Rize'de ilköğretim okullarına 300 bisiklet dağıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Rizede ilköğretim okullarına 300 bisiklet dağıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 10:52

Rize'de ilköğretim okullarına 300 bisiklet dağıtıldı

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) – RİZE’de, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından uygulanan ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’ kapsamında ilköğretim öğrencilerinin ‘bisiklet modülü’ dersinde kullanmaları için okullara 300 bisiklet dağıtıldı. 

Rize Valiliği önünde gerçekleştirilen bisiklet dağıtım törenine AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Gökhan Demiral ve vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rize Milletvekili Hasan Karal, sağlıklı bir nesil yetişmesi için hareketli yaşamın önemli olduğunu belirterek “Sağlıklı bir nesil yetişmesiyle hem hastalıklarımız hemde hastanelerimize olan ihtiyaçlarımız azalır. Devletimiz artık çok güçlü ve bundan yeni nesillerimiz daha güzel bir şekilde faydalanıyor" dedi.

“HAREKETSİZ YAŞAM HALK SAĞLIĞI SORUNU”

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Tepe’de, hareketsiz yaşamın modern toplum için en önemli halk sağlığı sorunu olduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi:

“Teknolojik gelişmeler yaşamı kolaylaştırsa da uzun vadede hareketsiz bireylerin sayısını artırmakta ve sağlığı olumsuz yönde etkilemektedir. Bulaşıcı olmayan hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan hareketsiz hayat tarzı, dünya genelinde ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında obezitenin önünde dördüncü sırada yer almaktadır. İlimizde 2015 yılı içerisinde yapılan protokol kapsamında toplamda 410 adet bisiklet İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yer alan ortaokullara dağıtılmıştır. 2016 yılında ise 300 adet bisiklet teslim edilmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından bisikletle okul temsilcilerine dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!