü ‘Sen ihtiyaç fazlası değişiksin!’ Lise yıllığımda böyle yazıyor, tanıyanlar böyle düşünüyor. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Bugünü yaşayan ve şu (sıkıcı) hayatın olağan dışı olmasını sağlayan. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: (Alfabetik sıraya göre) Bilgisayar, dişiler, dostlarım, İstanbul ve yüzmek.En sevdiğim aşk/ seks sahnesi: Anımsaya-madım. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Enya/ Only Time Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Biraz ara verelim...’ Şu anda...: Aslında olmak istediğim yerdeyim. En beğendiğim ünlü: Uğurkan Erez. En etkilendiğim kitap: Dead Poets Society (N.H.Kleinbaum) Yatak odamda: Yatağım, susmak bilmeyen müzik setim ve bilgisayarım var. En rahatsız olduğum an: Kafadan sorunlu biriyle muhatap olmak zorunda kaldığım an!



uerdem@eudoramail.com

RUMUZ: CLANDESTINO

Yaş:
25. İş: Yüksek lisans psikoloji öğrencisi. Beni tanımalısın: Çünkü fena halde aşık olasım var! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Beni şımartacak birini arıyorum. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Su, uyku, seks, yürümek ve bağlamam. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Ferfecir/Metin - Kemal Kahraman Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Yaşamak ne güzel, değil mi?’ Şu anda...: Alaçatı’da sörf yapmak isterdim. En beğendiğim ünlü: Albert Camus Yatak odamda...: Kitap, su ve şarap var. En etkilendiğim kitap: Tutunamayanlar/ Oğuz Atay. En rahatsız olduğum an: Afganistan’a gitmek zorunda kaldığım an.



soth@myself.com

RUMUZ: RAVENLOFT

Yaş:
25. İş: Temsilci. Beni tanımalısın: Çünkü milyarlarca insan arasında bir tek ‘Ben’ var. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Kasılma yeter! Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Uyku, müzik, müzik, uyku, müzik. En sevdiğim aşk/ seks film sahnesi: Cruel Intentions. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Him/ Razorblade kiss/ The cure/ Love song/ Just like heaven/ Pearl Jam/ Garden/ Alive/ Black/ Quenn/ Deep purple/ Iron maiden/ Staind/ Genesis/ Police/ Journey... Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Yoooo, seni dinliyorum.’ Şu anda ...: Amazon’da araştırma yapmak isterdim! En beğendiğim ünlü: Balthazar Getty. Yatak odamda: Bir sürü çalar saat var. En etkilendiğim kitap: Frank Mc Court’un Angela’nın külleri. En rahatsız olduğum an: Duş alamadan işe gittiğim an...

hossohbetyakisikli@hotmail.com

RUMUZ: HOŞSOHBET

Yaş:
33. İş: Diş hekimi. Beni tanımalısın: Çünkü erkek dediğin dosdoğru olmalı. Vefadan, sabırdan yana nasip almalı. Nasıl tutar avucunda bir kelebeği; işte kadınını öyle tutmalı. Bir çınar gölgesi kadar emin ve olgun ama aynı zamanda bir salkım söğüt kadar ince olmalı. Erkek dediğin kadınının babası, arkadaşı, en son eşi olmalı. Ben de öyle bir erkeğim Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Ailem, köpeğim, gitarım, işim, dostlarım.Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Kadın dediğinin teni yüreği gibi ak pak olmalı, yanmalı. Gözlerinde güvercinin bakışı, yakmalı adamı. Saçları sarımtırak olmalı, sarmalı gerdanını. Bedeni, Anadolu tanrıçalarına benzemeli, dolgun olmalı. Kadın dediğin, gelme saatinde bekletmeli adamı, kapılara damlara çıkartmalı. Yokluğunda süründürmeli adamı, varlığında uçurmalı. Kadın dediğin, bağırtmalı adamı ‘Aşk, aşk’ diye...En sevdiğim aşk filmi: Braveheart. En sevdiğim albüm/ şarkıcı: Düş Sokağı Sakinleri’nin bütün parçaları. Şu anda: Bir sevgilim olmasını ve onunla her hangi bir yerde ten tene sarılarak sadece uyumak isterdim. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Seni sevmiyorum artık...’ En etkilendiğim kitap/ yazar: Richard Bach’ın Martı’sı. Bir de Milan Kundera, Gülünesi Aşıklar. En rahatsız olduğum an: Beni çözmeye çalışan ve başaramayınca şirretleşen insanlarla muhatap olmak. Yatak odamda: Elimi attığımda kullanabileceğim her şey var!

mylovessmile@yahoo.com

RUMUZ: SMILINGEYES

Yaş:
34 Beni tanımalısın: Çünkü birbirimizi tanımadığımız için şu an yalnızız ve bu satırları okuyoruz! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Güneş doğarken bir çadırda benimle beraber uyanabilmelisin. En kötü arabeski avaz avaz söyleyebilmeli ve benimle ağlayabilmelisin. ‘Aşk ömrü 3 yıldır’ gibi klişeleri benimsemişsen, yerini daha yüce bir sevgi alır diyenlerdensen başka kapıya, aradığım kadın sen değilsin! Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Yeğenim, arkadaşlarım, deniz, orman ve belki de sen. En sevdiğim aşk filmi: Dying young.Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Bilmem, söylemişimdir bir şeyler...’ Şu anda: Küçücük bir dağ evinde olmak isterdim. Her yer karlarla kaplı ben pencereden bakıyorum. Cama isminin baş harfini çiziyorum. En beğendiğim ünlü: Ne ünlüsü ya! Yeni şeyler denemekten korkmayan insanları beğeniyorum.En etkilendiğim kitaplar: Nazım Hikmet’in eşine yazdığı mektupları topladığı kitap.En rahatsız olduğum an: Herkesin sevgilisine sarılıp oturduğu sırada kendini yanlız çok yanlız hissettiğin o boktan an.


KADIN

parkuett_909@hotmail.com

RUMUZ: PAR909

Yaş:
38. İşim: Arslanlar gibi yöneticililik yapıyorum. Tabii bir de alt kadroya sormak lazım! Ama keratalar genel olarak memnun benden. Beni tanımalısın: Çünkü sizin cinsiniz hakkında her şeyi çözdüm. Üstüne üstlük komiğim de. A bir de iyi çin yemeği yaptığımı söyleyenlerin yalancısıyım! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: E sen de beni güldür. Ve kalbimi kırma! Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Kitaplarım, köpeğim, deniz, kırmızı şarap ve güzel bir akşam yemeği. En sevdiğim aşk filmi: Sleepless in Seatle (Tom Hanks-Meg Ryan) En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Desert Rose/ Brand New Day/ Tabii ki Sting. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Benim aslında çok kırılgan, şeffaf bir kalbim var...’ Şu anda...: İtalya’da olmak ve Capri adasına gitmek üzere bir sandalda Sole Mio dinliyor olmak isterdim. İlla ki yanık sesli bir Napolili söylemeli. En beğendiğim ünlü: Öyle biri yok. Yatak odamda: Gözümün içine doğan güneş, kitaplarım, mumlar ve Sting’in sesi var. En etkilendiğim kitap: Reach for the sky-Paul Brickhill. En rahatsız olduğum an: Yanlış yerde doğru insanla olduğum an!


hirsizkedi@mynet.com

RUMUZ: HIRSIZ KEDİ

Yaş:
23. İş: Mühendis. Beni Tanımalısın: Çünkü tanıdığın ve tanıyacağın hiç kimseye benzemem. Tanırsan anlarsın! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Hayatta bir amacı, uğraşacağı bir işi ve kendine saygısı olan biri. Ukalalar, her laftan nem kapanlar, alınganlar, maço ve vurdum duymaz olanlar mesaj atmasın. Yanıt alamazlar. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Çikolata, parfümlerim, ailem, para ve tutku. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Hayır, sana aşık değilim!’ En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Tehlikeli İlişkiler filminin tümü. Daha doğrusu bu filmde John Malkovich’in oynadığı Viconte de Valmont karakteri. En sevdiğim albüm/ şarkı/ şarkıcı: Buddha Bar, Bon Jovi, Sarah Brightman. Şu Anda...: Paris-Champs Elsees’deki cafelerden birinde olmak. En beğendiğim ünlü: Sophie Marceu, Isabel Adjani, John Malkovich. En rahatsız olduğum an: Aklıma koyduğumu tam anlamıyla gerçekleştiremediğim ve bu yüzden de suçluluk hissettiğim an.


iro_nick2000@yahoo.co.uk

RUMUZ: GECEYARISI

Yaş:
24 İş: İhale sorumlusu.Beni tanımalısın: Çünkü ben sen olsam, benimle çok mutlu olurdum.Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Takıntılı olmayan, bütün algıları açık, içinden geldiği gibi davranan ve yaşayan, bazen ‘Gerçekten bu adam deli!’ diyebileceğim biri. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Annem, okumak, çalışmak, çay ve sessizlik. En sevdiğim aşk/ seks filmi sahnesi: Hayalet filminde Demi Moore seramik yapıyor ve Patrick Swayze’yle sevişmeye başlıyorlar. Bugüne kadar en söylediğim yalan: ‘Ben aslında öyle demek istememiştim... ’ En beğendiğim ünlü: Robert De Niro. Şu anda...: Kimseyi tanımadığım ve kimsenin beni tanımadığı bir yerde çok isterdim. Uzakta yani. Neresi olduğunun hiç önemi yok. Yatak odamda: Kitaplarım ve ben varım. En etkilendiğim kitap: Bukowski ve Murathan Mungan’ın kitapları. En rahatsız olduğum an: Yapmak istemediğim halde yapmak zorunda olduğum her şey beni rahatsız ediyor.


justforthisgame@hotmail.com

RUMUZ: JUS A GAME

Yaş:
22.İş: öğrenci.Beni tanımalısın: Tabii eğer benim de seni tanımama değecekse...Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Emin ol ki, bu oyuna katıldığın için seni önce adam yerine koymayacağım, ‘Nerden buldu da beni buldu?’ diyeceğim, gizli gizli övüneceğim ve sonra çok sevineceğim. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Ailem. Gerisi yalan..En sevdiğim aşk/seks filmi sahnesi: Sadakatsiz (Unfaithfull) filminde kadının, montunu unuttuğu için geri döndüğünde Oliver Martinez’le aniden öpüşmeye başladığı sahne.En sevdiğim albüm/ şarkıcı/ şarkı: Iris-goo goo dolls. Şu anda...: Mavi yolculukta olmak isterdim.Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Evet.’En etkilendiğim kitap: Soykırım Yatak odamda...: Hayat var! En rahatsız olduğum an: Yanlış anlaşıldığım zaman.

Gözünüzü seveyim destan yazmayın. Ama palavra da sıkmayın. Dürüst olun ciğerimi yiyin! Lütfen dişi misiniz, erkek misiniz baştan belirtin. e-mail adresinizi ya da faksınızı da. Bu kadar. Başka sorum yok. İyi eğlenceler...
Yazarın Tüm Yazıları