GeriSeyahat Reyhanca
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Reyhanca

Reyhanca


Reyhan BAŞAL

Gourmet Club

Chang Qing

Çin mutfağında yeni bir durak

Adını ‘‘Çan Çin’’ şeklinde okuyabileceğiniz restoran 7 aydan bu yana Antalya'da hizmet veriyor.

CHANG Qing, benzerlerine Çin'de rastlanacak mütevazı hatta salaş diyebileceğim, kendi küçük ama mutfağı müthiş bir restoran... Neredeyse bir ev sıcaklığındaki bu küçük restorana geliş kolay. Dönerciler Çarşısı arkasında. Hemen yanındaki otopark büyük kolaylık. Yine küçük bir bahçesi olan Chang Qing, bence Çinli sahibinin sempatisini de yansıtıyor. Çin'den getirilen tipik sevimli fenerler, posterler duvarları süslüyor.

Çin mutfağının tüm detayları mevcut, özel Çin rakısı Bai jiu gibi. Yemeklere gelince, Mısırlı yengeç eti çorbası, en konservatif lezzetçileri bile baştan çıkarır. Yumurta çiçeği çorbası, zhacai çorbası, wanton çorbası alternatifler arasında. Çin böreği, karides cipsi, sarımsaklı deniz yosunu tatmanız gerekenler... Çin salatası da farklı lezzeti ile cezbedici, içeriği, soya eriştesi, jülyen salatalık, havuç, omlet, çin tuzu ve soya sos ile servis ediliyor.

DANA LİANGPİ

Çin mutfağının karakteristiği pirinçtir. Burada da aklınıza gelen veya gelmeyen her tür pirinç menşeli yemek ve pilav mevcut. Özellikle kızarmış pilav çeşitlerini çok beğendim. Noodles ise çok değişik şekillerde sunumu ve lezzeti ile cazip. Bu defa, Curry soslu dana etli noodles'ı tattım, eti çok güzel hazırlanmış ve çok lezzetli.

Restoranda tavuk, dana, balık ve ördek çeşitleri çok fazla. Seçim yapmak zor, Pekin soslu tavuk, hem sosu hem de eriştesi ile çok hoştu. Çin mantarlı ve şeffaf makarna- vermicelli'li tavuk'u mutlaka denemenizi öneririm. Tatlı-ekşi tavuk ve ananaslı tavuk, hafif tatlı içeren farklı bir lezzet sunuyor. Chang Qing soslu dana eti de hafif tatlı, et hem yumuşak, hem de bir sosa batırılıp hızla kızartıldığı için çıtır kıvamda ve çok lezzetli.

AĞIZDA KAYAN BALIK

Karides ve kalamar çeşitleri de var, balıklar da... Fıstıklı balık, manchou soslu balık ve ağızda kayan balık değişik tatlar arayanlara...

Tatlılara gelince, kızarmış dondurma tadılması gereken bir lezzet. Bir top dondurmanın etrafına kaplanan krep, hızla kızartılıp bala batırılarak servis ediliyor. Dışı sıcak, içi soğuk yani. Ayrıca kızarmış muz, elma, ananas, dondurmalı kızarmış meyveler diğer alternatifleriniz.

Çin'de 5 yıldızlı otellerde tecrübe kazanmış iki Çinli şefin öncülüğündeki bu restoranda yemek yemenin inanılmaz düşük fiyatlarla mümkün olduğunu söylemeliyim. İçki dahil, kişi başı ortalama 6-7 milyon lira. Bugünlerde öğle fix mönü servisine başlıyorlar, 4 çeşit yemek 2 milyon lira, fırsat bu fırsat...

Adres ve telefon

Adres: Chang Qing Chinese Restaurant, İmaret Sok, No:28, Antalya

& Telefon: 0.242.247 65 87

Reyhan BAŞAL

Tel: 0242/340 38 38

False