Renkliler renksizler

Artık şampiyon belli oldu. Esas fırtınalar alt bölümlerde olacak. Başta Kayserispor’un derdi bir hayli büyük. Antalya Erciyes ile alt sıralarda ve Elazığ, Antep i yenerek son üçten çıkmasını bildi. Konya, Ç. Rizespor ve Erciyes de ise potada görülüyorlar.

Haberin Devamı

Kalan bu beş maçta hata yapan takımın artık telafisi olmayacak, yeni bir heyecan duymak, yeniden bir ligde oynamak, hatalarını görecekler bir daha olmasın diye akı yollarını değiştirecekler.
Bakalım sivrilen , sivrilmeyen oyuncuların kimler?

Renkliler:

Kadlec(F.Bahçe): Uzun zaman bekledi, sabrın acı olduğunu, ancak zaman gelince meyvesini yiyeceğine kurulduğu için, böyle bir maçta hem defansta sigorta, hücumda iki golü sığdırdı bir anda sevilen oyuncu oldu.

Meireles (F.Bahçe):bu sezon bu iki randıman içindeydi, Binci raunda yarım yarım oynadı, ikincisinde ben değişime gitmeliyim dedi dediğini de yaptı, son haftalarda ismine layık bir oyun sergiledi.

Ziya ( Sivas): Sivaspor geçtiğimiz haftalarda goller yedi, kötü de oynadı ama hiçbir zaman dengesini bozmadı. Galatasaray karşısında o kanadı adeta karla kapattı. Hiçbir zaman inişli futbolu sevmeyen bir oyuncu oldu çıktı.

Haberin Devamı

Tolga( Beşiktaş) Bir çok vuruşlarda kapılar kapalı dedi. Ama oyunun sonlarına doğru defansta anahtar paslanmıştı. Kapıyı aralamayı olanlar da oldu. Tolga da olmasa idi kapılar tamamen açık kalacaktı.

İsmail( Beşiktaş) Uzun zamanda sakatlık kolay değil, tekrar form tutmakta o kadar her oyuncu baba harcı değildir. Ama gençliğin verdi bir yapı , amaç kendisini gösterdi ve Beşiktaş’ın en renkli oyuncusu olarak gözüktü.

Jones( Beşiktaş): Takımda en iyi pas kullanan, pas kesen oyuncuların başında oldu. Zamanla orta alanda , Veli ile defans karışımı bir oyun içinde oldular ve başarılı oldular.

Itandje ( Konya): Bu hafta kaleciler haftası gibi idi. Bu kaleci de haftanın içinde renkli kaldı.

Mehmet Güven( Konya):Galatasaray’da oynadığı zamanlarını geri çağırdı on da yanındaydı. Çalış, takımı ayaklandırdı, takıma heyecan yükledi ve kırmızı oldu.

Fernerdao(Bursaspor). Tam bir hücum adamı fiziğine sahip. Mücadele gücü fazla, kolay kolay devrilmiyor. Gol yollarını da kestirip işi bitiriyor.

Adrian(Trabzon): Zaman geliyor ayakları tutukluk yapıyor öyle bir zaman geliyor ki bir takımı tek başına taşıyor. Bu maçta Trabzonspor’un en oyuncusu idi.

Haberin Devamı

Erkan Zengin(Eskişehir):Sezon başından bu yana sayılı maçlar oynadı, zaman geldi hareketsiz kaldı. Şimdi sezon sonuna doğru hareketlendi. İki penaltı dışında hırsı ile dikkati çekti.

Lualua ( Rizespor): Gol atmayı adeta seviyor, atamadığında yıkılır. Kayseri dibe doğru itti , hayatı formayı çok sevdi çünkü güzel bir golle süsledi .

Bruno(Akhisar). Orduspor geçtiğimiz yıllarda süper lige taşıdı. Ama Orduspor teknik adamları bu oyuncuyu bir türlü kazanma yollarını aramak için yorulmadan çıkışını verdiler. Akhisar ‘da hayat buldu, sahanın her yerinde oynama yapısı var. Attığı kafa golü Kaleci iyi de defansı adeta avladı.

Batuhan( Elazığ) Neredeyse ilan verecektik. Uzun zaman sonra Antep maçında sahada görüldü. Şansı bir hayli yüksekti, bir çok gol pozisyonuna girdi, kaleci önledi, ama sonra hedefe gitti, birde asistlik yaparak renkli olarak meydana çıktı.

Haberin Devamı

Haftanın renkli Hakemi: ( Volkan Bayarslan): Verdiği kararlar doğru idi. Hele verdiği iki penaltı , ilkinde duraklama yaptı ama sonra kale içi hakemine koşup evet yanıtına oda evet dedi noktaya yürüdü

Haftanın en renkli Teknik adamı(Ersun Yanal)

Renksizler:
Galatasaray:
Bir varmış bir yokmuş masalı gibi. Fenerbahçe karşısında başarılı ol, bir hafta sonra , o heyecan yerine uyku dönemine . Bir tek oyuncu ben görevimi yaptım deme hakkına sahip olamadılar takım halinde adeta bir kabus gibi idiler.

Oğuzhan( Beşiktaş) Attığı golden başka sahada yoktu. Sakatlık, rahatsızlık varmış olabilir, saha ya da çıkmaya bilir. Çünkü orta alanın dengesi bozuldu. Dayanma gücü kalmadığı zaman değil daha önce alınması gerekirdi.
Kayserispor: Geçen hafta taraftarlarını umutlandırdı. Kümede kalırız futbolu sergile, sonra kendi sahanın taraftarlarını göz yaşı döktür , evlerine giderlerken üzülmediklerini sanıyorsunuz.

Haberin Devamı

Karabükspor): Son haftalarda bayağı sükse yaptı, yenme duygusunu kaybetmek istemeden savaş verdiler ancak, zaman gelir şemsiye ters döner, bu kez döndü.

Gençlerbirilği: Mehmet Özdilek ben alacağımı aldım dedi, takımı yukarlara doğru taşıdım. Alacağım puan bile bana yeter dedi, onu da aldı
takımda yorulmadan oynadı durdu .

Erciyes: Gençlerin tuzağına düşmek istemedi. Çünkü rakibin tuzu kuruydu, bir olsun benim olsun kalıbı içindeydi. Hikmet Karaman bunu süzdü bende fazla açılırsam yanarım, üç puanı alırsam nefis olacak, ama bir puan da yarar diyordu.

Haftanın en şansız Hakemi: (Çağatay Şahan): Oyunu güzel yönetti. Bir dakika önce Jonas’a yapılan harekete niye faul verilmedi diye isyan edildi, çünkü son saniyede gol gelmişti, burada kabahati de Hakeme verdiler. Ben ce bu yanlış düşünceydi.

Haberin Devamı

En Renksiz teknik adam( Biliç): Ouyunun sonları doğru yerinde duramayan Biliç daha sonra oturdu nasıl oturmasın kaybedilen puanın ellerini açıp kafasına yerleştirdi durdu.

Yazarın Tüm Yazıları