Rijkaaard özür dilemeli

Güncelleme Tarihi:

Rijkaaard özür dilemeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2010 00:00

Ercan Saatçi sordu Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil yanıtladı.

Haberin Devamı

UĞUR DÜNDAR: “Televizyonda  açıkça görüldü ki, Jo’nun sakatlığıyla Antalyasporlu Yalçın’ın ilgisi yok. O halde Rijkaard neden Yalçın’ı hedef gösteriyor?”

“Allah’tan hükümet üyesi değil Rijkaard... Yoksa çıkıp ‘Balyoz Darbe Planı’nı Antalyasporlu Yalçın Ayhan hazırladı’ diyebilirdi!”

Ya gözü bozuk ya da algılama sorunu var

-  Rijkaard, emin olmadan Antalyasporlu Yalçın’ın Jo’yu bilerek sakatladığını söyledi. Bir teknik adamın böyle konuşması doğru mu?

UĞUR DÜNDAR Televizyondaki spor programlarında açıkça görüldü ki, Rijkaard’ın Yalçın’ı hedef tahtasına oturttuğu pozisyonda bu futbolcu yok! O halde deneyimli teknik adam bu hatayı nasıl yaptı? Birincisi gözlerinde bir bozukluk vardır, sorun optik müdahale ile çözümlenir. İkinci ve daha vahimi ise Rijkaard’ın pozisyon okumada bir algılama sorunu olduğu ihtimali!.. Teknik direktörler sertlikten, kasti hareketlerden yakınabilirler, ama bu gerçekle uzaktan yakından ilgisi bulunmayan bir oyuncuyu, isim vererek taraftara hedef gösteremez... Rijkaard, Yalçın’dan özür dilemelidir.
YILMAZ ÖZDİL Allah’tan hükümet üyesi değil Rijkaard... Yoksa çıkıp “Balyoz Darbe Planı’nı Antalyasporlu Yalçın Ayhan hazırladı” diyebilirdi!

Haberin Devamı

Saracoğlu’ndan vazgeçemezsiniz

-Fenerbahçe, bozuk zeminli Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynamaya devam etmeli mi?

UĞUR DÜNDAR Şükrü Saracoğlu, ülkemizde seyirci efekti ve akustik açısından deplasmana çıkan takımları korkutan tek stadyum. Derbi oynamaya gelen rakip futbolcuların maçtan bir hafta önce dizlerinin titrediğini biliyorum. Bu etkiden vazgeçilebilir mi? Ayrıca müthiş taraftar desteğiyle bile, doğru dürüst futbol oynayamayan takım, bir de başka bir stadyuma giderse, sonuç dramatik olabilir!.. Kaldı ki, bu kış İngiltere’de bile zeminler bozuldu. Daha önce Galatasaray’ın deplasman maçını seyrettiğim ve çimlerine hayran kaldığım Leeds United’ın Elland Road Stadyumu’nu, Totenham’la oynadıkları maçta tanıyamadım. Güzelim çimler tarlaya dönmüştü. Fransa’da Tolouse’un bir deplasman maçında zemin, tarladan bile beterdi. Abartmıyorum, oyun alanı, traktörle sürülmüş gibiydi!.. Fenerbahçe’nin sorunu, kapalı tribünler nedeniyle çimlerin gereken ışığı alamaması. Bunun için 400 bin Euro verip, suni ışık sistemi getirdiler. Dikkat ederseniz, çimler biraz toparlandı. Şimdi 200 bin Euro harcayarak bu sistemi güçlendiriyorlar. Seneye de alttan ısıtma yapılacak ve sorun radikal biçimde çözülecek.
YILMAZ ÖZDİL Adı üstünde, Papazın Çayırı’ydı orası... Bize alt tarafı çayır lazım... Müteahhit yöneticiler habire bina dikiyor, çayıra bakan yok. Netice doğal olarak, saldım çayıra mevlam kayıra...

Haberin Devamı

Milli takımımızın ne yapacağını Allah bilir!

-  A Milli Takımımız, Euro 2012 elemelerinde Almanya, Avusturya, Belçika, Kazakistan ve Azerbaycan’ın olduğu grupta ne yapar?

UĞUR DÜNDAR Doğmamış çocuğa don biçmek, inanın bizim takımın ne yapacağını tahmin etmekten daha kolaydır!.. Güney Afrika’daki finaller için oynadığımız grup, ilk bakışta çantada keklikti!.. Fatih Hoca, “İspanya’yı yener ve lider çıkarız!” diyordu, Saraybosna’dan bile çıkamadık! Ancak Başbakanımızın futbol federasyonu, 2012 için şimdiden büyük bir başarıya imza atmış durumda! Kuralara katılırken teknik direktörümüzün hala belirlenememiş olmasını federasyonun başarı (!) hanesine kaydetmek gerekiyor! O nedenle bu grupta ne yapacağımızı sadece Allah bilir!
YILMAZ ÖZDİL 10 maç yapacağız, 10 maçı da evimizde gibi oynayacağız. Ama... Bu grupta Azerbaycan’ı küçümseyen yanlış yapar, Belçika çıkışta, adamı çarpar. Hoca belli olmadan bu soruya net cevap verebilmek imkansız.

Başarı gelirse protesto biter

Haberin Devamı

-  Yıldırım Demirören yeniden başkan seçilmesine rağmen protestolar sürüyor. Bu işin sonu nereye varacak?

UĞUR DÜNDAR Beşiktaş taraftarının en yaratıcı tribün topluluğunu oluşturduğunu belirteyim ve soruya ilave bir soruyla katkıda bulunayım: Taraftar ne bekler ve niçin tepki gösterir? Bunun tek kelimelik cevabı var: Başarı!.. O halde Gençlerbirliği maçında olduğu gibi, başarılı sonuçlar alınmaya devam edilirse, taraftarın tepkisi de biter ve yönetimle barışır... Tabii görünürdeki tepkinin arkasında başka tertip ve onlardan kaynaklanan tepkiler yoksa!
YILMAZ ÖZDİL Hiçbir yere varmaz, tribün goygoyculuğu yetti gari... Beğenmiyorsan maça gelme.

Tabata'yı bırak Topuz'a bak

Haberin Devamı

-  Tabata’nın G.Birliği maçında patlama yapmasının sebebi, Delgado’nun sözleşmesinin dondurulması olabilir mi?

UĞUR DÜNDAR Bu parayı bizim Star Haber’in ofisboyu Atakan’a versinler o da patlama yapar! Hem de kuru sıkı değil, nükleer! Şu küresel ekonomik krizde 8 milyon Euro az buz bir para mı? Şaka bir yana, Tabata şöyle ya da böyle bir çıkış yaptı. Daha doğrusu Beşiktaş gibi büyük bir takımın formasını giyen her futbolcunun yapması gerekeni nihayet yaptı! Peki, üç aşağı beş yukarı onun gibi bir maliyetle bize gelen Mehmet Topuz’a ne diyeceğiz? Fenerbahçe taraftarı onun sahada futboluyla patlama yapmasını beklerken O, rakibinin boğazında patladı! Bana göre şimdilik kırmızı kartla noktalanan bu olay, beklenen karşılığı verememiş olmanın yarattığı gerginlik ve çaresizliğin sonucudur!
YILMAZ ÖZDİL Gençler 1-1’ken inanılmaz bir gol kaçırdı, o golü taksaydı, görürdük Tabata’yı mabatayı... 10 dakikalık futbollları yüceltmekten, bir maçlık yıldızları parlatmaktan vazgeçmemiz gerekiyor. Beşiktaş bir maç sonra dökülürse, ne olacak yani, Delgado’nun sözleşmesi mi yenilenmiş olacak?

Haberin Devamı

Tekme, futbolun gerçeği

-  “Kasapları durdurun” diyerek, MHK ve federasyona çağrıda bulunan Adnan Polat haklı mı?

UĞUR DÜNDAR Kasapların günahını almayalım!.. Onlar bizim sağlığımız için et parçalıyorlar, Polat’ın “kasap” olarak tanımladığı profesyoneller (!) ise, meslektaşlarının bacaklarını!.. Birisi, yani kasaplar, bu işi ekmek parası için yapıyor, futbolun kasaplarıysa meslektaşının ekmek parasına mani olmak için!.. Ancak puan kayıplarını sadece kasti hareketlerin çokluğuna bağlamak, kolaycılık ve kendini kandırmak olur! Hiçbir kalıcı başarı, özeleştirisiz sağlanamaz.
YILMAZ ÖZDİL Hagi’nin yediği tekmeler, burdan Romanya’ya yol olur... Çıkıp çatır çatır oynuyordu. Tekme futbolun gerçeği... Zırıl zırıl ağlamak yerine, erkek gibi oynamakta yarar var.

Özhaseki, o gücün ne olduğunu açıklamalı

-  Kayserispor Onursal Başkanı Mehmet Özhaseki’nin, “Bizim başka güçlerimiz var” diyerek hakemleri uyarması nasıl değerlendirmeli?

UĞUR DÜNDAR Doğrusu rezalet!.. Ama bunu başlatanlar, hakemler üzerinde baskı kuranlar, İstanbul’un büyük kulüpleri... Ne demek “Bizim başka güçlerimiz var! Bunu kullanırız!” Hakemin düdüğünü, formasını duvara astıracak bu gücün ne olduğunu sayın başkanın hemen açıklaması gerekiyor. Aksi takdirde söylenenler açık bir tehdittir ve savcıların görev alanına girer. Mütevazı ve Sakin olarak bildiğimiz, Kayserispor Onursal Başkanı’nın bile gözü öylesine kararmış ki, çok değerli teknik direktör Tolunay Kafkas ve futbolcuların bugüne kadar sağladıkları büyük başarıyı gölgelediğini bile fark edemiyor! Buna hiç hakkı yok! Başkanın açıklamasından sonra, doğrusu hakemlere acımaya ve korkularına hak vermeye başladım. İstanbul’dan sonra Anadolu’dan da böyle bir baskı kuşatması sürüp giderse yandık!.. Bunun adı futbol değil, düpedüz terör olur. Hani futbol sevgi, dostluk, barış ve kardeşlikti! Biz hep böyle demiyor muyduk?
YILMAZ ÖZDİL Adam haklı.

G.Saraylı futbolcular emekli generaller gibi

-  Hasan Şaş’ın, “F.Bahçe’de 3-4 tane G.Saraylı var” sözü tartışma yarattı. Bu çok anormal bir durum mu?

UĞUR DÜNDAR Hasan Şaş’ın söylediklerine şaşıranların aklına şaşarım! Profesyonel futbolcunun gönlündeki takım değil, formasını giydiği takıma gönlünü ve emeğini vermesi önemli. Örneğin Mustafa Denizli. Hocanın Beşiktaşlı olduğunu neredeyse havada uçuşan kuşlar bile biliyor. Ama aynı Denizli, geçmişte Galatasaray ve Fenerbahçe’yi şampiyon yapmadı mı? Ayrıca futbolcu karpuz değil ki, alırken kesip içine bakasın! Hasan Şaş’ın söyledikleri, çok gerilerde kalmış “renk aşkı” döneminde dile getirilmiş olsaydı, ciddiye alınabilirdi. Yukarıda söylediğim gibi, 1 milyar dolara koşan dev sektörde artık çağdaş, profesyonel ölçüler egemen!
YILMAZ ÖZDİL Galatasaraylı futbolcular da emekli generaller gibi... Susuyorlar susuyorlar, emekli olunca bülbül gibi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!