Robert Prosinecki resmen başladı

Güncelleme Tarihi:

Robert Prosinecki resmen başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2012 12:35

Kayserispor, daha önce prensipte anlaştığı efsane futbolcu, ünlü teknik adam Hırvat Robert Prosinecki'yle Kadir Has Stadı'nda 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Prosinecki, futbolculuğunda da teknik adamlığında da hep kazanmayı hedeflediğini, Kayserispor'u da kazanan, üst sıraları kovalayan bir takım yapacağını söyledi.

Robert Prosinecki, Kayserisporlu yöneticilerle önce Kadir Has Stadı'nı gezdi, ardından basının karşısına çıktı. Kayserispor Genel Menaceri Süleyman Hurma, Şota ile devam etmek istediklerini ancak kararına da saygı duyduklarını belirterek, "Kayserispor sezon ortasında teknik direktör değiştiren bir kulüp değil. Ancak şartlar gereği bu değişikliği yapmak zorunda kaldık" dedi. Kayserispor'un başına futbolda efsane, Real Madrid ve Barcelona'da forma giymiş genç bir teknik direktör getirdiklerini belirten Hurma, "Prosinecki 4 yıl Hırvatistan milli takımında yardımcı hocalık, ardından 2 yıl Kızılyıldız'da başarılı bir teknik adamlık dönemi geçirdi. Almanya ve İspanyolca konuşuyor olması takımımız için de avantaj. Çünkü Kayserispor'da futbolcuların yüzde 70'i Almanca, yüzde 20'si İspanyolca, yüzde 5'i ise Türkçe konuşuyor" dedi. Kayserispor'un iyi ve güçlü bir kadrosu olduğunu öne süren Hurma, şöyle dedi: "Prosinecki, istekli ve arzulu tavrıyla kulübümüze zorluk çıkarmadan sözleşme imzaladı. Bundan sonra kent olarak, taraftar olarak, yönetim olarak arkasında olup destek verme zamanı."

Haberin Devamı

SKORBOARD VE HIRVATİSTAN ŞARKILI SÜRPRİZ

Prosinecki sahayı gezerken, skorborda fotoğrafı ve İngliizce 'Hoş geldiniz' yazısı yansıtılırken, fonda Hırvatistan'ı 2009 Eurovision şarkı yarışmasında temsil eden şarkı çalındı. Stattan ve kentten çok etkilendiğini söyleyen Prosinecki, "Kayserispor'a gelmeye karar vermemde Süleyman Hurma'nın etkisi büyük. Karar almakta zorlanmadım, çünkü Kayserispor'un büyük bir camia olduğunu ve üst sıraları hedeflediğini biliyorum. Mükemmel bir stada sahibiz. İyi ve güçlü bir takım olduğunu düşünüyorum. Ben de ekibimle 24 saat çalışarak başarı için elimden geleni yapacağım. Bir an önce çalışmaya başlamak, futbolcularla tanışmak için sabırsızlanıyorum" diye konuştu.

KENDİ FELSEFEMİ YERLEŞTİRECEĞİM

Prosinecki, futbolcuları tanıdıktan sonra oynayacakları sistemi belirleyeceklerini ancak önce felsefesini yerleştireceğini söyledi. Kayserispor'un milli futbolcularını tanıdığını ama hepsini sahada görmek istediğini de vurgulayan Prosinecki, şöyle dedi: "Kayserispor'un arzu ve isteğini kendi vizyonumla birleştirip başarıyı yakalamak istiyorum. Kendi değerlerimizi yansıtıp, çok çalışarak rüzgari tersine çevireceğiz. Şansımız da yardım ederse Kayserispor ligi üst sıralarda tamamlayacak. Futbolculuğumda hep kazanmak isteyen ve kazanan ir yapım vardı. Teknik adamlığımda da kazanmayı hedefleyen takımlar kurdum. Kayserispor'da içerde ve dışarıda kazanmaya oynayan, ofansif futbolu tercih eden, mücadele eden bir takım hüviyetine bürünecek"

Haberin Devamı

Kayserispor, Hırvat Teknik Direktör Prosinecki ile resmi sözleşmeyi imzaladı.

İmza töreninde başkan Recep Mamur ve menajer Süleyman Hurma da yer alırken, Prosinecki düşüncelerini şöyle aktardı:

"Çok sabırsızım bir an önce başlamak istiyorum. hemen takım için gereken en iyi şeyi yapmak istiyorum. Kayserispor'u biraz tanıyorum ama saha içine çıkmak ve onlarla kaynaşmam gerekiyor. Biresysel olarak tüm tükamlı yavaş yavaş tanışacağız. Yönetim kurulu'nun takıma yaptığı yatırım gözle görülüyor. Kaliteli oyuncular ve vizyon sahibi oyuncular var. Ben de kendi futbol mantalitemi yerleştirmek istiyorum. Özellikle burada bana sürekli yardımcı olacak Yönetim ve sürekli sporun içinde olan insanlarla çalışmak benim için avantaj olacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!