Rüya başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Rüya başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2003 01:42

Dünyayı sarsan büyük basketbol heyecanının ilk gününde Philadelphia-Miami, San Antonio-Phoenix, LA Lakers-Dallas karşı karşıya gelecek. Bu sezon aralarında Hidayet, Mehmet ve Zaza'nın da bulunduğu 36 ülkeden 80 yabancı NBA'de forma giyecek.

Basketbolda devlerin mücadelesine sahne olan ve dünyanın her yerinde milyonlarca insanı kasıp kavuran ABD Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) 2003-2004 sezonu bu gece yarısı başlıyor. NBA'deki zorlu maratonunun ilk gününde bu gece yarısı üç karşılaşma oynanacak ve Philadelphia-Miami, San Antonio-Phoenix, LA Lakers-Dallas karşı karşıya gelecek.

Son şampiyon San Antonio Spurs, Lakers, S. Kings, D. Mavericks, D. Pistons, New Jersey Nets gibi takımlar, güçlü kadrolarıyla NBA'in 58. sezonunda mutlu sonun favorileri arasında yer alıyor. NBA'de bu sezon Çinli Yao Ming, Alman Dirk Nowitzki, İspanyol Pau Gasol'un başı çektiği, aralarında 3 Türk'ün de bulunduğu 36 ülkeden 80 yabancı basketbolcu forma giyecek.

Türk yıldızlar

Hidayet Türkoğlu,
Sacramento Kings'te geçirdiği 3 sezonun ardından San Antonio'da, Mehmet Okur, Detroit Pistons'taki ikinci sezonunda ilk 5'in değişmez isimleri olmayı amaçlıyor. Gürcü asıllı Zaza Pachulia ise Orlando Magic'teki ilk yılında çıkış yakalayan bir çaylak olmayı hedefliyor.

NBA'de bugece yarısı başlayacak normal sezon, 14 Nisan 2004 tarihinde sona erecek. 17 Nisan 2004'te başlayacak Play-off heyecanı, en geç 20 Haziran 2004'te şampiyonun belirlenmesiyle noktalanacak. Türkiye'de bu büyük basketbol şölenini NTV ve DigiTurk ekrana getirecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!