Rektör Tamer Yılmaz’ın “10 Nisan Polis Günü” Kutlama Mesajı

Güncelleme Tarihi:

Rektör Tamer Yılmaz’ın “10 Nisan Polis Günü” Kutlama Mesajı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2015 15:02

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ (HKU) REKTÖRÜ TAMER YILMAZ, POLİS TEŞKİLATININ 170. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ MÜNASEBETİYLE KUTLAMA MESAJI YAYINLADI.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKU) Rektör Tamer Yılmaz, Polis Teşkilatının 170. kuruluş yıldönümünü münasebetiyle kutlama mesajı yayınladı.
Rektör Yılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti’nin köklü ve temel kurumlarından biri olan Polis Teşkilatımızın 170. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Vatan ve Milletin bölünmez bütünlüğünü, halkımızın huzur ve mutluluğunu, can ve mal güvenliğini sağlamak, insan hak ve özgürlüklerini korumak için büyük bir özveriyle çalışan emniyet mensuplarını tebrik ediyorum” dediği mesajına şu şekilde devam etti:
“Köklü bir medeniyet tarihi ve devlet geleneğimizin bir göstergesi olan Türk Polis Teşkilatı, 1845’te “Polis Nizamnamesi” ile kurulan ve Osmanlıdan Türkiye Cumhuriyeti’ne intikal eden ender kuruluşlarımızdan biridir. Türk Polisi, bu kutsal görevini yerine getirirken, 21. yüzyılın sosyal, kültürel ve teknolojik gelişmelerini de yakından izleyerek kendisini sürekli eğitmekte ve yenilemektedir. Bugün Polis Teşkilatı, eğitim seviyesi sürekli yükselen nitelikli personeli ve kullandığı çağdaş teknoloji ile ülkemizde ve dünyada saygın bir yer edinmenin haklı gururunu yaşamaktadır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Polis asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır” dediği gibi, Polis Teşkilatı’mız ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sonsuza dek sahip çıkacak ve üstlendiği tüm görevleri yasalar çerçevesinde yerine getirmeyi her zaman sürdürecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, vatan ve görev uğruna canlarını feda eden aziz Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden teşkilat mensuplarımızı rahmetle, gazi ve emeklilerimizi minnetle anarken, teşkilatımızın her kademesinde görev yapan fedakar meslektaşlarımızın ve değerli ailelerinin 10 Nisan Polis Gününü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!