Saat 10'da Kordon'da

1- CİNSİYET...
2- YAŞ...

3- İŞ...
4- BENİ TANIMALISIN ÇÜNKÜ...
5- NASIL BİRİNİ ARADIĞIMI ANLAMAN İÇİN ...
6- VAZGEÇEMEYECEĞİM 5 ŞEY...
7- EN SEVDİĞİM AŞK FİLMİ SAHNESİ...
8- EN SEVDİĞİM ALBÜM/ ŞARKI/ ŞARKICI...
9- BUGÜNE KADAR SÖYLEDİĞİM EN BERBAT YALAN...
10- EN BEĞENDİĞİM ÜNLÜ...
11- EN SEVDİĞİM KİTAP...
12- YATAK ODAMDA ...
13- EN RAHATSIZ OLDUĞUM AN...

RUMUZ: BARFLY

ebowski_75@mynet.com

Cinsiyet: Erkek. Yaş: 29. İş: Barmen eskisi. Beni tanımalısın çünkü: Kimseyle yarışmıyorum ve ölümsüzlüğe dair düşüncelerim yok. Ölümün canı cehenneme! Her şey bugün, bugün, bugün. Hayatta iken devinmek önemli olan. İhtişam devinimde ve her şeye hodri meydan diyebilmekte. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Özdemir Asaf’ın dediği gibi: ‘Bir sevgiyi anlamak, bir yaşam harcamaktır.’ Harcayacak mısın?’ Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Kendim, İzmir, sigara ve vazgeçememek. Ben vazgeçmesini bilmem! En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Buffalo 66. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Rainbow/ On stage. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Boşver o aldırmaz...’ En beğendiğim ünlü: Mickey Rourke. En sevdiğim kitap: Yeraltından Notlar/ Dostoyevski. Yatak odamda: Yıkılmış duvarlarım var. En rahatsız olduğum an: ‘Lan n’oldu be?’ dediğim an.

ERKEK

maviagustos@mynet.com

RUMUZ: MAVi

Yaş:
29. İş: İşsiz. Beni tanımalısın çünkü: Yaşamının en anlamlı uğraşı olan ‘kendini tanıma süreci’nde bir ayna ve mihenk taşına ihtiyacın var. Senin aynan olabilirim! Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Bir hikaye, bir bakış, bir fotoğraf, bir türkü ve bir şiir. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Adını ve oyuncularını anımsamadığım bir filmdeki ayrılık sahnesi. Garda sevgilisini son kez görüp uğurlamak için bekleyen bir erkek ve onun önünden belli belirsiz dans ederek geçen uzun siyah elbiseli kadın. Kadın gülümsüyordu ve ölecekmiş gibi bakıyordu. Ben siyah elbiselerle dans edilebileceğini öğrendim. Ama ben dansetmeyi bilmem; belki de bu yüzdendir siyah giymeyişim. En sevdiğim albüm: Haydar Demir/ Tebliğ. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Ben kendimi tanıyorum!’ En beğendiğim ünlü: Nilay Özer, Edward Norton. En sevdiğim kitap: M. De Cervantes/ Don Kişot. Yatak odamda: Çivili bir yatak ve çürümüş cesetler var! En rahatsız olduğum an: Kendimden söz etmek zorunda kaldığım anlar.


batista72@hotmail.com

RUMUZ: DAHİ

Yaş
: 29. İş: Serbest meslek. Beni tanımalısın çünkü: Beni öğrendikçe, şaşıracaksın. Belki bana çok bağlanacak, belki de hemen kopacaksın! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Dürüst ol yeter. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Dürüstlük, seyahat, İstanbul, işim ve özgürlük. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Eşkiya. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Şehir dışındayım.’ En beğendiğim ünlü: Bill Gates. En sevdiğim kitap: Dünya klasikleri. Yatak odamda: Klasik eşyalar var. En rahatsız olduğum an: Hata yapmak.


dirtywhite@mynet.com

RUMUZ: GEZGİN

Yaş:
25. İş: Turizm. Beni tanımalısın çünkü: Aynaların bileyalan söylediğibu dünyada gerçeği gözlerimde göreceksin.Umutlarını, hayallerini ve güzelliğini gözlerimde yeniden keşfedeceksin! Ve inan bana, benden vazgeçemeyeceksin. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Her şey’ini geride bırakıp bana gelmelisin. Hayatın tüm ağırlığından kurtularak, sadece umutların ve cesaretinle çırılçıplakkoşarak. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Arkadaşlarım, ailem, müzik, kitaplar, seyahat etmek ve kar yağarken yürümek. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Vizontele Tuuba final sahnesi. En sevdiğim albüm / şarkı / şarkıcı: Haluk Levent / Bir Erkeğin Günlüğü. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Kadınları anlamak kolaydır.’ En beğendiğim ünlü: Haluk Bilginer. En sevdiğim kitap: Kızıla Boyalı Saçlar. Yatak odamda: Odayı paylaştığım kardeşim, kitaplarım, çalışma masam, müzik ve tabikibeni yük edinmiş yatağım var. En rahatsız olduğum an: Özgürlüğümün kısıtlanması.


sxso@mynet.com

RUMUZ: SXSO

Yaş:
24. İş: Haberleşme teknisyeni. Beni tanımalısın çünkü: Sevginin sahibi olursun, yüreğinde tatlı bir heyecan, gözlerinde sevgi dolu bakışlar ve yüzünde hiçbir zaman solmayacak bir tebessüm bulursun! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Düşünmesini ve karar vermesini bilen, kendi doğruları olan, bunlara sahip çıkabilen, güçlü, dürüst ve sadık biri olmalı. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Müzik, şarap, işim, sürprizlerim ve kendim. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Sadakatsiz. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Serdar Ortaç. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Bilmiyorum!’ En beğendiğim ünlü: Levent Kırca.Yatak odamda: Yatağım, elbiselerim ve ben varım. En rahatsız olduğum an: İnsanların iki kadeh içip, saçmalamaya başladıkları an.


emrefalcon@yahoo.com

RUMUZ: FALCON

Yaş:
22. İş: İnşaat mühendisi. Beni tanımalısın çünkü: Sen de benim gibi her şeyden önce iyi bir dost arıyorsun. Nasıl birini aradığını anlaman için daha fazlası: Ben fiziksel güzellikten çok, saflık ve temizlik tercih ederim.Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Gitar çalmak, karikatür çizmek, internet’e girmek, günlüğüm ve şiir defterim. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: NewYork’ta bir sonbahar. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Robbie Williams. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Hiç vaktim yok.’ En beğendiğim ünlü: Winona Ryder. En sevdiğim kitap: Jean Christopher Grange/ Leyleklerin uçuşu. Yatak odamda: Boş bir resimlik var. En rahatsız olduğum an: Yüzüme karşı yalan söylenmesi.


zambak5@mynet.com

RUMUZ: YALNIZ

Yaş:
25. İş: Öğretmen.Beni tanımalısın çünkü: Sıkıntılı zamanlarında, seni yalnızlıktan kurtaracak, karanlık gecelerinde sanaışık olacak, umutsuzluğa düştüğün anlarda ise sana umut olacak biriyim.Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Dürüst, açık sözlü, hoşça vakit geçirebileceğim biri. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Müzik, aşk, spor, gazete ve çay. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Selvi Boylum, Al Yazmalım. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı:Kıraç. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Ben seni sonra ararım.’ En beğendiğim ünlü: Orhan Veli Kanık. Yatak odamda: Gel o odada ne olması gerektiğine beraber karar verelim. En rahatsız olduğum an: Birinin cep telefonuma çağrı bırakıp aranmayı beklemesi.

KADIN

ayoz_3@hotmail.com

RUMUZ: DEEPBLUE

Yaş:
26. İş: Tekstil. Beni tanımalısın çünkü: Bugüne kadar beni tanıyıp da pişman olan olmadı. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: İlişkide çifte standarttan uzak olman yeterli. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Vazgeçtiklerimden arta kalanlar. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Before Sunset, bir de Titanic filmi. En sevdiğim şarkıcı: Michael Jackson, Dido, Nell Furtado, Britney Spears, Madonna. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Yalan söylemeyi sevmem. En beğendiğim ünlü: Robert De Niro. En sevdiğim kitap: Utanç (J.M Coetzee), Ne Kadınlar (Malcom Forbes). Yatak odamda: Sadece ben ve benim yokluğumda odaya sinen kokum. En rahatsız olduğum an: İster TV’de, ister yakınlarımda ağlamaklı biri görmek.


seda191@yahoo.com

RUMUZ:NİDA

Yaş:
22. İş: Sağlık sektörü. Beni tanımalısın çünkü: Bence hayat bir gökkuşağı gibidir. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Hayatın renklerini doyasıya yaşamak için bana katılır mısın? Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Zamana ve koşullara göre değişir benim için. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Kadir İnanır, Türkan Şoray’ın başrollerini paylaştığı ‘Al Yazmalım’ filmi. En sevdiğim şarkıcı: Bazen yabancı, bazen Türkçe. Rock, slow, pop, techno dinlerim ve bunlar içinden bir iki tanesine çok seviyorum diyemem, çünkü ben sarkıcıların albümlerinde sadece birkaç şarkıyı çok beğenip dinlerim. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Cidden hatırlamıyorum ama eminim söylemişimdir. En beğendiğim ünlü: Ali Kırca, Kenan İmirzalıoğlu, Hülya Avşar, Türkan Şoray. En sevdiğim kitap: Poulo Coelho - Veronika Ölmek İstiyor. Yatak odamda: Mumlar, kitaplar, ailemin fotoğrafları var. En rahatsız olduğum an: Yemek yenirken karşımdakilerin ağız şapırdatmaları.


vjmelisa@mynet.com

RUMUZ: VJ

Yaş:
18. İş: Radyo. Beni tanımalısın çünkü: Senin için önemli biri olabilirim. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Akıllı, yakışıklı, bazen çılgın, bazen de durgun olmalı, üniversite öğrencisi tercihimdir. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Ailem, hayallerim, kendime olan güvenim, bir lokma ekmek ve su (para) ve sevdiğim insanlar. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Bir İstanbul Masalı dizisi. En sevdiğim şarkıcı: İstanbul İstanbul Olalı / Sezen Aksu. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Bildiğim halde, bilmem diyorum. En beğendiğim ünlü: Ebru Gündeş. Hülya Avşar, Gülben Ergen, Kayahan. En sevdiğim kitap: İmamın Manken Kızı. Yatak odamda: Çalışma masam, bilgisayarım. Duvarda resimlerim, albümlerim kısacası bana ait her şey. En rahatsız olduğum an: Sınavlarda.


secil_13@yahoo.com

RUMUZ: HEYECANLI

Yaş:
23. İş: Sağlık sektörü. Beni tanımalısın çünkü: Aradığın kişinin ben olduğumu biliyorum. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Beni tanıdıktan sonra anlarsın. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Heyecan, yeni şeyler yapmak, aşk, seks ve para. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Klasik olacak ama gerçek, Titanic. En sevdiğim şarkıcı: Sezen Aksu, Soner Arıca, Rafet El Roman. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: İster inan, ister inanma, hatırlayamıyorum. En beğendiğim ünlü: Haluk Bilginer, Yıldırım Bekçi, Sertab Erener. En sevdiğim kitap: Çalıkuşu, Büyük Umutlar, Yaşamak Sevmek. Yatak odamda: Yıldızlarım, kitaplarım, anılarım, kocaman bir yatağım, hayallerimle bir de ben varım. En rahatsız olduğum an: Birinin hak etmediğim suçlamalarda bulunması.


gizem_li27@mynet.com

RUMUZ: GİZEM_Lİ

Yaş:
27. İş: Mühendis. Beni tanımalısın çünkü: Duygusal, tatlı, sempatik, olgun düşünen ama görünüşte ve davranışta çocuksu, sade ve doğal, içi dışı bir, maneviyatı ön planda tutan biriyim. Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Dürüst, sonsuz sevgiye inanan, kültürlü, bakımlı, bekar ve de yakışıklı! Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Gururum, vicdanım, olsaydı aşkım, telefonum, kitaplar. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Mesajınız Var. En sevdiğim şarkıcı: Zeki Müren, Ahmet Kaya, Sezen Aksu. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: Yok. En beğendiğim ünlü: Mel Gibson, Bruce Willis. Christopher Lambert, Tom Cruise. En sevdiğim kitap: Bebekler Vadisi. Yatak odamda: Olsaydı çok şey olurdu ama yok... En rahatsız olduğum an: Laf olsun diye konuşup, espri yaptığını sanan insanlarla aynı ortamda bulunmak zorunda kaldığım anlar...

GÜNÜN FAVORİSİ * * * * *

ok_1974@mynet.com

RUMUZ: NEREDESİN

Cinsiyet:
Erkek. Yaş: 30 İş: Gazeteci. Beni tanımalısın çünkü: Partnerini mutlu edebilen nadir erkeklerdenim! Kadınların ‘Nerede bu düzgün erkekler? Hepsi kapılmış mı bunların?’ dedikleri cinstenim. Ve henüz kapılmadım! Nasıl birini aradığımı anlaman için daha fazlası: Doğal, başarılı, dürüst, sevecen, esprili, mutlu olmayı ve erkeğini mutlu etmeyi bilen, her duruma ayak uydurabilen, kendisiyle barışık,dobra dobra birini arıyorum. Vazgeçemeyeceğim 5 şey: Sevgilim (şu an yok tabi), ailem, spor, mesleğim ve sinema. En sevdiğim aşk filmi sahnesi: Mavi Göl’deki ilk öpüşme. En sevdiğim albüm/şarkı/şarkıcı: Kıraç, Haluk Levent. Bugüne kadar söylediğim en berbat yalan: ‘Öyle söylemedim yanlış anladın!’ En beğendiğim ünlü: Şener Şen. En sevdiğim kitap: Yaşar Kemal’in İnce Memed’i. Yatak odamda: Temiz bir yatak ve ben varım. Ama sen nerdesin? En rahatsız olduğum an: Haksız olduğumın ortaya çıkması.


Dikkat, dikkat! Bu oyunu oynamak istiyorsanız... Kendinize bir internet adresi edineceksiniz, bir rumuz icat edeceksiniz, yukarıdaki sorulara cevap vereceksiniz ve şu adrese bana göndereceksiniz: saat10kordon@hurriyet.com.tr Anlaştık mı?
Yazarın Tüm Yazıları