Rüzgar gibi geçti

Güncelleme Tarihi:

Rüzgar gibi geçti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2000 00:00

Haberin Devamı

EURO 2000’de, favorilerin elenmesi, 352 futbolcunun

şovu ve teknik direktörlerin istifası zihinlerde kaldı...

Futbol tarihinde ilk defa iki ülkenin Belçika ve Hollanda'nın evsahipliği yaptığı şampiyonayı 10 milyar insan takip etti, 1.500 basın mensubu görev aldı. Holiganlara ise göz açtırılmadı..

İlginç şampiyona

EURO 2000 23 günlük maratonun ardından sona erdi. 31 maçlık zorlu serüven sonrası favori takımların ilk turlarda elenmesi, evsahibi iki ülkenin Belçika ve Hollanda'nın finale adını yazdıramaması ve tarihte ilk defa 2 ülkenin bir turnuvayı yapması şampiyonanın unutulmazlarıydı.

Yaprak dökümü

11 Avrupa Futbol Şampiyonası, rüzgar gibi geçerken bu kupayı daha önce kazanan Almanya, İngiltere, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Hollanda ve Danimarka'nın bir bir elenmesi ve teknik direktörlerin de görevlerini bırakması bu turnuvada yaşanan en büyük özellik olarak tarihe geçti.

352 yıldız mücadele etti

8 şehirde oyanan, taraftarlarıyla, gündeme gelen yeni isimlerle rüzgar gibi geçen Avrupa Şampiyonası'nda geniş güvenlik önlemleri sonrası holiganlar da nefes alamadı. 352 yıldız tv başındakilere de futbol ziyafeti verirken, 1 milyonu aşkın kişi de tribünde maçları izledi.

13 Fransız futbolcu Çizme'de

EURO 2000'de final oynayan Fransa'nın 13 futbolcusu yeni sezonda İtalya'da formaya giyecek. Futbolcular şöyle: Blanc, Djorkaeff, Henry (İnter), Thuram, Micoud (Parma), Candela (Roma), Zidane, Deschamps, Trezeguet (Juventus), Desailly, Dugarry, Vieira (Milan), Karambeu (Sampdoria).

Toldo'ya Barça kancası

EURO 2000 de müthiş bir çıkış yaparak ‘‘Aziz’’ payesini medyadan alan İtalya Milli Takımı'nın Fiorentina'lı kalecisi Francesco Toldo'ya Barcelona talip oldu. Barcelona, Toldo'ya karşı Victor Baia ve Zenden'i önerdi.

Adalılar şoke oldu

FIFA'nın 2006 yılındaki Dünya Kupası'na evsahipliği ülke seçmelerinde İngiltere'yi yetersiz ve elverişsiz olarak göstermesi Adalılar'ı kazdırdı. FIFA'nın bu raporu İngilizler'e soğuk duş oldu.

Trübünler büyüledi

EURO 2000'de tam bir tribün şovu yaşandı. 16 takımın binlerce taraftarı takımlarını desteklemek için o şehir benim, bu şehir senin derken, kat ettikleri yollara rağmen ilginç gösterileriyle de dikkat çekti. Değişik yüz boyamalarından, ilginç şapkalara kadar tam bir renk dünyası olan şampiyonada büyük olayların çıkmaması futbolseverleri de sevindirdi.

Rüştü 1 numara

MİLLİ Takım'ın kalecisi Rüştü Rençber, EURO 2000'e damgasını vurdu. İngiltere Futbol Federasyonu EURO 2000 istatistikçileri yaptıkları değerlendirme sonrası kalecimizi en iyi file bekçisi olarak belirledi.

İngiliz Daily Mirror Gazetisi de dünkü sayısında Rüştü'yü ilk sırada gösterirken İtalyanları finale taşıyan Toldo üçüncü sırada yer alırken, Fransız Barthez 6. durumda gösterildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!