Ruhun gıdası; MASAJ

Masaj, kadın cinsine nasip olmuş en canlandırıcı, en rahatlatıcı terapilerden biri. Siz de geri kalmayın, kendinize bir masaj ikram edin.

Masaj doğru uygulandığında, en canlandırıcı terapilerden biri; duygusu harika ve sağlığa yararları defalarca belgelenmiş. Kan dolaşımını hızlandırıyor ve iç organlara daha fazla kan gitmesini sağlıyor. Stres hormonu düzeyini düşürdüğü de araştırmalarla gösterilmiştir. Ayrıca düzenli olarak masaj yapılan bebeklerin daha iyi geliştiğini gösteren tıbbi kanıtlar bulunuyor.

Başka araştırmalar, panik atak hastalarının ya da öğrenme bozukluğu olan çocukların ince tüylü bir resim fırçasıyla yüzlerinin hafifçe okşanmasından yarar gördüklerini göstermiş. Masajın yararlarından biri de lenf dolaşımını güçlendirmek ve böylelikle suyun vücutta tutulmasıyla oluşan şişlikleri gidermek.

Tüm bunlar kendinizi düzenli olarak bir masaj terapistinin ellerine teslim etmek için iyi nedenler. Ancak bütçeniz buna elvermiyorsa, kendi yapacağınız bir masajı da deneyebilirsiniz. Elbette kendinize tepeden tırnağa masaj yapmanız mümkün değil ama hiç değilse yüzünüze, düzenli olarak rahatlatıcı bir masaj uygulayabilirsiniz. Yorgun cildinizi canlandırmak ve cildinizin nem oranını dengelemek için aşagıda size önereceğimiz beş dakikalık masajı haftada bir ya da iki kez uygulayabilirsiniz.

Cildinizi dinlendirin

Önce sıcak bir banyo ile gevşeyin ve ısının. Rahat bir sabahlık giyin, yanınıza bir bardak su alın ve rahatlamaya geçin. Nefesinizle başlayın: Ciğerlerinizi doldurmaya odaklanarak ağır ağır uzun nefesler alın. Burnunuzdan nefes alıp ağzınızdan verin.

Sonra hafif bir yağdan (badem, jojoba ya da esansiyel) elinize damlatın, elleriniz ısınıncaya kadar avuç içlerinize yayın. Önce geniş, büyük hareketlerle boynunuzun, yanaklarınızın ve burnunuzun üzerinden geçerek alnınıza kadar çıkın. Sonra yüzük parmaklarınızın uçlarını küçük dairesel hareketlerle yüzünüzün üzerinde gezdirin.

Gözlerinizin arasındaki, burun kemerinizin üzerindeki boşluktan başlayın, oradan şakaklarınıza dönün. Bunu, baskıyı her seferinde hafifçe artırarak üç kez tekrarlayın.

Saçlar kontrol altında

Başımızda 80-120 bin arası saç teli bulunduğunu düşünürsek, kimi zaman yaşadığımız küçük disiplin sorunlarına da şaşmamak gerekir. Oysa başımızın tacı saçlarımızın kontrolünü elimizde tutmanın yolları çok basit...

HASAR TESPİTİ: Saçlarınız ne kadar sağlıklı? Bir saç telinizi iki cımbız yardımıyla arada yaklaşık 7.5 cm. boşluk bırakarak çekin. Eğer canlıysa, kırılmadan önce yaklaşık 2.5 cm. esnemesi gerekir. Eğer daha önceden kırılıyorsa kimyasalların, fönün ve güneşin verdiği zarar saçınızda esneklik kaybına yol açmış olabilir.

Şimdi de parmaklarınızı saçlarınızın arasında gezdirerek saç derinizi yoklayın. Deride hemen hiç hareket yoksa ve elinize gergin geliyorsa, kan dolaşımınız zayıf olabilir. Eğer süngersi bir yumuşaklığı varsa, saç derinizde iltihaplanma ya da toksin birikmesi olmuş olabilir. Bu durumda en iyi şey bir baş masajıdır.

Şampuanladıktan ama saç kremini sürmeden önce saçınız elinize nasıl geliyor? Eğer "sert" diyorsanız, şampuanınız çok kuru olabilir ve karma saç tipine uygun ya da besleyici yağlar içeren bir şampuana ihtiyaç duyabilirsiniz. KAYNAK CAZ’BEN’Z’

ÜRÜN MARKET

Yaşlanma izlerini duraklatın

Elizabeth Arden’in "Intervene" serisi, yaşlanmanın hızlandırılmış izlerini duraklatmak için geliştirildi. Ürünü farklı kılan özelliği, nemlendirici olmasının yanı sıra bakım faydaları da sağlaması. Güneşin, dış faktörlerin ve stresin zararlı etkilerinin neden olduğu ince çizgi ve kırışıklıklarının ortaya çıkışını yavaşlatıyor. Ciltte gözle görülür bir sıkılık sağlıyor. Yoğun nemlendirme özelliği sayesinde cildi yapılandırıyor ve tazelik katıyor.

Saç kaybına seyirci kalmayın

Kerastase’ın saç dökülmesine karşı geliştirdiği Aminexil GL ürününde yer alan eşsiz iki formül, saç köküne çift etki uygulayarak saçların ömrünü uzatıyor ve onları sağlığına kavuşturuyor. Üstelik Aminexil GL kürlerinde şimdi cazip bir fırsat var. Kerastase’ın özel kampanyası nedeniyle Aminexil GL kürleri yüzde 30 indirimli. 42’lik Aminexil GL 280 yerine 196, 2x10’luk Aminexil GL ise 170 yerine 119 YTL’ye satılıyor.
Yazarın Tüm Yazıları