Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Renk ve parıltı bombardımanı

Bu ay boyunca yaşam alanlarınızda kutlama temaları/köşeleri oluşturabilmeniz için fikir, renk ve parıltı bombardımanı yapmaya kararlıyım; minimalizmi unutarak en süslü halinize bürünmeniz yakındır!

Haberin Devamı

Basamaklara dikkat!

Pencere önleri, kapı pervazları, antreler ve basamaklar simetrik ve tekrar eden bir düzenlemeyle süslenirse görsel bir odak noktası oluşturarak evin iç trafiğinde keyifli bir atmosfer yaratabilir.

İlk etki önemli

Hem müstakil evlerde hem de apartman dairelerinde giriş kapısı, içeride olup biteni özetlemek için yararlanabileceğiniz çok uygun bir alan. Klasik kapı çelenkleri ve nokta ışıkların haricinde büyük boy bahçe fenerlerinden de destek alabilirsiniz.

Altın seçimler

Klasik bir tarzınız varsa büyük ihtimalle eliniz gold (altın yansımalı) ve gümüş toplara, yıldızlara, kristallere gidiyordur. Parlak bir temaya ilave edeceğiniz tek renk beyaz olsun; böyle bir durumda özelikle kırmızıdan uzak durmanızı öneririm.

Dekore edin ve yarışın!

Haberin Devamı

Her şey hazır mı? O halde yarışın! Evinde/bahçesinde kurduğu yılbaşı atmosferinden sevdiği bir köşenin/detayın fotoğrafını çekip 31 Aralık 2013 tarihine kadar #maisonfrançaiseileyılbaşı hashtag’iyle Twitter ya da Instagram’da paylaşanlar arasından, Maison Française dergi editörleri ve Mudo Concept stil direktöründen oluşan jürinin seçeceği ilk 10 kişi altı aylık Maison Française dergisi aboneliği kazanıyor. Birinciyiyse Mudo Concept’ten 1000 TL’lik hediye çeki bekliyor!

Köşe kapmaca

Yılbaşı evi deyince hepimizin aklına ilk gelen, Amerikalıların neredeyse ağacı tamamen kaplayacak şekilde yaptıkları rengârenk ve kalabalık çam ağacı görüntüsü oluyor ancak artık böylesine bir abartıya gerek yok. Evin farklı bölgelerinde oluşturacağınız küçük yeni yıl köşeleriyle aynı hissi vermeniz mümkün.

Şömine avantajı

Eğer evinizde bir şömine ya da çini soba varsa, kutlama alanı olarak tasarlanacak en ideal yer onun etrafı. Etkileyici bir görüntünün baş aktörleri renk, mum ışığı ve tematik süs seçimleri. Unutmayın, süslerinizin bir ya da ikisinin dikkat çekici büyüklükte olması etkiyi arttırır.

Kuzey esintisi

Finlandiya’nın kuzey bölgesinden, Noel Baba’nın ve rengeyiklerinin köyü Lapland’dan ilham alarak, İskandinav stilinin rüstik detaylarını yılbaşı atmosferinize taşıyabilirsiniz. Kuru dallar, cam süsler, ahşap hayvan figürleri ve kozalaklar sade-şık bir dekora imza atacak...

Haberin Devamı

Gönlüm kırmızıda

Yılbaşı demek coşku demek; coşkunun rengi de kırmızıdır diyorsanız, o zaman tüm yatırımınızı renk paletinin en ateşli üyesine yapın ve kırmızıyı hem süslerde, hem de evdeki tekstil, aksesuar ve çiçeklerde kullanın. Kokinalar ve Noel Baba figürleri de zaten kırmızı olduğu için zorluk çekmezsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları