Rodeocu sampiyon

Güncelleme Tarihi:

Rodeocu sampiyon
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Eskiden heptatlonda yarışan, voleybol oynayan, rodeocu ABD'li bayan sırıkçı Stacy Dragila, ‘‘Sevilla'da rekora açtım ve böyle bir derece yaptığım için mutluyum’’ dedi.

En büyük tutkusu

Sevilla'da ilk kez Dünya Şampiyonası'na alınan bayanlar sırıkla atlamada 4.60'lık dünya rekorunu egale ederek altın madalya kazanan ABD'li Stacy Dragila'nın 10 parmağında 10 marifet var. 28 yaşındaki Dragila, eski bir heptatlet, voleybolcu, ayrıca bir de rodeocu. Rodeolar Dragila'nın en büyük tutkusuymuş.

Başarıya açtım

Dragila, ‘‘Böyle bir derece yapmayı çok istiyordum ve buna açtım. Tek düşüncem en yükseğe ulaşmak ve podyuma çıkmaktı. Başardığım için tarif edilemeyecek bir mutluluk içindeyim. Bir ara sakatlığım performansımı çok etkilemişti, ancak burada tüm gücümü yarışmaya şansıtabildim’’ dedi.

En iyi derece Hemmings'den

JAMAİKALI Deon Hemmings, bayanlar 400 metre engellide seçmelerin en iyi zamanını yaptı. Hemmings, 54.27 ile birinciliği alırken, ABD'li Sandra Glover-Cummings 54.47 ile en iyi ikinci, Faslı Nezha Bidouane de 54.64'le en iyi üçüncü derece ile çeyrek finale kaldı.

Etiyopyalılar öncü olacak

Dünya rekortmeni Etiyopyalı Gebrselassie, Türk vatandaşlığına geçen kendi ülkesi sporcularının atletizmimizi ileriye taşıyacağını söyledi.

İleriye götürecek

Sevilla'da Milli Takımımız ile aynı otelde kalan dünya rekortmeni ünlü Etiyopyalı Haile Gebrselassie, Türk vatandaşlığına geçen ülkesi sporcularının Türk atletizmine çok şey kazandıracağını söyledi. Gebrselassie, ‘‘Etiyopya'lı atletler Türkiye'yi bu dalda ileriye taşıyacaktır’’ dedi.

Çok şey kazandıracak

Gebrselassie, ‘‘Türkiye Atletizm Federasyonu’nun Etiyopyalı sporculara şans tanıdığını duyunca çok mutlu oldum. Fenerbahçe formasıyla koşan bir çok Etiyopyalı olduğunu da öğrendim. Onlar Türkiye'ye çok şey kazandıracaktır. Türk atletizmi yeni bir ivme kazanacaktır’’ diye konuştu.

Hunter kutlama için bekliyor

SEVİLLA'da gözler evli ABD'li Marion Jones-C.J.Hunter çiftinin üzerinde. Erkekler gülle atmada 21.79'la altın madalyayı kazanan Hunter, kenarda kendisini destekleyen eşi ünlü sprinter Marion'un büyük moral gücü verdiğini belirterek, ‘‘Kazandığım bu altın madalya, evliliğim ve çocuklarımın doğumundan sonra benim için en önemli olay. Marion ile bu madalyayı sadece el sıkışarak kutladık. Asıl kutlamayı 3 Ekim'deki ilk evlilik yıldönümümüzde yapacağız’’ dedi.

Ercüment Olgundeniz elendi

DÜNYA Şampiyonası'nın ikinci gününde erkekler disk atmada yarışan sporcumuz Ercüment Olgundeniz başarılı olamayarak elendi. Olgundeniz, 53.01'lik atlayışı ile yarıştığı A Grubu seçmelerinde 18 sporcu arasında sonuncu oldu. 64.50 metre veya en iyi 12 derecenin finale kaldığı disk atmada Olgundeniz'in grubunda Litvanyalı Virgiliujus Alenka 65.86 ile birinci oldu.

İngiltere'den protesto hazırlığı

İNGİLİZ heptatloncu Denise Lewis, uzun atlama yarışında 3. ve son atlayışı faul gerekçesi ile geçersiz sayılınca hakem kuruluna itiraz etti. 6.64 metrelik atlayışı sonrası sevinen Lewis, daha sonra derecesi silinip, 6.20'lik derecesi en iyi olarak kabul edilince itirazda bulundu, ancak sonuç alamadı. İngiltere federasyonu da gerekli incelemeleri yapıp protesto kararını gündeme alabileceklerini belirtti.

Montgomery'nin ilginç kehaneti

ERKEKLER 100 metre seçmelerinde serisinde 1. olan ABD'li Tim Montgomery, final yarışı ile ilgili ilginç bir yorum yaptı. Montgomery, ‘‘Uzun yıllar önce Christopher Columbus, buradan Amerika'ya geldi. Benim de göğüs numaram 1492 ve inanıyorum ki ben de Amerika'ya altın madalya götüreceğim’’ dedi.

Sıcak kavuruyor

SEVİLLA'daki yaz sıcağı sporculara yarışmalar sırasında oldukça zor anlar yaşatıyor. Güneşli ve açık havada nedeniyle sıcaklığın 40 dereceye ulaştığı öğrenildi. Olimpiyat Stadı'ndaki yarışmaları ilk gün 20.104 kişinin izlediği açıklandı.

SEVİLLA’DA BUGÜN

18.00: Erkekler üç adım atlama seçmeleri

19.00: Erkekler 110 m engelli seçmeleri

19.15: Bayanlar disk atma finali

19.25: Erkekler yüksek atlama finali

19.30: Bayanlar 400 m engelli yarı finalleri

20.00: Bayanlar 400 m çeyrek finalleri

20.05: Bayanlar uzun atlama finali

20.30: Erkekler 400 m çeyrek finalleri

21.10: 3000 m engelli finali

21.35: Erkekler 110 m engelli çeyrek finalleri

22.15: Bayanlar 10000 m seçmeleri



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!