Rövanş daha kolay

Güncelleme Tarihi:

Rövanş daha kolay
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 1997 00:00

Güven TANER
Haberin Devamı

Hemen belli oldu ki, Maribor'un tek özelliği vardı, o da fizik gücü yerinde çok diri bir takım olmasıydı. Ve bu yanını iyi kullanmayı biliyordu. Gerektiğinde, sahanın her bölgesinde çoğalabiliyorlar, savunmada hiç boş alan bırakmıyorlardı. Beşiktaş, böyle cıvıl cıvıl canlı bir rakiple iyi boğuştu. Fizik eksiği ile sırıtmadı. Teknik üstünlüğüyle mücadeleye ağırlığını koydu. Ancak yetirince zeki, yaratıcı olamadı.

Özellikle sağdan soldan bindirmeler yapan Erkan ve Serdar bu konuda çok zayıftılar. Eğer bu çocuklarda yeterli futbol zekası olsaydı, Beşiktaş çok daha olgun pozisyonlar üretirdi.

İlk yarıda ortadan hücuma katılan Tayfur'da da yaratıcılıktan izler göremedik. Hatta rakibin hareketliliği karşısında savaşçı yanını da iyi kullanamadı Tayfur.

Maribor'un temposuna boyun eğmeyip, teknikleriyle onları aşan adamlar da vardı Beşiktaş'ta. Letchkov başta. Sonra Mehmet, Amokachi ve İankov. Letcchkov'un biran önce fizik gücüne kavuşmasını sabırsızlıkla bekliyorum. O zaman yalnız onu izlemek için bile maça gidilir. Beşiktaş'ın şanssızlığında da söz etmeliyim. Bunların başında 28. dakikada Mehmet'in düşürülüşüne hakemin penaltı çalmaması geliyor. Sonra da direklerden gelen toplar. Beşiktaş ikinci yarıda kanatlarda Mutlu ile Recep'i kullandı. Bir fizik güç düşmesi olmadı. Bu Beşiktaş'taki pozitif bir gelişmeydi. Ancak, iyice etten duvar örerek oynayan Maribor'u açmaya yetmedi. Şu gerçek ki, rakip rövanşta böyle kapanmayacak. Onun için Beşiktaş, ikinci maçta kazanmaya ve tur şansı bulmaya aday bir takım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!