Rüya mutlu bitti

İki Dünya Şampiyonası ve 1 olimpiyatta hayal kırıklığı yaşayan Rüya Takım, atletik özelliklere sahip oyuncularıyla İspanya karşısında zorlansa da 118-107 ile mutlu sona ulaştı.

29. Yaz Olimpiyat Oyunları gerçekten muhteşem bir şekilde başladı, muhteşem bir şekilde kapandı. Çin’in son derece başarıyla organize ettiği bu tarihin en görkemli oyunlarında birçok dünya rekoru kırılırken, mükemmel organizasyonun yanı sıra sportif derecelerin de yükselmesi bu olimpiyatın akılda kalan en önemli olaylarından biriydi.

Dünkü muhteşem kapanış töreninden önce Pekin bir de süper basketbol gösterisine sahne oldu. Amerika ile İspanya arasında oynanan basketbol finali öyle sanıyorum ki uzun yıllar belleklerden çıkmayacak. Amerika son yıllarda aldığı ağır darbelerden sonra buraya gerçekten bileği bükülmesi güç süper atletlerden oluşan bir takım ile gelmişti. Ve altın madalyanın en büyük favorisi olmuştu. Burada Amerika’yı zorlayacak tek takım olarak da finalde onun karşısına çıkan İspanya gösteriliyordu.

Kobe’nin işareti

Gerçi grupta ABD, İspanya’yı çok rahat yenmişti ama bu kez işler farklıydı. İspanya bu defa kolay teslim olmaya niyetli değildi. Tüm maç boyunca bu niyetlerini açıkça gösterdi.

118-107 gibi muhteşem bir skorla biten karşılaşmanın en ilginç yönü bitime 3 dakika kala farkın 2’ye inmesinden sonra Amerikalıların yaşadığı endişeydi. Fiziksel olarak çok güçlü ve iyi bir atlet olan Amerikalı oyuncular, çabukluklarıyla kaptıkları toplarla maçı lehlerine çevirirken, İspanya’nın 17 yaşındaki genç oyuncusu Ricky Rubio verdiği mücadeleyle herkesin takdirini topladı.

Bu arada son bölümde oldukça sıkıntılı anlar yaşayan Amerika’nın yıldızı Kobe Bryant’ın (20 sayı, 6 asist, 2 blok) kritik 3 sayılık basketinden sonra tribünlere yaptığı ’sus’ işareti onların ne kadar zorlandıklarının açık bir işaretiydi.

Sonuçta beklenilen oldu. 2002’de evinde, 2006’da Japonya’da Dünya Şampiyonası’nda yaşadıkları hayal kırıklığının yanı sıra 2004’te Atina’da kaybettiği altın madalyayı bu sefer ABD elde etti. 27 sayıyla oynayan Dwyane Wade maçın en skoreri oldu, galibiyette önemli rolü üstlendi. Ancak İspanya takım oyununun ne kadar önemli olduğunu ve basketbol dünyasının süper starlarına karşı birlikte savaşılarak onların devrilebileceğini herkese gösterdi. Maç içinde ribaundlarda rakibine 37’ye 31 üstünlük kurması da dikkat çekti. Bu güzel basketbol şovu için iki takıma da teşekkür ederken, ben İspanya’nın biraz daha alkışı hak ettiğini düşünüyorum.

Üçüncülük mücadelesinde ise Ginobili’siz oynayan Arjantin, karşısında moral olarak çökmüş bir Litvanya bulunca bronza kolay uzandı.
Yazarın Tüm Yazıları