Rüzgar gibi geçti

RÜZGAR, kapanan rakip ve istekli bir seyirci. Galatasaray’ın ilk yarıdaki önemli rakipleriydi bu üç etken.

Haberin Devamı

Rüzgar iyi oyunu, Bursaspor pozisyon bulmayı engelledi. Seyirci ise maçtaki heyecanı yüksek tutmaya çalıştı. G.Saray’ın hücum gücünü iyi bilen Bursaspor defansı kendi eksiklerini de hesaba katarak orta sahası ile beraber geniş bir savunma hattı kurdu. Bu defans kurgusu ilk yarım saat işe yaradı ve az hata yaparak golü de getirdi. Fakat oyun disiplini ve güçlü rakip hatayı affetmez. Galatasaray önde olmanın verdiği rahatlıkla üstüne gelen Bursaspor’u en zayıf olduğu anda önde yakaladı ve cezayı kesti. Beraberlik golü maça tempoyu ve heyecanı kazandıran önemli bir andı.

BURAK’I UNUTMA YANLIŞLIĞI

İKİNCİ yarı daha farklı bir Bursaspor, dolayısıyla başka bir oyun vardı sahada. Bursaspor ilk yarının tersine Galatasaray’ın üstüne risk alarak gelirken, dikkat çeken ise Galatasaray’ın arkada alan bırakan ve önde oynayan Bursaspor defansını zorlayamamış olmasıydı. Galatasaray aşağı, yukarı her maçtaki gibi topun hakimi ama aynı oranda oyunun hakimi olamayan görüntüsünü sürdürdü. Son 45 dakika bir anlamda kilitlenen oyun sonrası hocaların müdahelesine sahne oldu.
1-Sneijder, Amrabat ve Aydın değişiklikleri bariz şekilde kazanma hamlesi iken Burak’ın tercih edilmemiş olması da yanlıştı.
2-Bursa tarafında ise Ferdinand sonucu garantiye alma, Tuncay ise aynı zamanda kazanma isteğini ortaya koyuyordu.
3-Bu değişimler ikinci yarıda var olan tempoya katkı sağladı ama sonuca etkisi olmadı.

Haberin Devamı

BİR YANI EKSİK ASLAN

1-Galatasaray güçlü orta saha ve iyi forvetlere sahip olmasına rağmen, bu oyuncuları daha etkin hale getirecek kanat oyuncularının eksikliğini yaşadı.
2-Defansın göbeği savaşan, güçlü ve çabuk oyunculardan kurulu ama oyunu kurmayı ve oyunu rakip alanda tutmayı sağlayacak defans aklı eksikliği de mevcut.
3-Kadro belli bölgelerde fazlasıyla alternatifli iken bazı oyuncular oynadıkları mevkinin olmazsa olmazı haline gelmiş ve rotasyon’a uğramamış.

Yazarın Tüm Yazıları