Rüya sembolleri

Güç, cesaret ve soyluluk sembolüdür. Aslanla yapılan kavga başarılı bir gelişmenin işaretidir.

Aslan rüyada birini yiyorsa, rüyayı gören kişi bir konuda yenilgiye uğramaktan korkuyor olabilir. Geleneksel yorumunda kuvvetli ve şiddet yanlısı bir düşman, aslan eğer dişiyse zalim bir sevgili ya da anneye işaret eder.

Rüyada görülen mutfak ailevi konularla ilişkilendirilir. Ancak rüyanın diğer detayları da göz önünde bulundurulursa karşılanmayı bekleyen ihtiyaçlar, uygulanmayı bekleyen yeni projeler anlamına da gelebilir. Geleneksel yorumunda evlilik habercisidir.

Rüyada görülen saç, erkeklik gücü ve karşı cinse duyulan cinsel arzuları sembolize eder. Saç taramak ya da kestirmek kişinin yaşamına çekidüzen vermek eğilimini ifade eder. Geleneksel yorumda genel anlamı uzun ömürdür; beyaz saç erkek çocuğa, dağınık saç mal kaybına işaret eder.

Rüyada görülen su, derin duyguları ve bilinçaltı benliği sembolize eder. Rüyadaki diğer öğelerle bağlantılı olarak yıkıcı ya da yapıcı etkisi olabilir. Arınma ve temizlik ifade ettiği gibi, görülen bir sel felaketi ise sürüklenme ve boğulma anlamına da gelebilir. Geleneksel yorumunda hayırla tabir olunur. Evde su görmek, evlilik ya da mal sahibi olmanın işareti olarak yorumlanır.

Duygusal anlamda fazla çabalanan bir dönem, rüyada karşımıza yüzme eylemi ile çıkabilir. Aynı zamanda kendine güven ve gerilimli durumlarla yüzleşme pozisyonunu sembolize eder. Geleneksel yorumunda, kurtuluş ve murada ermek anlamına gelir.

Rüyada görülen maymun, başka kişilerin duygu ve düşüncelerini önemsemeden kendi arzu ve isteklerine uygun hareket etmeyi ifade eder. Bazı durumlarda gerilemenin ya da kendini aptal gibi hissetmenin göstergesidir. Geleneksel yorumunda günah işleyen kişilere, hile ve dalavereye işaret eder.

Sezgisel yetenek ve gizem sembolüdür. Dümdüz yuvarlanan bir küre, her şeyin yolunda gittiğinin işareti de olabilir.

Rüyada görülen menekşe, ruhu sembolize eder. Geleneksel yorumunda uzun bir ömrün işaretidir.
Yazarın Tüm Yazıları