River Plate 0-3 Barcelona

Güncelleme Tarihi:

River Plate 0-3 Barcelona
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2015 12:32

Barcelona, Dünya Kulüpler Kupası final maçında River Plate'i 3-0 mağlup ederek şampiyon oldu. Katalan ekibi bu kupayı 3. kez müzesine götüren tek kulüp olarak unvanlarına bir yenisini daha ekledi.

Haberin Devamı

2015 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı, Arjantin'in River Plate takımını 3-0 yenen İspanyol kulübü Barcelona kazandı.
Altı futbol konfederasyonuna bağlı şampiyonlar liglerinin kazananlarıyla ev sahibi Japonya'dan bir kulübün katıldığı turnuvanın final maçı, Yokohama kentiyle aynı adı taşıyan statta yapıldı.

Finalde, kupayı daha önce 2 kez müzesine götüren UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona ile ilk kez final oynayan Libertadores Kupası şampiyonu River Plate karşılaştı. Messi'nin 36. dakikada attığı golle soyunma odasına 1-0 önde giden Barcelona, Suarez'in 49 ve 68. dakikadaki golleriyle sahadan 3-0 galip ayrıldı.

River Plate 0-3 Barcelona

Katalan ekibi böylece 2009 ve 2011'den sonra kupayı 3. kez kazandı. Maç öncesi Brezilya ekibi Corinthians'la (2000, 2012) beraber ikişer şampiyonluğu bulunan Barcelona, kupayı 3 kez kazanan ilk kulüp oldu.

Haberin Devamı

MAÇIN GOL POZİSYONLARI
36. dakika: Messi ceza sahası içinde sol ayağıyla köşeye güzel bir vuruş yaparak takımını 1-0 öne geçirdi.
50. dakika:
Ceza sahasına yakın yerde topla buluşan Suarez hızlı bie şekilde ceza sahasına girdi ve düzgünbir vuruş yapara kalecinin bacak arasından topu ağlara gönderdi: 2-0
84. dakika: River Plateli oyuncu Martinez'in sert şutu direkten geri geldi.

River Plate 0-3 Barcelona
DÜNYA KULÜPLER KUPASI NEDİR?
FIFA Dünya Kulüpler Kupası, altı konfederasyona bağlı şampiyonlar liglerinin şampiyonları arasında oynanan kıtalararası turnuvadır. İlk FIFA Dünya Kulüpler Kupası 2000 yılının Ocak ayında Brezilya'da gerçekleşti. Buna paralel olarak 1960 yılından beri düzenlenen, Güney Amerika'daki Libertadores Kupası şampiyonu ve Avrupa'daki UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonunun arasında oynanan tek maçlı Kıtalararası Kupa devam etmekteydi. 2005 yılında Kıtalararası Kupa ile FIFA Dünya Kulüpler Kupası, FIFA Dünya Kulüpler Kupası adı altında birleştirildi.

BAKMADAN GEÇME!