Ressamın hayvan sevgisi

Güncelleme Tarihi:

Ressamın hayvan sevgisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 11:06

Ressamın hayvan sevgisi

Haberin Devamı

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI İlçesi'nde yaşayan ressam Sevgi Ergenekon, 'Benim can dostlarım' dediği sokak hayvanlarını tuvallerine aktararak ölümsüzleştiriyor.

Altınkum Mahallesi'nde sahipsiz kedi ve köpekleri doyurarak, hasta olanları veterinere, hayvan barınaklarına taşıyıp tedavi ettirerek sahip çıkan Sevgi Ergenekon, hayvan sevgisini tuvallerine de yansıtıyor.

Sevgi Ergenekon, bez tuval, sahilden topladığı çakıl taşı, cam şişe, cam parçası ve tişört gibi farklı objelerin üzerlerine sokağında ilgilendiği kedi ve köpekleri resmediyor, ayrıca doğada yaşayan kaplumbağa, kirpi, kertenkele, yılan gibi canlıları da tuvaline aktarıyor.

SOKAKTAKİLERİ ÖNERDİ

'Her Eve Bir Can Dostu' kampanyası da başlatan Sevgi Ergenekon, kedi ve köpekleri satın almak yerine sokaklardaki hayvanların sahiplenilmesi çağrısı yapıyor. Ergenekon, "Sokaklarda, park-bahçelerde her cinsten sevimli hayvanlar var. Yüreği hayvan sevgisiyle dopdolu olan insanlarımız, bu güzel yaratıkları sahiplenerek aç-susuz kalmaktan, araçların altında ezilmekten, insan işkencesinden kurtarmalı" dedi.

ARTIK YEMEK YEDİRMEYİN

Sevgi Ergenekon, bazı hayvan severlerin artık, bayatlamış yemekleri sokak hayvanlarının yemesi için kapı ve çöp konteynerlerinin önüne bıraktıklarını hatırlatıp, "Aç bir hayvan bu yemekleri yediğinde zehirleniyor, isal oluyor, sonuçta ölüyor" uyarısında bulundu.

OKULLARDA DERS OLSUN

Bugüne kadar, sokağında çoğunluğu kedi olan 100'den fazla hayvanı doyuran, sokakta doğan yavruları bir süre evinde koruma altına alan, tedavileriyle ilgilenen ressam Sevgi Ergenekon, ilköğretim okullarında 'hayvan sevgisi' konusunun da ders olarak işlenmesini arzu ettiğini söyledi.

PARKTA TOPRAĞA GÖMÜLSÜN

Sevgi Ergenekon, gönüllü hayvan severlerin sayısının artması dileğinde bulundu, "Her sokakta birkaç gönüllü olsa, sokaktaki hayvanlar aç-susuz kalmayacak" dedi.

ACİL YARDIM HATTINI ARAYIN

Hayvan severlerin acil durumlar da belediyelerin 'Sahipsiz Hayvanlar Acil Yardım Hattı 153'ü aramalarını isteyen Sevgi Ergenekon, yaralı ve hasta sokak hayvanları için hayvan ambulansının belirlenen adrese ulaşıp teslim aldığını da hatırlattı.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!