Resmi bir teklif almadım

Güncelleme Tarihi:

Resmi bir teklif almadım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2009 17:17

Özbekistan Süper Lig takımlarından Bunyodkar'ın teknik direktörü Luiz Felipe Scolari, (A) Milli Futbol Takımı'nın başına getirileceği yönündeki iddialarla ilgili, kendisiyle temasa geçen bazı kişiler olsa da onları Avrupa'daki menajerine yönlendirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Özbekistan Süper Ligi'nin bitimine 4 hafta kala, takımıyla şampiyonluklarını ilan edip, kariyerindeki 17. kupasına ulaşan Scolari, kupa töreninin ardından düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin, “Türkiye (A) Milli Futbol Takımı'nı çalıştırması için herhangi bir teklif alıp almadığına” ilişkin sorusunu yanıtladı. İki menajerden teklif aldığını, ancak onları Avrupa'daki menajerine yönlendirdiğini ifade eden Scolari, basında yer alan iddiaların asılsız olduğunu kaydetti.

Ortada henüz resmi bir teklifin olmadığını vurgulayan Brezilyalı çalıştırıcı, “Görüyorsunuz, şu an Bunyodkar'da çalışıyorum” dedi.

Bu tür bir teklifin, bir teknik adam için çok sevindirici olacağına dikkati çeken Scolari, Türkiye'nin de Brezilya gibi bir futbol ülkesi olduğunu, futbolun, Türkiye'de çok önemli bir yer tuttuğunu söyledi.

Bu arada, ligin bitimine 4 hafta kala kupayı garantileyen Bunyodkor'ın çalıştırıcısı Scolari, hafta sonunda JAR Stadında Lokomotif'e karşı 2-1 kazanılan maçın ardından, kupayı Özbekistan Futbol Federasyonu Başkanı Mirebrar Usmanov'un elinden aldı.

74 puanla lider olan Bunyodkor, lig tarihinde ilk kez sezon bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek, 59 puanla 2. sırada bulunan Pakhtakor ile arasındaki puan farkını 13'e çıkardı. Özbekistan Süper Ligi'nde 8 kez şampiyon olan Pakhtakor ise şampiyonluk umudunu matematiksel olarak yitirdi.

Bunyodkor, geçen yıl da ligin bitimine 2 hafta kala Brezilyalı Arthur Zico ile ilk lig şampiyonluğunu tatmıştı.

Bu yıl başında 3 kupa hedefleyen Bunyodkor kulübü, Özbekistan Kupası finalinde ezeli rakibi Pakhtakor'a yenilmiş, ay başında Asya Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında Güney Kore'den Pohang Steelers'a elenmiş, kupa için tek umudunu Özbekistan Süper Ligi'ne bağlamıştı.

Haberin Devamı


2005 yılında kurulan ve sponsorları arasında Neftgazmontaj, Uzgazoil, Hisarneftgaz, Kokdumalakgaz, Şurtangaz Mahsulat, Neftgaz Sanaat Layiha gibi ülkedeki büyük petrol-gaz şirketlerinin yer aldığı Bunyodkor kulübü, 2007 yılında yükseldiği Özbekistan Süper Ligi'ni 2. sırada tamamlamıştı, Geçen yıl elde ettiği lig şampiyonluğunun yanı sıra, Özbekistan Kupası'nı da müzesine götüre Bunyodkor, Asya Şampiyonlar Ligi'nde de yarı finale kadar yükselmeyi başarmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!