Rodriguez yıkılmıyor

Güncelleme Tarihi:

Rodriguez yıkılmıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2012 15:29

Vuelta'da 15. etabı Antonio Piedra kazanırken, Joaquim Rodriguez genel klasmanın zirvesindeki yerini korudu.

Haberin Devamı

tr.eurosport'un haberine göre, Andalucia Caja Rural bisikletçisi, mütevazı bütçeli takımının bugüne kadar sergilediği isyankar karakterin bir örneğini Covadonga zirvesinde gösterdi.

Antonio Piedra, 186.5 kilometrelik etabı müthiş bir kaçışla kazanmayı başardı. 26 yaşındaki Piedra, kariyerinin en büyük zaferine ulaştı. İspanyol bisikletçi, Caja Rural'a sezon başında transfer olmuştu.

Genel klasmanın zirvesi ise aynı kaldı. Vuelta 2012'nin başından bu yana atak kişiliğini gösteren, fakat bu kez eskisi gibi rakiplerine hükmedemeyen Alberto Contador, kırmızı mayo için varını yoğunu bir kez daha ortaya koydu.

Saxo Bank'ın yıldızı, şu an liderlik koltuğunu elinde bulunduran Joaquim Rodriguez'e karşı arka arkaya ataklar yapmasına rağmen başarılı olamadı. Katusha bisikletçisi, büyük kariyerli rakibini her seferinde yakalamayı başararak ilk Büyük Tur zaferini ne kadar istediğini gösterdi.

Haberin Devamı

Alberto Contador, Joaquim Rodriguez, Alejandro Valverde finişe birlikte gelirken, halihazırda podyumun son basamağında bulunan Chris Froome gerilerde kaldı. Team Sky bisikletçisi, Fransa Bisiklet Turu'ndaki ve Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'ndaki yoğun mesaisinin onu nasıl yorduğunu bir kez daha kanıtladı.

Genel klasmanda Joaquim Rodriguez liderliğini sürdürürken, 22 saniye arkasından gelen Alberto Contador ikinci, 1 dakika 41 saniye geride kalan Alejandro Valverde ise üçüncülüğe oturdu. Vuelta öncesi şampiyonluk adayları arasında sayılan Chris Froome ise 2 dakika 16 saniye arkada dördüncülüğe düştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!