Rezillik

Güncelleme Tarihi:

Rezillik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

lay adam dün de maça çıkmadı

Rezillik

Sydney'de, ‘‘Harun Doğan skandalları’’ bitmek bilmiyor. Önceki gün Ay-Yıldızlı formayla olimpiyatlarda güreşmeyen ve Harun Doğan dün de mindere çıkmadı. Üst üste skandallarla gündeme gelen ve ülkemizi 27. Yaz Olimpiyatları'nda güç durumda bırakan Harun Doğan'ın, bu tavrı tüm Türkiye'yi şaşkına çevirirken, tepkiler çığı gibi büyüdü. İşte dakika dakika Harun Doğan skandalı:

SAAT 9.30:Harun Doğan ve ekibimiz salona geldi...

SAAT 10.20: Harun Doğan'ın Rus Murat Ramazanov ile yapacağı maçın anonsu yapıldı.

SAAT 10.21: Maç için ikinci anons yapıldı..

SAAT 10.22: Harun yine ortalıkta görünmedi. Kafileyi bir telaş aldı. Minder amiri Ender Büyükerşen, federasyon başkanı Ahmet Ayık ve Genel Müdür Kemal Mutlu telaşla Harun'u aramaya başladılar.

SAAT 10.23: Harun'u koridorda, yerde otururken gören üçlü şaşkına döndü.

SAAT 10.24: Son anons yapıldı...

Ayık, telaşla Doğan'a koştu ve seslendi: ‘‘Oğlum sana 3 kez anons yapıldı neden çıkmıyorsun?’’

Harun: ‘‘Benden önce Moldovalı ile Özbek güreşçinin şike yaptıklarını gördünüz. Artık benim şansım yok. Ayrıca ben güreşsemde elime birşey geçmeyecek. Niye çıkayım?’’

Ayık: ‘‘Böyle ruhsuzluk yapamazsın. Çık diyorum sana mindere. Sen bir dünya şampiyonusun, utanmıyormusun. Bu ülkemizin şerefidir. Şansın olmasa da mindere çıkıp güreşmelisin’’

Harun:.......

SAAT 10.25.

Maçın hakemi saatine baktı. Türk güreşçinin gelmediğini gördü ve Rus sporcunun kolunu kaldırdı.

SAAT 10.27.

Harun Doğan nazlana nazlana mindere doğru yürüdü. Ama artık hiç gerek yoktu. Karar çoktan tescil edilmişti. Bunu gördü tekrar geri döndü.

Aynı anda tribünden olayları izleyen, Devlet Bakanı Fikret Ünlü, sinirden titriyordu. Milli Takım Teknik Direktörü Fevzi Şeker'i yanına çağırdı, ‘‘Bu ne rezalettir. Dünya şampiyonu olmuş bir Türk güreşçisi nasıl olur da şampiyonaya gelir, mindere çıkmaz.’’ diye çıkıştı.

Güreş Federasyonu Başkanı Ahmet Ayık, ise adeta yıkılmıştı. 42 yıllık uluslararası spor hayatında Harun'un yaptığı gibi bir olaya ikinci defa tanık olduğunu belirterek, ‘‘68'de Kazım Ayvaz ilk maçı kaybettikten sonra kilo düşmeyeceğini söyleyip maça çıkmamıştı. Onun yine affediler bir tarafı vardı. Ama Harun'un affedilecek hiçbir yanı yok. Kendisini hemen ceza kuruluna sevk edeceğiz. Böyle sporculuk olmaz’’ dedi.

Ayık, Harun Doğan'a olimpiyattan önce 10 milyar lira ödül verildiğini belirterek, ‘‘Ne yapsın daha devlet bunlara. Para ise para, kamp ise kamp. Herşeyi verdi. 12 aydır kampta bir kuş sütü eksikti. Benim güreşcim Rus'a karşı nasıl mindere çıkamaz. Sen dünya şampiyonu olmuş bir insansın. Birgün önce nasıl olurda Özbek'e yenilirsin. Güreşini yap yenil ama helal olsun’’ diye tepkisini dile getirdi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Kemal Mutlu da yaşanan olayı şöyle anlattı: ‘‘Harun'a moral vermek istedik. Türkiye'yi temsil ediyorsun. Böyle ruhsuzluk yapamazsın, dedik ama o bile etkili olmadı. Hatta telaffuz edemeyeceğim şekilde tepki verdi. Spor ahlakına yakışmayacak bir şekilde tavır sergiledi.

Harun Doğan'ın bir önceki maçta giydiği mayoda da ay-yıldız yoktu. Terlettiği gerekçesiyle yaptırdığımız mayo yerine rahat ettiğini öne sürdüğü kendi mayosuyla güreşti. Elimizdeki mevcut ay-yıldızlı kokartlardan dikelim dedik, göğüs kısmı açık olan mayosunda güreş sırasında sorun yaratabileceğini söylemiş. Her iki davranışı nedeniyle derhal ceza kuruluna sevk edilecektir. Olayların affedilecek yanı yok.’

Ünlü: Ceza alacak

Harun Doğan'ın mindere çıkmamasına köpüren Bakan sert çıktı. Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, ‘‘Bu bir spor, olimpiyattasın, çıkacaksın, güreşeceksin. Bu senin görevin. Yeneceksin ya da yenileceksin. O, daha sonraki bir olay. Bireysel davranamazsın. Onun için tribünde bekledim, ama gelmedi. Tekrar söylüyorum; herkes hakettiği ödülü de cezayı da alacak. Asıl konuşmayı Türkiye'de yapacağım’’ dedi.

Ünlü, olimpiyatlarla ilgili olarak şunları söyledi: ‘‘Yüz kızartıcı bir olaya karışmadan yüzümüzün akıyla Türkiye'ye dönüyor olmamız bizi sevindiriyor. 4 madalya, olimpiyat gerçekleşleri açısından bakıldığında normal. Hamide Bıçkın benim için şampiyondur. Ancak Sydney'de yerimiz daha yukarıda olmalıydı. Performans düşüklüğü ve fiziksel güç eksikliği vardı. Bunları Türkiye'ye dönünce araştıracağız.’’

Minderde kavga

SYDNEY'in skandal adamı Harun Doğan, Hamza Yerlikaya ile de kavga etmişti. Grekoromencilerin geçen hafta ilk gün 4 tanesinin elenmesinin ardından Harun Doğan, ‘‘Hepiniz dünya şampiyonusunuz. Bu nasıl maç’’ dedi. Harun, Yerlikaya'ya Ercan Yıldız için ‘‘Böyle güreş mi yapılır. Bu ne biçim güreşçidir. Mindere veda etsin’’ dedi. Sinirlenen Hamza, Harun'un üzerine yürüdü ve Yıldız'ı savunarak, ‘‘Sen kendi güreşine bak. Seni de göreceğiz’’ dedi. İki sporcu arasındaki sürtüşme söz düellosunda kaldı.

Harun Doğan'ın mindere çıkmayı reddetmesi, büyük tepkilere neden olurken Devlet Bakanı Fikret Ünlü, ‘‘Herkes, hakettiği ödülü de cezayı da alacak’’ dedi.

Harun Doğan Kimdir?

DOĞUM TARİHİ: 1.1.1976 K.Maraş

KULÜBÜ: Gebze Belediye

DERECELERİ:

1990 Yıldızlar Avrupa Şampiyonu

1991 Yıldızlar Dünya Şampiyonu

1992 Dünya Gençler İkincisi

1994 Avrupa Ümitler İkincisi

1995 Dünya Büyükler Üçüncüsü

1996 Olimpiyat İkincisi

1997 Akdeniz Oyunları Birincisi

1998 Dünya İkincisi

1999 Avrupa Şampiyonu

1999 Dünya Şampiyonu

Harun evli ve bir çocuk babası.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!