Rui Costa Milan'a imzayı attı

Güncelleme Tarihi:

Rui Costa Milana imzayı attı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2001 00:00


Fatih Terim'in ısrarla transferini istediği Portekizli Manuel Rui Costa'nın transferi gerçekleşti. eski Fiorentinalı, yeni Milan'lı Rui Costa, 80 milyar İtalyan Lireti karşılığında Milan'a transfer oldu.
Haberin Devamı

5 YILLIK İMZA

Dün akşam geç saatlerde tatilini geçirdiği Portekiz'den Milano'ya gelen Portekiz'li yıldız, Milan ile 5 yıllık kontrat imzaladı. Yıldız oyuncıunun sezon başına 9 milyar italyan lireti alacağı belirtildi.

TERİM'İN ETKİSİ OLDU Rui Costa imza töreni sonrasında basına yaptığı açıklamada, "Terim, gerçekten büyük etki yaptı. Ama daha önemlisi Milan'ın ilgilenmesiydi. Sacchili Milan'a bakarak büyüdüm ve her zaman bu formayı üzerimde taşımayı umdum. Milan'da olmaktan gururluyum" dedi.

Transferinin, mali yönden zor durumda bulunan Fiorentina'ya büyük fayda sağlayacağını ifade eden Portekizli yıldız, "Fiorentinalı taraftarlar için üzgünüm ama bu zamana kadar herşeyimi onlara verdiğime inanıyorum" diye konuştu.

Rui Costa, bu yıl Shevchenko ve İnzaghi'ye yapacağı asistlerle "Milan'da gol yılı" olacağını da savundu.

GALLIANI:EN ZOR İŞİMDİ

Milan Kulübü 2. başkanı Adriano Galliani ise La Gazzetta dello Sport gazetesinde yer alan demecinde, "Bu transfer, benim en zor işimdi. Berlusconi, Milan'a olan sevgisini gösterdi" dedi.

ÇİZME BASINI GENİŞ YERVERDİ

İtalyan spor basını da Rui Costa transferini manşetlerinden verirken, "Rui Costa transferi, pazarı ateşe veriyor" ifadesi kullanıldı. La Gazzetta dello Sport gazetesi, "Rui Costa, Milan'ı büyük yapıyor" başlığını attığı haberinde transfere 7 sayfa ayırdı.

Gazete de yapılan yorumda, "Terim artık sezona başlamak için acele ediyor. Milan'ın tarihinde Rivera, Gullit, Savicevic ve Boban gibi isimlerden sonra şimdi Rui Costa var. Rui Costa her zaman Milan'ın arzusuydu" denildi. Corriere dello Sport gazetesi de, teknik diektör Fatih Terim'in ağzından, "Şampiyon olacak bir takımım, atom gibi atağım ve büyük bir futbolcum var. Mutluyum. Rui ile çok büyüğüz" diye yazdı. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!