Ruslar fırtına gibi

Güncelleme Tarihi:

Ruslar fırtına gibi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanpool'99'da Rus yüzücüler altın madalyaları topladı. Alexei Akatiev Kumburgaz'daki erkekler 25 km yüzme, Dimitri Sautin ise Ataköy Olimpik Havuzu'ndaki erkekler 10 metre kule atlamada Avrupa Şampiyonu oldu.

Madalyalara ambargo

24. Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda dün Rus sporcular altın madalyaları sildi süpürdü. Kumburgaz'da yapılan 25 kilometre erkekler yüzme yarışmasında birinciliği Rus Alexei Akatiev kazandı. Ataköy Olimpik Havuzu'ndaki erkekler 10 metre kule atlamada ise altın madalyayı yine Rus Dimitri Sautin aldı.

Unvanını korudu

Dünya şampiyonu Akatiev, 25 kilometre yüzme yarışında 5 saat 11 dakika 6 saniyelik derece yaptı ve iki yıl önce Sevilla'da kazandığı bu daldaki Avrupa Şampiyonluğu unvanını korudu. Akatiev yarın yapılacak 5 km yüzme yarışında da üstüste 3. Avrupa şampiyonluğunu kazanmayı amaçlıyor.

En iyisi Sautin

Yarışta yine Rus Anton Sanachev 5:11:59'la gümüş, Alman Andre Wilde de 5:12:41'le bronz madalya aldı. Erkekler 10 metre kule atlamada ise Rus Sautin 435.87 puanla altın madalyaya uzandı. 12 sporcunun katıldığı finalde gümüş madalyayı 426.18 puanla Alman Heiko Meyer, bronz madalyayı da 416.52 puanla Ukraynalı Roman Volodkov elde etti.

Senkronizede de Ruslar

17 ülkenin 2'şer sporcuyla katıldığı ve 12'sinin final bölümünde yarışmaya hak kazandığı çiftler senkronize yüzme elemelerinde Rus Brusnikina-Kisseleva 98.560 puanla birinci, Fransız Lignot-Dedieu ikilisi 96.720 puanla ikinci, İtalyan Gecconi-Burlando çifti ise 95.160 puanla üçüncü sırayı elde etti.

Popov'dan gençlere ders

Rus yüzücü Alexander Popov F.Bahçe Kalamış Tesisleri'ni Maslak Ayazağa Işık İlköğretim Okulu'nu ziyaret edip minik yüzücülere antrenörlük yaptı. F.Bahçe Amatör Şubeler Sorumlusu Hulusi Belgü, Avrupa Şampiyonası'nda yarışacak F.Bahçeli yüzücüler Çetin Oğuz, Orel Oral, İlkay Dikmen, Aytekin Mindan ve genç yüzücülerle görüşen Popov'a sarı lacivertliler bir plaket verdi.

Türkiye'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Omega'nın sponsorluğunu yaptığı Popov, ‘‘8 yaşında yüzmeye başladım. Eğer bu sporun bu kadar zor ve çok çalışmayı gerektirdiğini bilseydim, başka bir sporu tercih ederdim. Ümit ediyorum bir gün Türk sporcuları da dünya şampiyonu olup benim gibi buraya gelip deneyimlerinden yararlanmanızı sağlar’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!