GeriSeyahat Reyhanca
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Reyhanca

Reyhanca

Bir İtalyan lokantası

SAN MARINO

Altın Portakal Caddesi'nde şirin bir bahçe içinde açılan İtalyan lokantası San Marino, damak zevki düşkünlerinin uğrak yeri haline geldi

YEME-içme sektörü günden güne gelişen Antalya'da yeni bir mekan sessiz sedasız hizmete başladı. İtalyan restoranı San Marino, titiz damak zevki düşkünlerinin uğrak yeri olmaya başladı.

Restaran, şirin ve yemyeşil bir bahçe içindeki apartmanın giriş katında. Cadde üzeri olduğu için belki arabanızı park etmek konusu sorun olabilir. Restorana girdiğiniz andan itibaren gerek dış mekan gerekse iç mekanın dekorasyonu şık formları ile puan topluyor. Bahçe bölümündeki her masa küçük birer gölgelikle ayrılıyor. Aralarında mesafe olan masalarda rahat konuşma, sohbet etme imkanı bulunuyor. Şık ferforje iskemleleri, mumların aydınlattığı masaları ile bahçe bölümü ılık Antalya geceleri için ideal...

MÖNÜ HARİKA

San Marino tümüyle İtalyan lezzetlerini barındıran bir mönüye sahip. Yeni açılan bir İtalyan restoranını test etmenin en iyi yolu ilk olarak Carpacciosunu tatmaktır diye düşünerek Dana Carpaccio ile başladım. Roka eşliğindeki Carpacciolar çok güzel bir zeytinyağı- baharat karışımı ile tatlandırılmıştı, parmesanı azdı, ilave edilmesi istenirse takviye yapılıyormuş. Aromatik sos lezzeti bütünlüyordu. Bu arada sarmısaklı ekmeklerin tadı hala damağımda.

Sezar soslu deniz mahsülleri salatasından da biraz tattım. Sunumundan başlayarak farkını hissettiren salatanın tadına doyum olmuyor. San Marino'nun açılışından bu yana pizzalarının methini duyuyorum, bir öğle vakti gelip onları da deneyeceğim.

ETİ ÇOK İYİ

Krema, Gorgonzola ve mantar soslu Tortellini ile devam edince aynı lezzet itinasına bunda da uyulduğunu anladım. Ana yemeğe sıra gelince, balık ile et arasında tercih yapmak söz konusu oldu. Kremalı, ıspanak yatağında levrek tava, taze baharatlarla marine edilmiş somon ızgara, krema ve badem soslu dil balığı, Jumbo karides gibi denizden seçenekler ve tavuk mevcut. Ben ise et üzerine bir seçimle, Medaglioni di Manzo al Vino Rosso Con Risotto al Funghi istedim. Yani mantarlı risotto üzerine şarap soslu dana madalyon. Et çok iyi ve çok lezzetli, hararetle tavsiye ederim. San Marino usulü sebzeli kuzu, Marsalo soslu dana file ve Karides soslu Dana madalyon da en yakın zamanda tadacağım seçenekler. Tatlı kısmına gelince, Panna cotta ve peynir turtası gibi tatlılar da var ama Tiramisu özellikle tavsiye edildiği için onu tattım. Her şeyiyle mükemmeldi.

Böyle güzel bir akşam yemeğinin faturası ise, içki dahil kişibaşı yaklaşık 15 milyon lira.

Adres ve telefon

Adres: San Marino, Altın Portakal Cad, 1467.Sok, No:7, Antalya

& Tel: 0.242.312 88 93

Reyhanca

Tel: 0242/340 38 38

False