Roman Mahallesi’nde ‘hukuksal söyleşi’

Güncelleme Tarihi:

Roman Mahallesi’nde ‘hukuksal söyleşi’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2018 12:17

Roman Mahallesi’nde ‘hukuksal söyleşi’

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Yalova Barosu’nun projesi olan ‘Hukuksal Söyleşiler’ bu ay, Yalova Genç Romanlar Derneği’nin daveti üzerine Roman Mahallesi olarak da bilinen Bağlarbaşı Mahallesi’nde yapıldı.

Kadın Meclisi, Yalova Barosu ile başlatmış olduğu proje kapsamında köy ve mahallelerde avukatlar ve orada yaşayan vatandaşlar bir araya gelerek interaktif, sohbet tadında bilgi paylaşımı yapıyor. Bu proje kapsamında baronun haftada bir gün, pazartesi günleri saat 16.00’da vermiş olduğu ücretsiz danışmanlık hizmeti vatandaşın ayağına gidiyor. Ayrıca kadına ve çocuğa yönelik şiddet konusunda da bilgiler veriliyor.

Bu ay programa katılan avukatlar, Yalova Barosu’nun yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda Kadın Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Av.Elif Turnacıbaşı Çavuş, Av. Hatice Dilara Harputlu oldu. Baronun çalışmaları hakkında kısaca verilen bilgilerin ardından değinilen konu, insanlığın ayıbı olan çocuğa yönelik şiddet ve çocuk istismarı oldu. Çocuklara şiddetin ve istismarın ne olduğu konusunda bilgiler verilerek onların bu gibi davranışlar ile karşı karşıya kalma durumunda nasıl davranmaları ve nereye başvurmaları gerektiği anlatıldı.

Önümüzdeki günlerde bir toplantı daha istediklerini belirten Yalova Genç Romanlar Derneği Başkanı Kerem Koyuncu, roman vatandaşların; eğitim, spor, sosyal hayat ve iş alanında karşılaştıkları güçlüklerden bahsetti. Koyuncu, amaçlarının okuyup kendini yetiştiren ve ifade eden bir nesil yetiştirmek olduğunu söyledi.

Kadın Meclis Başkanı Nurten Anıl, “Çocuklarımız gelin ve damat değil öğretmen ve avukat olmak istiyorlar. Eminim ki bir kaç yıl sonra iyi birer meslek sahibi olacak çocuklarımız. Yeter ki onlara gerek aile, gerek devlet ve gerek halkımız tarafından fırsatlar verilsin. Bizler de sorumluluğumuz neyse üstlenmeye hazırız. Federasyon başkanı ‘kim erken yaşta çocuğunu evlendirmeye kalkarsa kurdeleyi kestirmem karakola şikâyeti ben yapacağım’ dedi. Kendisini göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı kutluyorum. Söyleşilerimiz bundan sonra da devam edecek” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!