Rüştü ve B.Hakan

Güncelleme Tarihi:

Rüştü ve B.Hakan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 1997 00:00

Turgay ŞEREN
Haberin Devamı

Dün Milli Takımımız gerçekten çok iyi bir rakip buldu karşısında. Ancak bu iyi rakibi buldu derken, defansımızın özellikle Ogün'ün ve kalecimiz Rüştü'nün inanılmayacak derecede yaptığı hatalar çok farklı kazanacağımız bir maçın ecel terleri dökülmesine neden oldu.

Önce tabii ki Rüştü. Rüştü'ye şunu söylemek isterim. Zaten hem ona, hem de Trabzonspor kalecisi Metin'e bu uyarımı defalarca yaptım. Ancak ikisi de ne yazık ki bu hatalarından vazgeçmek istemiyorlar. Nedir hataları? Onu tartışalım. Bir kalecinin ana kuralı şu. Kendi defans oyuncun eğer rakiple mücadele ediyorsa sen kalende duracaksın Rüştü. Asla kaleni boşaltmayacaksın. Yediğin birinci ve ikinci golde bu hatayı yaptın. Arkadan Galler'in dördüncü golü geldi. Kornerden top geliyor, tam aksini yapıyorsun. Kalende kıpırdamıyorsun. Ogün'ü ben hiç böyle kötü görmedim.

Ayakta duracak hali yoktu dün akşam. Ama bunların dışında forvetimizi tek başına ayakta tutan, üç gol atan, goller attıran, defansımızda ve kalemizde büyük hatalar yaparak goller yiyen Milli Takımımızı ayakta tutan B.Hakan'dı. Fevkalade oynadı. Bir forvet oyuncusu ancak bu kadar takımının başarısında büyük rol oynayabilir. Ve B.Hakan bunu başardı. Onu kutluyorum. Takımımızın orta sahasında Oğuz da gecenin yıldızlarındandı. Ama yanında oynayan Tolunay'a bir kaç söz söylemek istiyorum. O da futbolu unutmuş. Rakibe tekme atıyor, hakemle uğraşıyor. Yapma be Tolunay. Polonyalı hakem bazen çok iyi, bazen de inanılmayacak hatalar yaptı. Öylesine ters fauller verdi ki, inanmak çok zor. Bunun yanı sıra çift sarı kartla oyundan atılması gereken oyuncuları da sahada bıraktı.

Bu maç için son söylenecek şu. Defansımız ve kalecimiz oyunun çok bol gollü olmasını sağladı. B.Hakan da bize mutluluk verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!