Rubin Kazan durdurulamıyor

Güncelleme Tarihi:

Rubin Kazan durdurulamıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2009 12:54

Rusya Premier Ligi 18. hafta karşılaşmasında temsilcimiz Gökdeniz Karadeniz ve Hasan Kabze'nin formasını giydiği Rubin, evinde Terek'i 4-0 mağlup etti.

Haberin Devamı

Geçen yılın şampiyonu ve bu sezon da liderliği haftalardır kimseye bırakmayan Rubin Kazan, bugünde Terek'i geçerek liderliğini sürdürdü. Karşılaşmayı 4-0 kazanan Rubin Kazan'ın gollerini, 13 , 16 ve 89'cu dakikalarda Bukharov ve 21. dakikada Domingues kaydetti. Rubin, bu galibiyet ile puanını 37'ye yükseltti ve liderliğini bu haftada da sürdürdü.

Bu arada Rusya Ligi'nin en formda oyuncusu olarak gösterilen Gökdeniz Karadeniz, ilk 11'de sahaya çıkarken, ortaya koyduğu futbolla da göz doldurdu. Temsilcimiz, 71 dakika oyunda kalırken sahanında en aktif oyuncularından birsi olarak dikkatleri çekti. Gökdeniz, karşılaşmanın 66. dakikasında bir de sarı kart gördü. Hasan Kabze ise bu karşılaşmada forma giymedi.

ZICO, BİR MOSKOVA DERBİSİNİ DAHA KAYBETTİ

Haberin Devamı

Moskova derbisinde ise Zico'nun CSKA'sı, Lokomotif Moskova'ya boyun eğdi, 2-1. Böylece iki hafta ara ile Zico, iki Moskova derbisinden mağlup ayrılmış oldu.

Çerkizovski'deki Lokomotif Stadı'nda oynanan karşılaşmanın ilk yarısı orta alan mücadelesi şeklinde geçerken, ilk yarının bitimine az bir süre kala Lokomotif 43. dakikada Bilyaletdinov'un sert şutunda öne geçmeyi başardı. İkinci yarıya iyi başlayan CSKA, topa daha çok sahip olmaya başladı ve 60. dakikada, oyuna yeni giren Gonzales'in ceza alanına ortasına, Dzagoev çok sert vurdu ve skoru eşitledi. Bu dakikadan sonra iyi oynayan taraf CSKA gibi gözükse de ev sahibi Lokomotif, 90'ıncı dakikada Sychev'un attığı golle kazanmayı bildi ve puanını da 28'e yükseltti. CSKA ise 30 puanda kalarak liderle arasındaki puan farkının biraz daha açılmasına neden oldu.

Bu arada Spartak Moskova'ya kaybettiği Moskova derbisinden sonra bu hafta da bir başka Moskova takımı Lokomotif'e boyun eğen CSKA'da sular durulmuyor. Spartak maçından sonra geleceği tartışılmaya başlanan Zico, geçtiğimiz hafta 90'ıncı dakikada attığı golle 1-0 kazanarak, bu tartışmaları durdursa da alınan bu mağlubiyet ile tartışmalar yeniden alevleneceğe benziyor.

Daha önce temsilcimiz Caner Erkin'i kadro dışı bırakan ve bir hafta sonra yönetimin baskısı ile tekrar A takımda antrenmanlara çıkartan Zico, hafta içinde Torpedo Zil ile oynanan dostluk maçına Caner'i sahaya çıkarsa da bugünkü 18 kişilik kadroya almadı.

Haberin Devamı

TEKKE 70'TEN SONRA

Rusya Primier Ligi 18. hafta açılış maçında temsilcimiz Fatih Tekke'nin formasını giydiği Zenit, deplasmanda Amkar'ı 2-4'lik net bir skorla geçti. Tekke oyuna 70'te dahil oldu.

Hafta içinde, UEFA ve Süper Kupa'yı kaldırtan Hollandalı çalıştırıcı Dik Advokat ile yollarını ayıran Zenit, PAF takımının teknik direktörü Anatoli Davidov ile çıktığı karşılaşmadan 3 puanı 4 golle çıkarmayı bildi. Temsilcimiz Fatih Tekke, oyuna 70. dakikada dâhil olurken Zenit'in golleri, 26 ve 75'te Semshov, 34'te Denisov ve 53'te Huszti kaydetti. Zenit bu galibiyetle puanını 27'ye çıkardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!