Rüya gibi

BUNUN adı final. Hem de Avrupa Finali. Hayali bile insanı mutlu ederken, gerçeğinde neler hissedilir ve bu hissedilenler nasıl dile getirilir bilemiyorum. ‘‘Bilmiyorsan, kalemi niye eline aldın’’ demesinler diye bir şeyler yazacağım.

Maça beklediğimiz gibi başladık. Önce iyi servisle tanımadıkları ve alışık olmadıkları ortamda, seyircinin de büyük katkısı ile Hollanda'yı ilk sette sürklase ettik. Ancak bunda teknik kadronun karşı takımı iyi analiz etmesinin ve blok- defans uyuşmasıyla korkulan Leferink ve Huurman ikilisini durdurmamızın büyük rolü vardı.

Natalie ve Nesilhan'la köşelerden vurduk. Neslihan her servise geldiğinde büyük işler yaptı. Özlem gerek blokta, gerek hücumda erken girişleriyle smaçörleri rahatlattı. Bir gün öncenin muhteşem oyuncusu Aysun için Hollanda, belli ki önlem almış. Onu durdurdular. Ama onun sayesinde Neslihan coştu. Gülden her zamanki gibi en kritik anlarda çıkardığı toplarla takımın ateşleyicisi oldu. Esra böyle manşet yüzdesiyle oynarsa bizim takım her zaman kazanır. Hücumda en zor pozisyonda vurmasına rağmen, takıma inanılmaz katkıda bulunuyor. Bahar için söylenecek tek söz, ‘‘Sen bu işi bitirmişsin’’ olabilir. Bu kadar soğukkanlı, bu kadar isabetli ve böyle özveriyle defans yaparak karşı tarafın zayıf yanlarını kompüter gibi algılayıp önlemler alarak oynarsan, takımını da finale götürürsün.

Artık dönüş yok

Natalie
bir anda Türkiye'nin sevgilisi, kızı gelini, açıkcası canımızdan biri oldu. Bu kadar iyi akıllı hücum yapmak onun sadece bir yönü. İnanılmaz defans yapıyor ve Esra-Gülden ile birlikte takımın bütün servis karşılama yükünü üstüne alıyor. Gülünce tüm Türkiye'nin içi ısınıyor. İnşallah o, vurup gülmeye, bizler de onun yüzündeki mutluluğu yaşamaya devam edeceğiz.

Artık sadece Avrupa Şampiyonluğunu kazanma şansını değil, Olimpiyat elemeleriyle, Dünya Kupası'na direk katılma hakkını elde ettik.Eğer o platforma bir kez girerseniz, bir daha geriye dönüş yok.

Gelelim bugünkü finale. Polonya'nın finale yükselmesini tüm seyircilerle birlikte istedik ve oldu. Kolay maç değil. Ancak hücum yükünü sadece Glinka ile çözüyorlar. Bu onların en büyük handikapı. Bir de Almanya ile 3-2'lik maç oynayıp çok yoruldular. Seyircimizle yarattığımız bu atmosferden çıkmaları çok zor.
Yazarın Tüm Yazıları