Rol model

MAÇ başladığında hücumda doğruları yaparak, topu uzunlara indirerek veya savunmayı driplingle delerek (penetre) sayı bulmaya başladık.

Haberin Devamı

Savunmada ise, adam adama tercihimiz pek etkili olmadı, çok erken ve doğru bir kararla alan savunmasına döndük. Kısa süre içinde Hido’nun üçlükleri ile başa baş gelir gibi oldu. Gergin ve sinirli halimiz malesef bize dezavantaj olarak geri döndü. NBA’ciler bir anda araya 10 sayılık bir tampon koyuverdi. Malesef ilk yarıda Kevin Durant, 20 sayı atıverdi.
Şampiyona başladığından beri “Ben buradayım” diyordu, korkulan oldu. Başarılı olduğumuz nokta ise, oyunun temposunu zaman zaman ele geçirmemizde. Sonuç olarak yüzde 35’lik düşük bir istatistik ile hücum etmemize rağmen onları da yüzde 34 gibi çok iyi bir yüzdeyle tuttuk.
Şaşırttılar

Üçüncü periyotta ise gerginliğini soyunma odasında bırakmış, hırsını ve direncini ortaya çıkarmaya başlamış bir Milli Takımımız sahadaydı. Adam adama savunmaya döndükten sonra Kevin Durant’in de sayılarını kestik ancak NBA’ciler tempoyu ve farkı yakalamıştı.
Bu maçı büyük mücadele ederek kaybetmemize rağmen şunları açık açık belirtmekte fayda görüyorum; 12 Dev Adam, bu şampiyonada mükemmel bir performans göstererek tüm basketbol dünyasını şaşırttı. Basketbol denilen sporda Türkiye’nin yeri olduğunu bir kez daha ilan ederken, halkımızda da basketbolun “3 sayı atmak” veya “havada uçarak smaç yapmak” olmadığını, bu sporun temel dinamiğinin savunma olduğunu gösterdi.
Onlara helal olsun. Yaptıkları savunmayla, basketbolda rol model oldular.

BEĞENDİM

Haberin Devamı

Her iki takımın bugüne kadarki savunmalarını ve mücadeleleri

BEĞENMEDİM

Saha içinde Amerikalı oyunculara ve hakemlere küfür eden Recep İvedik’leri.

Yazarın Tüm Yazıları