Rüyam gerçek oldu

Güncelleme Tarihi:

Rüyam gerçek oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Jet-Pa'nın kendisine para almadan verdiği Sergen ile dün sözleşme imzaladı. ‘‘Küçükken Fenerbahçe fanatiğiydim. Bundan böyle çocukluk aşkım için top koşturacağım’’ diyen Sergen, 15 gün boyunca Löw'ün verdiği programa göre çalışacak.

Kiralık oynayacak

Fenerbahçe'de Sergen'in transferi mutlu sonla bitti. Sarı lacivertli kulüp Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en büyük yıldızlardan birisi olan Sergen Yalçın'ı 6 aylığına kiralık olarak renklerine bağladı. İstanbulsporlu futbolcu önceki gün Siirt Jet-Pa Spor ile anlaşma imzaladı, dün de F.Bahçe ye kiralık olarak verildi.

Bonservisi bedava

Jet-Pa Holding Başkanı Fadıl Akgündüz ve Spor Direktörü Tanju Çolak'ın girişimleri ile F.Bahçe'ye kazandırılan Sergen için sarı lacivertli kulübün kasasından bir kuruş bile çıkmadı. Başkan Aziz Yıldırım, dün kulüpte yapılan imza töreninde Sergen'in ilk etapta kiralık oynayacağını önümüzdeki yıl da Avrupa'da büyük hedefleri olan takımın önemli bir yıldızı olacağını söyledi.

Sergen’e inanıyoruz

Bir hafta öncesine kadar Avrupa'da kulüp arayan Sergen'in Fenerbahçe'ye gelmesinde en önemli rolü oynayan Fadıl Akgündüz, ‘‘Biz Türk futbolunun önemli bir yıldızının yeniden sahalara dönmesi için çaba harcadık. Sergen'in Fenerbahçe'de başarılı olacağına inanıyoruz. Sergen, kendisine güvenenleri mahçup etmeyecektir’’ diye konuştu.

Yararlı olacaktır

İmza töreninde bulunan F.Bahçe Başkan Vekili Gürbüz Refioğlu da Sergen'e inandıklarını belirterek, şöyle konuştu: ‘‘Yeteneğini ispatlamış bir futbolcu. İlk yarıda kötü bir dönem geçirdi. Ama bizim takımımıza yararlı olacaktır. Sergen'in F.Bahçe formasını giymesinde pay sahibi olan Fadıl bey de Türk futboluna önemli bir katkıda bulunmuştur.’’

Oynarsa para alacak

Fenerbahçe Kulübü, Siirt Jet-Pa'dan kiraladığı Sergen'e oynadığı her maç için 30 bin dolar ücret ödeyecek. Sergen ligin ilk haftalarında takımda yer almayacak ve Teknik Direktör Joachim Löw'ün verdiği program çerçevesinde idman yapacak. Dün imza atan ve Dereağzı'nda 5 numaralı F.Bahçe forması ile poz veren Sergen şunları söyledi:

Fener çocukluk aşkım

‘‘Küçüklüğümde F.Bahçe fanatiğiydim. Bundan böyle çocukluk aşkım için top koşturacağım. İdman eksiğim var ama sanıldığı gibi kötü durumda da değilim. Çalışarak açığımı yapacağım. 15 gün sonra Fenerbahçe taraftarının karşısına çıkabilir duruma gelirim. Bana güvenenleri mahçup etmeyeceğim.’’

İMZAYI ATTI

İstanbulspor'da kadro dışı bırakıldığı için uzun süre yeşil sahalardan uzak kalan Sergen Yalçın, taraftarı olduğu Fenerbahçe ile dün 6 aylık sözleşme imzaladı. Yıldız futbolcu, imza töreninden sonra sarı lacivertli kulübün bayrağı önünde poz verdi.

BASINA ÇALIM

Sergen'in transferi dün F.Bahçe'de büyük yankı uyandırdı. Camia bu transferle önemli bir gün yaşarken, milli futbolcu ilk çalımını basına attı. Formalı fotoğraf çektirdikten sonra televizyoncuların röportaj istemesi üzerine Sergen müthiş bir depara kalktı ve bir nefeste soyunma odasına girdi. Sahadaki kovalamacadan galip çıkan Sergen daha sonra ısrar üzerine formasını çıkarıp elbisesiyle basına konuşma yaptı.

Yıldırım: Çok mutluyum

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sergen'in transferinden büyük sevinç duyduğunu söyledi. Yıldırım, Avrupa'da büyük hedefleri olan camianın önümüzdeki sezon Sergen'li kadrosuyla büyük başarılara imza atacağını belirterek ‘‘Sergen büyük bir oyuncu. Onu Türk futboluna yeniden kazandıracağız. Taraftarla bütünleşecek, bizleri de mahçup etmeyecektir. Ona inanıyoruz ve güveniyoruz’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!