Rio, Tokyo'nun provası olacak

Güncelleme Tarihi:

Rio, Tokyonun provası olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 00:43

Akif Çağatay Kılıç, Rio Olimpiyat Oyunları için bir madalya hedefi koymadıklarını çünkü bunun doğru olmadığını belirterek, “Rio, 2020 Tokyo Olimpiyatları için bir hazırlık. Şimdiden 1000 özel sporcuyu 4 yıl sonrası için hazırlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, olimpiyatlarda asıl hedeflerinin 2020 Tokyo olduğunu; 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nın bu anlamda bir altyapı dönemi olacağını ve bin sporcuyu 4 yıl sonrasına hazırladıklarını söyledi. Kılıç, medyadaki spor müdürleri ve spor yazarlarıyla, İstanbul Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde önceki akşam iftarda buluştu. Kılıç, sürdürülebilir başarının altını çizerek, çarpıcı bir bilgi paylaştı: “Şimdiye kadar, 2012 Londra Olimpiyatları’na katılan 33 atletimizden sadece 6’sı Rio’ya gidebildi” dedi.

ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK
Rio için bir madalya sayısı vermenin doğru olmadığını, ama ilginç şeylere gebe olacağını vurgulayan Kılıç, katılacak sporcu sayısının yüzün üzerine çıkacağını söyledi. İstanbul’un tarihi ve coğrafik konumuyla her zaman olimpiyatın doğal adayı olduğunu belirten Kılıç, 2020 adaylık sürecinde büyük tecrübeler kazandıklarını söyledi. Lobilerinin çok önemli olduğunu daha iyi öğrendiklerini söyleyen Kılıç, “Bugün bizim Uluslararası Olimpiyat Komitesi ile çok iyi ilişkilerimiz var. Başkanla doğrudan görüşüyoruz. Şimdi değil, ancak ileriki dönemlerde elbette yeniden adaylık gündeme gelir” dedi.

SADECE TEBRİK
Olimpiyata gideni yalnızca tebrik ettiklerini vurgulayan Kılıç, “Rio’da derece yaptıklarındaysa ödüllerini veririz” dedi. Olimpiyat havuzunda bazı sakıncalı sporcular tespit edildiğini hatırlatan Kılıç, “Bunları çıkardık. Kendilerini temiz hissettikten sonra aramıza katılacaklar. Kimseye müsamaha etmeyeceğiz. Sporcu ceza alıyorsa, antrenör de göz yumuyorsa o da ceza almalıdır. Genç sporculara ‘Başınız ağrıdığında ne yapıyorsunuz’ diye sordum. ‘Annemiz ilaç veriyor’ dediler. Ya o ilaçta yasak madde varsa? Artık sporcular bilinçlenmelidir” dedi.

DENETİM ARTTI DOPİNG AZALDI
KENDİLERİNİN dopingle yüzleştiğini söyleyen GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Şu anda Türkiye WADA’ya ekstra yükümlülükleri noktasında sorumluluğunu yerine getiren ilk ülke” dedi. Kılıç, sıfır tolerans politikasıyla dopingde büyük bir düşüş yaşandığını rakamlarla ortaya koydu.

BAŞKANLAR SORUMLU OLSUN
BAKAN Kılıç, Süper Lig yayın ihalesinde kulüplerin istediği rakamın oluşmaması halinde devletin sübvanse etmesinin söz konusu olmadığını belirtirken, yöneticilerin harcamalardan sorumlu olması gerektiğini söyledi. Kılıç, “Kaynakları bir branşa harcıyorsunuz sonra ‘Şu branşı kapatacağım’ diyorsunuz. Önce evinin içini düzelt” dedi. Maliye Bakanlığı’nın çalışma başlattığını kaydeden Kılıç, amatöre vergi muafiyeti geleceğinin söyledi.

MİLLİ PRİMİ DİNLENDİRELİM
BAKAN Kılıç, A Milli Takım’a ödenen yüksek primlerin şimdilik konuşulmamasını istedi. Kılıç, “Sırtında ay yıldızlı forma olan herkesin bu arma için oynadığını umuyorum. Bence bu bahis dinlenmeye alınsın” dedi.

YABANCI SINIRI GELEBİLİR
BAKAN KILIÇ, basketbolda başta olmak üzere, yabancı oyuncu konusunda yeni bir değerlendirme yapılacağını söyledi. Kılıç, “Ancak tüm bunları Rio sonrasına bırakacağız. Olimpiyat dönüşü konuşacağız” dedi. 

ASLI HAZIR DEĞİL
 2012 Olimpiyatları’nda doping yaptığı için altın madalyası alınan Aslı Çakır Alptekin’in cezasının 8 yıldan 4 yıla düşmesini de değerlendiren Kılıç, “Aslı bir işbirliği yaptı ve cezası düştü. Ceza daha da düşer ve Aslı, Rio’ya gider mi? Aslı’nın fiziki ve psikolojik olarak hazır olduğunu düşünmüyorum” dedi.

BAKMADAN GEÇME!