Resim kursu terapi oldu

Güncelleme Tarihi:

Resim kursu terapi oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 11:14

Resim kursu terapi oldu

Haberin Devamı

BAYRAKLI Belediyesi’nin yağlı boya kursu birçok kursiyerin hayatına renk kattı. Kursun olduğu günler Manavkuyu’daki Sanat Sokağı’na adeta koşarak giden kursiyerler, profesyonel ressamlara taş çıkarıyor.

Bayraklı Belediyesi’nin resim kursuna gelenlerin kimi ev hanımı kimi emekli. Ortak noktaları ise içlerinde kalan resim sevgisini yıllar sonra tuvalle buluşturmak. Sanat sokağında bu kursa katılan kursiyerlerden Nevin Arslan, "Torunumu buraya götürdüm. Yetişkinlere de kurs olduğunu öğrenince ben de başladım. Resim benim içimde ukdeydi. Öğrencilik yıllarımda halamın yanında kalıyordum. Halam bana resim dersini seçtirmedi. Ev pislenir diye böyle istedi. Resmi çok seviyordum ama olmadı. Aradan yıllar geçti. 60 yaşına geldim. Hocayla karşılaştım. Yetişkinlere kurs olduğunu duyunca hemen başladım. İki yıl kara kalem yaptım sonra yağlı boyaya geçtim" dedi. Arslan, resim kursuna gelmeseydi ev temizliği, bulaşık, çamaşır gibi işlerle uğraşacağını belirterek, kursla hayatının değiştiğini, arkadaş çevresinin geliştiğini ifade etti. Sekiz adet yağlıboya tablo yaptığını belirten Arslan, sergi açacağını ifade etti.

"BURAYA GELİNCE KAFAM BOŞALIYOR, TERAPİ GİBİ GELİYOR"

Kursiyerlerden Yaşar Çetin, "Resme ilgim vardı. Hep resim yapmak istiyordum ama olmadı. Bu kurs vesile oldu. Ücretsiz olması çok güzel. Daha önce sormuştum, gelememiştim. Şimdi başladım. İnşallah güzel şeyler yapabilirim. Ev halkı da bu kursa başlamamdan memnun" dedi. Ev hanımı Nevin Palamutçu ise "3 ay önce İstanbul’dan İzmir Bayraklı’ya taşındım. Evimin hemen karşısında kurs merkezi olduğunu öğrendim. Hemen başladım. Burada çok keyifli bir çalışma ortamı var. Resimden vazgeçemiyorum. Buraya gelince kafam boşalıyor. Terapi gibi geliyor" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!