Renkliler renksizler

Ligin sonlarına doğru gidiyoruz. Bir hafta önce iyi olan bir hafta sonra kötü oluyorsa bunda bir iş var.

Haberin Devamı

Örneğin Beşiktaş, bir hafta önce takım halinde futbolcular yıldız olmak için adeta yarıştılar.

Çıkardıkları futbolla da ligin tepesinde değişim yapacak olan ekip olarak görüldü. Üç puanı göz göre göre verdi.

Bu da futbolun devamsızlığından kaynaklandı.

Fenerbahçe dolu dizgin yola devam ediyor. Dur durak yok. Ligin dibi de değişim içinde.

Bakalım oyuncuların form durumları ne durumda.

Renkliler:
Meireles( F.Bahçe):
İki haftadır diriliş içinde, eski faul yapma yeteneğini geri atmış yalnız enerjisini rakip ve topa vermiş. Takır takır da oynamaya başladı.

Gökhan Gönül(F.Bahçe): Oyunun belki de en kritik anında, Gökhan neticenin değişe bilecek bir pozisyonda Ferhat’ın gole giderken girdiği kademe anlayışının manzarasını gösterdi. Gecikme yapsaydı skor levhası değişe bilirdi. Gökhan bu düzeni her maçta yapan bir oyuncu.

Haberin Devamı

Frey( Bursaspor): Üç gol yedi ama bir çok gole izin vermedi. Her pozisyonda rakibi ile karşı karşıya oldu, reflekslerini ortaya koydu, defans açık verdi o kapatmaya çalıştı. Ama yetmedi .

Kasımpaşa: Uzun zamandan bu yana galibiyetle arası iyi olmayan Kasımpaşa K.Erciyes karşısında takım halinde zafere gittiler. Hiç birisinden bir farkı yoktu. Aynı düzeyde, aynı hırs la oynadılar.

Utaka (Sivasspor): Takım yedi sonra haftadır üç puanı gördü. Utaka uzun zamandan bu yana gol bulamadı ama iki golle hayata döndü.

Ziya(Sivaspor): Sivas’ta 100’üncü maçını oynadı. Giydiği forma da hiçbir zaman değişim yapmadı. Futbolunu ne yukarılara , nede diplere indirdi.

Gossa(G. Birliği): Orduspor da dikiş tutturamadı. Gençlerin yükünü taşımaya başladı Oyundan hiç kopmadı, Es es orta sahasının işletmeyenlerin başında geldi.

Jimmy Durmaz(G. Birliği).Futbol zekası yüksek olan biri. Ama bunu devamlı kullanmak kendisine zor geldiği maçlar oluyor, işte o zaman yok oluyor, ama oynadığı zamanda bir takımı ateşliyor.

Sinan Polat(Kayserispor): Bu hafta takımların kalecileri konuşmaya başladı. Kayserispor üç puan alırken, burada Sinan’ın en kritik anlarda gole izin vermemesi Kayseri’yi diriltti.

Haberin Devamı

Nobre(Kayserispor):Oyuna ikinci bölümde girdi, tam girdi. Gol yollarını bildi, kayserispor’a bir su vererek hayata şimdilik döndürdü.

MAÇIN EN RENKLİ HAKEMİ: (Kayserispor, M.Antalya).(Fırat Aydınus): Oyunun akışına izin verdi, kartları yerinde zor olan bir maçtı her iki takımda düşme hattında olduğu için kararları yerinde verdi.

Renksizler:

Beşiktaş, Geçen haftanın en renkli takımı idi. Gün boyunca kendisinden bahsetmesini bildiler. Şimdi ise şemsiye ters döndü.

Galatasaray: Kim ne yaptı, kim ayakta kaldı, kim formasını sonuna kadar ıslattı, koca Galatasaray’da oyuncular kötü oynamak için birbirleri ile yarış ettiler.

K. Erciyes: Sanki ligin ortasında bir takım gibi idi. Daha oyunun başlarında, gol yememek için moda olan yan paslar, geri paslar yaparak geçirmek istedi. Senin üç puana ihtiyacın var, cesur oynasana . Rakip senden ürkmesi lazımdı ama nerede. Yaslanıp da üç gol yiyorsun, yaslanmadan da 5 gol yesen ne farkı var. Ama bunu takım halinde ve oyun kalıbı olarak uygulamadınız

Haberin Devamı

Trabzonspor: Olcan yok, gol de yok. Hücumu hiç düşünmeyen, bir puan alayım felsefesi içinde olan Trabzonspor, nasıl olsa artık gerilerde kaldım, üçüncü olmam zor deyip günü kurtarmak sevdasındalar .

Elazığspor: Sanki puana ihtiyacı yokmuş gibi idi. Deniz’in bir altı pas içinde ayağına oturan topu filelere değil, de minarelere gönderdiğin zaman hiç de yanmayacak , ağlamayacaksın.

Fonezzi(Antalyaspor): Bu kaleci Orduspor’da forma giydi ama bir maç bile kurtaramadı. İyi bir fiziğe sahip, ama öyle ahım şahım bir kaleci olmadı, olması da zor.

Yazarın Tüm Yazıları