Renkliler ve renksizler

Kayserispor ve Antalyaspor, Süper Lig'e veda etti.

Haberin Devamı

Kayserispor, Eskişehir karşısında farklı bir galibiyet alınca “Daha önceleri, neredeydiniz” demezler mi? Gaziantep, Elazığ, K.Erciyes matematiksel olarak Rize ve Konya bile düşme tehlikesiyle karşı karşıya… Bu hafta maçlar gollü olunca seyri de bir başkaydı.

Bakalım haftanın dikkat çeken renklileri ve beklentinin altında kalan renksizleri kimler oldu?

Renkliler

Sabri (G.Saray): Maçın bitimine birkaç dakika kala sol ayağı ile yaptığı orta adrese teslim olunca “Reis” bir kez daha alkışları topladı. Takım arkadaşlarının tamamı Sabri’ye sarılmak için kartopu yığınından farksızdılar…

Veli (Beşiktaş): Ufak tefek ama ne zaman ne yapacağı belli olmayan bir oyuncu. Kasımpaşa maçında attığı golü bir de güzel asistle süsledi.

Batuhan (Elazığ): 5 dakikada Beşiktaş deyip iki golü attı takımını da hayata bağladı; Antalya’yı da kümeye itti. Batuhan herhalde geçmişine sünger çekmeyi başardı.

Deniz Yılmaz (Elazığ): Güçlü bir fiziğe sahip, rakip defansı yormasını, gol yollarını koklamasını biliyor. Daha iyi olacağından şüphem yok.

Mehmet Topal (F.Bahçe): Attığı gol nefisti, her zaman böyle toplara vuruyordu ama isabet bulmakta zorlanıyordu. Bu kez yakaladı ancak takımın yenilmesine engel olamadı.

Gegas (Konya): Yine golünü attı, sirtakisini yaptı. Bir penaltı kaçırdı ama attığı golle takımına beraberliği getiren isim oldu.

Onur (Trabzon): İki gol yedi ama Bursaspor’un gollük şutlarına kalesini kapattı. Bir yay gibi her topa fırladı ve takımının farklı mağlubiyetini önledi.

Ahmet İlhan (Karabük):Uzun zamandan bu yana beklenen oyunun dışında kaldı. Oyuna sonradan girdi ancak Karabük’te gol sesini duyuran kişi olmasını bildi.

Gosso (G.Birliği): İlk bölümde Galatasaray orta alanına adeta tek başına geçit vermedi . Sakatlanınca orta alan düştü Gençler de galipken mağlup oldu bu yolda.

Ali Adnan (Rize): Defansta açık vermiyor. Takımının ataklarına da kanadından destek veriyor. Rizespor’un yaptığı en iyi transfer.

Bilal (Akhisar): Bir takımda saha içi yönetmen arıyorsan bu Bilal’den başkası olamaz. Takımı öyle güzel yönetiyor ki, boş top kullandığı az desek yalan olmaz.

Bruno (Akhisar):Zamanında Orduspor’u PTT liginden çıkaran isim oldu. Ama daha sonra gelen teknik adamlar bu oyuncuyu bir kenara ittiler, ne kadar yanlış bir seçim yaptıklarını gördüler mi bilemiyorum.

Diarra (K.Erciyes): Takımını ayakta tutan oyuncu oldu çıktı. Giden maçı değiştirenlerin başında geldi.

Haberin Devamı

Haftanın en renkli teknik adamı: Hamza Hamzaoğlu

Haftanın en renkli hakemi: Hüseyin Göçek.

Haberin Devamı


Renksizler

Fenerbahçe: Mehmet Topal’ın attığı golden başka renkli olan futbolcuyu aradım taradım bulamadım.

Ali Çamdalı (Konya): Sarı kart gören futbolcuların arasında sıraya girecek olan oyuncu. Orduspor’da oynadığı zaman bile görmediği maç azdı, şimdi de Konya’da devam ediyor, hem de kaptan olarak.

Antalyaspor: Maçı önde götürüyorsun, ligde kalma şansın da var; yedikleri goller... Son veda sahnesi üzücü idi. Ama takım olarak geçtiğimiz haftalarda kaybedilen maçlar sinyalleri verdi ama takım olarak bunu kabullenemediler.

Gaziantep: Cepte bulunan puanlar gitmez dediler ancak baktılar çok harcıyoruz bir telaş içinde olunca şimdi bir düşünce aldı.

Gençlerbirliği: Maç bitmeden kazandım demek hiçbir zaman iyi bir karar değildir. Rakipte Galatasaray olunca Ankara’ya eli boş döner kalırsın.

Haftanın en renksiz teknik adamı: Mehmet Özdilek.

Haftanın en renksiz hakemi: Mete Kalkavan

Yazarın Tüm Yazıları