Ringdeki Avatar

Güncelleme Tarihi:

Ringdeki Avatar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2014 20:06

Avatar lakaplı kikboksçu Atakan Arslan dövüş sporları arasındaki farkları anlattı.

Haberin Devamı

Atakan Arslan (24), dünyanın önde gelen kikboks turnuvası zincirlerinden Glory'nin yeni dövüşçülerinden biri. Yedi yıldır birçok dövüş sporuyla uğraşan Arslan bugün Glory İstanbul turnuvası kapsamındaki Istanbul Superfight Series'de Brezilyalı Jonatan Oliveira ile ringde kapışacak. Arslan sırf bu dövüş için Tayland'ın Phuket Adası'ndaki Tiger Gym'de üç ay antrenman yaptı.

Avatar filminin başrol oyuncusu Sam Worthington'a benzerliği sebebiyle dört yıl önce Avatar lakabını alan Arslan en yaygın dövüş sporları arasındaki farkları şöyle anlatıyor:

-Kikboks: Maçlar 3 dakikadan 3 raund halinde yapılıyor. Ana vuruşlar tekme ve yumruk. Boyundan tutup rakibe vurmak yasak. Seyir açısından dövüş sporlarının en popüleri.

-Muay Thai ya da Tayland boksu: Maçlar 3 dakikalık 3 raundda bitiyor. Kikboksa göre daha fazla hareket var. Dirsek ve diz atmak, boyundan tutup rakibe vurmak serbest. Diz ve dirsekteki zamanlama çok önemli.

Haberin Devamı

-MMA ya da kafes dövüşü: Maçlar 5 dakikalık 3 raunddan oluşuyor. Genelde sekizgen şeklinde bir kafeste yapılıyor. Her tür vuruş serbest, yerde dövüşe de izin var.

Glory 15 maçları bugün saat 17.00'den itibaren İstanbul'da, Ülker Sport Arena'da.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!